18/6/22

18 Iουνίου 1815. Ο Κορσικανός ο έχων τον Ταΰγετο και την Τραπεζούντα Πατρίδα. έχασε την μάχη των Μαχών στις λάσπες του Βατερλώ, 13 χλμ νότιο-ανατολικά των Βρυξελλών. Ο Πόντιος Ναπολέων Καλομεράς έχασε στο Βατερλώ και ο Ρότσιλντ κέρδισε την Κυριαρχία επί των Αγορών.

 

Οι θρυλικές 100 ημέρες της Επιστροφής του Κορσικανού , με καταγωγή από την Μάνη και την Τραπεζούντα, τελείωσαν το απόγευμα της 18ης Ιουνίου. 
48.000 άνδρες έχυσαν το αίμα τους εκείνη τη Κυριακή. Και ακόμα τους ακούς τις κραυγές τους όταν τους επισκεφτείς. 
Βρήκα την ευκαιρία και «προσκύνησα» εκεί δυο φορές. Όπως πήγα και στο Μποροντινό των 100000 νεκρών, και στο Στάλινγκραντ. 

 Αν όμως ο Γκουσύ ,(Emmanuel Marquis de Grouchy) , που οδηγούσε 33.000 άνδρες , είχε γυρίσει για να πολεμήσει και δεν εξακολουθούσε να «ψάχνει» τους υποχωρούντες Πρώσους, η Νίκη θα έγερνε υπέρ των Γάλλων
 
Τότε, είπε ο Ναπολέων  , τη φράση «η ο Γλάφυρος μας σώζει ή η νυξ".

 -Αν! 

Και αν δεν υπήρχε ο Εφιάλτης δεν θα πέρναγαν οι Πέρσες στις Θερμοπύλες. Και, αν ο Μάρκο Κράλιεβιτς δεν εγκατέλειπε το πεδίο της μάχης στο Κόσσοβο Πόλιε θα είχαν ηττηθεί οι Τούρκοι. 

Η Ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει αλλά  την γράφουν οι νικητές. 

 Ο Ναπολέων δραπέτευσε από την Έλβα στις 26 Φεβρουαρίου 1815 και εισήλθε στο Παρίσι στις 20 Μαρτίου, οπότε άρχισαν οι θρυλικές 100 μέρες τις «δεύτερης Αυτοκρατορίας». Σε όλες τις σχολές δημοσιογραφίας διδάσκονται οι τίτλοι των γαλλικών εφημερίδων καθώς ο Ναπολέων πλησίαζε στο Παρίσι.

 1.«Το θηρίο δραπέτευσε από την Ελβα».
 2.«Ο Κορσικανός πάτησε στο Λουζινιάν». 
3.«Το τέρας έφθασε στην Γκρενόμπλ».
 4.«Ο τύραννος στη Λυών».
 5.«Ο σφετεριστής εξήντα ώρες από την πρωτεύουσα». 6.«Ο Βοναπάρτης προχωρεί σταθερα». 
7.«Ο Ναπολέων αύριο στα τείχη του Παρισιού». 
8.«Ο Αυτοκράτωρ στο Φονταινεμπλώ». 

ΥΓ1.Το "Μπουόν Πάρτε" ,(Μποναπάρτε) ,είναι απόδοση του ονόματος Καλομεράς, με το οποίο η Οικογένεια έφυγε από τη Τραπεζούντα ακολουθώντας Δαβίδ  Κομνηνό το 1461. Μετά την σφαγή των Κομνηνών το 1463, ακολούθησαν τον διασωθέντα Νικηφόρο Κομνηνό και κατέληξαν   στην Μάνη. Το 1672  υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τον Στέφανο Κομνηνό και να φύγουν από την Μάνη επί του Κοσμά Λυμπεράκη. Τότε, οι Καλομεράδες,μετανάστευσαν στην Κορσική.   

ΥΓ2. Στο Βατερλώ, ο Ουέλλιγκτον πριν ενημερώσει το Κράτος για το αποτέλεσμα της Μάχης ενημέρωσε  το Νάθαν Ρ΄'οτσιλντ ο οποίος τον Χρηματοδοτούσε κατά την εκστρατεία στην Ιβηρική, Το μήνυμα μεταδόθηκε με ψωτιά- σινιάλο από το Καλαί στο Ντόβερ τη Νύχτα της 18ης Ιουνίου. Το πρωί της 19ης  Ιουνίου, ο Νάθαν Ρότσιλντ, άρχισε να ξεπουλάει, σε δικούς του ανθρώπους, μετοχές και Ομόλογα . Όλοι κατάλαβαν  ότι ο Κορσικανός νίκησε , και για να σωθούν, έδιναν τις μετοχές και τα ομόλογα  τους μπιρ μπαρά,  κι όλα αυτά τα αγόραζε ο Ρότσιλντ με το δίκτυο των συνεργατών του, όπως ήταν οι Ρικάνρτο, που δάνεισαν και την ελληνική επανάσταση. Η Βουλή των Λόρδων και το Χρηματηστηριο έμαθαν για την νίκη του Ουέλλιγκτον το βράδυ της 19ης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι γίνεται με τον Ρικάρντο με τα χρυσαφικά στην Ομόνοια; τι σχέση έχει με την κυβέρνηση; τι μπίζνες κάνει και δεν τον ενοχλεί κανείς;

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Και υπάρχουν αναφορές πως μερίδιο ενθυλάκωσε και ο φορών στην κεφάλα του κορώνα. Αλλιώς θα τον εμπαγλαρώνασι τον ναθαναήλ όσοι δεν εμάσησαν. Αφού τους λάδωσε όλα μέλι-γάλα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή Χατζάρα ο Βοναπάρτης με τον Κασιδιάρη και τον Γούδη είναι κοντοχωριανοί;