Αυτό που βλέπεις δεν είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις. Όπως, και το ότι περπάτησαν οι Αμερικανοί στο Φεγγάρι .Όπως και τα αεροπλάνα, στους δίδυμους Πύργους. Όπως και οι νεκροί στην Μπούτσα, όπως και η εκλογική Νίκη του Εφιαλτάκη το 2023 ...…
ΠΕΡΑΣΑΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ. ΗΜΟΥΝ ΝΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ.
Η «εικόνα» από το Πεκίνο όπου ο ηρωικός νεαρός (ηθοποιός) βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο σταμάτησε τη φάλαγγα των τεθωρακισμένων, αποτυπώνει στη συνείδηση όλων όσων υποστηρίζουν το «Κράτος Δικαίου» , τον αμερικανικό αγώνα για αμερικανική Δικαιοσύνη και αμερικανική Δημοκρατία.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στο βόρειο άκρο της πλατείας Τιενανμέν, στη Λεωφόρο Τσανκάν των 35 χιλιομέτρων, στις 5 Ιουνίου 1989, μία ημέρα μετά τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων στην Τιενανμέν.
Ο «άνθρωπος» που παραμένει επισήμως «άγνωστος», εμφανίστηκε ξαφμικά, και στάθηκε στη μέση της λεωφόρου, σταματώντας τη φάλαγγα των Τ- 59, ενώ η αμερικανική Κάμερα τον περίμενε.
Μετά φυγαδεύτηκε και «χάθηκε».
Κυκλοφόρησαν πολλές αντικρουόμενες ιστορίες για το τι συνέβη στον «άγνωστο» τον οποίο το βρετανικό ταμπλόιντ «The Sunday Express» , ονόμασε ως «Wang Weilin».
Δέκα χρόνια μετά, οι αμερικανοί λάνσαραν την πληροφορία ότι εκτελέστηκε 14 ημέρες μετά το επεισόδιο. Οι αμερικανικές «πηγές» έμαθαν ότι εκτελέστηκε από εκτελεστικό απόσπασμα λίγους μήνες μετά τις διαδηλώσεις στην Τιενανμέν.
Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από το Κέντρο Πληροφοριών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Χονγκ Κονγκ.
Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν είχε και δεν έχει, «καμία ιδέα ποιος ήταν », ούτε αν είναι ακόμα ζωντανός ή εάν βρίσκεται στην Κίνα.
Σε μια συνέντευξη το 1990 με την Μπάρμπαρα Γουώλτερς , ο τότε Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Κίνας Τζιάνγκ Ζεμίν δήλωσε ότι « δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει κατά πόσο αυτός ο νεαρός άνδρας συνελήφθη ή όχι».
Τον Απρίλιο του 1998, το «Time» τον ανακήρυξε ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του αιώνα.
Το 2000 , ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Κίνας Τζιάνγκ Ζεμίν επανήλθε και είπε ότι το «εψαξε», και ότι «ποτέ δεν συνελήφθη».
Το 2015 , οι «αγωνιστές» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , βρήκαν τον «ηρωα» της Τιέν Αν Μεν . Ο «άγνωστος» ζούσε στην Ταιβάν.Τότε μάθαμε ότι, «με τη βοήθεια πολλών κατοίκων του Πεκίνου», κατάφερε να διαφύγει από την πόλη την επόμενη ημέρα, και ότι πήγε στην Καντόνα , μετά στο Χονγκ Κονγκ, και τελικά στην Ταϊβάν. Μάλιστα έκανε και δηλώσεις ο Καθηγητής Wang Xizhi, «ένας από τους παλαιότερους φίλους του Wang Weilin», που είχε «τη συγκατάθεσή του για να αποκαλύψει την τρέχουσα κατάστασή του».
Συμφώνα με τον καθηγητή ο «ήρως» το 2015 ζούσε στη Νότια Ταϊβάν, και δούλευε σε αρχαιολογικές έρευνες σαν εκτιμητής της κεραμικής και η υγεία του δεν είναι καλή αλλά «δεν έχει παραιτηθεί από τα ιδανικά του και συνεχίζει τον αγώνα για το κοινό ιδεώδες».
Η ουσία είναι, ότι στην εποχή που στις ΗΠΑ γνωρίζουν το σώβρακο που φοράς, ποιάς φίρμας είναι , εξακολουθούν να θέλουν να μας πείσουν, για τον ανώνυμο σεμνό αγωνιστή που στάθηκε μπροστά στο σύστημα.
Το μάθημα είναι, η χειραγώγηση της Εικόνας από τους «σεναριογράφους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου