27/6/24

102 Χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 27 Ιουνίου 1922,40 ημέρες πριν την "ταχεία εκκένωση", ανακοινώθηκε η Αγγλογαλλική Συμφωνία και ο προδότης Χατζηανέστεης τοποθέτησε τους Προδότες Τρικούπη και Διγενή ως διοικητές στο Μέτωπο

Η Μικρασιάτικη «Καταστροφή» αποφασίστηκε στο Λονδίνο και σχεδιάστηκε στην Αθήνα. Στεργιάδης, Θεοτόκης, Γούναρης, Στράτος, Χατζηανέστης, Τρικούπης, Διγενής, Τριανταφυλάκος, Μπαλταζής, Πρωτοπαπαδάκης Τριανταφυλλάκος και Λαδόπουλος ήσαν ο Στενός πυρήνας της Προδοσίας, υπό τον Βασιλέα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν από τους πέντε με την συμμετοχή των δυο «Ελλήνων» Αρμοστών του Αρχιστρατήγου και του Υπουργού Οικονομικών.

Το πρώτο βήμα για την «στρατιωτική λύση» κατά το πρότυπο του ατυχούς πολέμου του 1897 ήταν η τοποθέτηση του Χατζηανέστη στην θέση του Παπούλα. 
Το δεύτερο βήμα έγινε με την σύσκεψη των Αθηνών και ακολούθησε η τρίτη φάση με την τοποθέτηση από τον Χατζηανέστη, (μόλις γύρισε από την Αθήνα στη Σμύρνη), στις 27 Ιουνίου 1022 ως διοικητών των Α΄ και Β΄ Σωμάτων Στρατού, του Νικόλαου Τρικούπη και του Κίμωνα Διγενή αντιστοίχως.
Η είδηση για την τοποθέτηση τους δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου. 
(Πότε ανέλαβαν τα καθήκοντα τους δεν ξέρω και κανείς δεν μας λέει). 

 Οι Προδότες Τρικούπης και Διγενής τοποθετήθηκαν Σωματάρχες, από τον Προδότη Χατζηανέστη στις 27 Ιουνίου 1922 με αποστολή να διαλύσουν την Στρατιά

Έτσι δίνουμε απάντηση στο ερώτημα :
 -Τι περίμεναν ο Άγγλοι και πρότειναν σε Γάλλους και Ιταλούς στις 25 Ιουνίου 1922, την αναβολή της νέας διασκέψεως για το Ανατολικό Ζήτημα που επρόκειτο να γίνει τον Ιούλιο για τις τέλη αρχές Σεπτεμβρίου ; Και σχεδόν ταυτόχρονα στις 23 Ιουνίου ο ¨έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος Αλή Κεμάλ προέβλεπε ότι η λύση της Ελληνοοττυρκικής Κρίσης ήταν μόνο διπλωματική;

Η «διπλωματική λύση» για τα «πραγματικά συμφέροντα» Ελλάδας και Τουρκίας περίμενε να φθάσει το «χέρι του Θεού», ο Τρικούπης στο Μέτωπο!!!
Ακριβώς, 40 ημέρες μετά, στις 4:30 π.μ. της 
6ης Αυγούστου του 1922, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους «διερευνητικές επιθέσεις» χαρακτήρα, και τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου έγινε η επίθεση στον Αφιόν, και ακολούθησε η προγραμματισμένη διάλυση των Μεραρχιών Τρικούπη και Διγενή ενώ ο Φράγκος υποχώρησε συντεταγμένα.

Στη Φωτογραφία ο δύο προδότες στρατηγοί , κατά την αιχμαλωσία.    Χαμογελαστός, ο  Διοικητής του Α’ Σώματος Στρατού υποστράτηγος Νικόλαος Τρικούπης,  Ο Διοικητής του Β’ Σώματος Στρατού Κίμων Διγενής κοιτούσε τον φακό με "θλίψη" ένθεν . Στην μέση ο Τούρκος οικοδεσπότης τους αντισυνταγματάρχης Αντάν.






Οι ειδήσεις της 27ης Ιουνίου 1922. Πράκτορες του Κεμάλ στον Αυλώνα. Η λίρα στις 207 δραχμές. από 180.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια: