24/6/24

Ημέρες του 1925.. Σαν σήμερα το Κίνημα του Θεόδωρου Παγκάλου κατά των Κλεπτοφιλελέ Κυβερνήσεων Μιχαλακόπουλου-Κονδύλη. Το ΚΚΕ υποστήριξε το Κίνημα

Τη νύχτα της 24ης Ιουνίου 1925 εκδηλώθηκε το «κυοφορούμενο», αλλά και έντονα «διαφημιζόμενο» από τις 15 Ιουνίου κίνημα του Στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου. 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξεκίνησε από το Σύνταγμα Μηχανικού του Ρουφ, με αρχηγό του επιτελείου του τον Αντισυνταγματάρχη Βασίλειο Ντερτιλή, ο οποίος δραπέτευσε από τις φυλακές όπου κρατούνταν μετά το «κίνημα» που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει με τον Αντιστράτηγο Χ. Λούφα. 
 Το κίνημα Παγκάλου υποστήριξαν ο στρατηγός Τσερούλης του Γ' Σώματος και ο ναύαρχος ε.α Αλέξανδρος Χατζηκυριάκος, ο οποίος με τη βοήθεια μυημένων αξιωματικών κατέλαβε αρχικά το «Γ. Αβέρωφ» και στη συνέχεια τον υπόλοιπο στόλο.
Ο Ντερτιλής με τα «Δημοκρατικά Τάγματα» κατέλαβε την Αθήνα.
 Ο Χατζηκυριάκος με μήνυμά του γνωστοποίησε στους «αρμόδιους» ότι: «ο Στόλος ταύτην την νύκταν εκήρυξεν έκπτωτον την κυβέρνησιν και καθιστά υπευθύνους τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργόν διά πάσαν τυχόν χύσιν αδελφικού αίματος». Παρόμοια τηλεφωνική προειδοποίηση έλαβε ο Υπουργός Στρατιωτικών από το Στρατηγό Τσερούλη. 
 Ο Πρωθυπουργός Α. Μιχαλακόπουλος απαγόρευσε στον Υπουργό Στρατιωτικών να λάβει μέτρα κατά των κινηματικών και παραιτήθηκε ενώ ο Παπαναστασίου αποδέχτηκε το κίνημα και απέρριψε την πρόταση του Κονδύλη να αναλάβει εκείνος την πρωθυπουργία και να κτυπήσει τους κινηματίες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ



ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΠ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΝΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τηλεμαχία, («ντιμπέϊτ») που άλλαξε τα πάντα, Ο Τραμπ δεν χρειάστηκε καν να κάνει τίποτα ιδιαίτερο . Τα Γεράματα και η «Άνοια του Μπιντέ έκαναν όλη τη δουλειά.

  Ο 81χρονος «αρχιστράτηγος» έχασε τον ειρμό της σκέψης του στο 14ο λεπτό της συζήτησης.  Οι δημοσκοπήσεις μεταξύ των τηλεθεατών που διεξήχθ...