7/4/25

Ημέρες του 45. Στις 7 Απριλίου οι Άγγλοι ξεφορτώθηκαν τον Πλαστήρα που δεν γινόταν Κονδύλης και δεν ήθελε ούτε τον Προδότη Γεώργιο Γλύξμπουργκ ούτε τους Κομμουνιστές. Στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας οι αμερικανοί βύθισαν το ιαπωνικό θωρηκτό «Γιαμάτο» Περίπου 2498 Ιάπωνες χάθηκαν με το θωρηκτό. Βομβαρδιστικά B-29 βομβάρδισαν το Τόκιο. Στο Δυτικό Μέτωπο μάχες για τον θύλακα του Ρουρ. Η RAF βομβάρδισε το Βερολίνο από τις ευρωπαϊκές της βάσεις.

Όλο το Σάββατο, (7 Απριλίου) ο Βρετανός Πρέσβης Λήπερ και ο Δαμασκηνός προπαθούσαν να απαλλαγούν από τον Πλαστήρα, ο οποίος το απόγευμα, πήγε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και παρακολούθησε τον αγώνα της Μικτής Αθηνών με τους ναύτες του αγγλικού Στόλου που έληξε ισόπαλος 2-2. 

Λήπερ και Δαμασκηνός αποφάσισαν ότι  η κυβέρνηση του Πλαστήρα δεν ηταν υπηρεσιακή και ότι «χρειαζόταν μια καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση». 

Το ΚΚΕ ζητούσε  από τον Δαμασκηνό μια «αντιπροσωπευτική  κυβέρνηση».

Η επιστολή του Δαμασκηνού για την αποπομπή του Πλαστηρα στάλθηκε  στις 22,00 μμ  του Σαββάτου, με τον Υπασπιστή του κ. Βουδούρη. Προηγουμένως ο Δαμασκηνός είχε ενημερώσει τον Λήπερ και είχε συμφωνήσει με τον «ναυαρχούκο» από την υδραίικη κωλο-οικογένεια των δολοφόνων του Καποδίστρια  των «Μπούλγκαρι».

Ο Πλαστήρας απάντησε στις 23.30 με την ακόλουθη λιτή επιστολή που του έλεγε: Εσείς φταίτε για ότι συμβεί.


Το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη της επομένης τα έλεγε ΟΛΑ:

Ο Πλαστηρας παραιτήθηκε στις 11.3Ο αλλά ο Δαμασκηνός τον είχε αποπέμψει από τις 21 και 45 υποκύπτωμοτας στις αξιώσεις του Λήπερ, στον οποίο, κοινοποίησε την επιστολή του  προς τον Πλαστηρα, πριν την στείλει στον πρωθυπουργό.


Εν τω μεταξύ μεταξύ Αγίας Βαρβάρας και Γ Νεκροταφείου  βέθηκαν  46 πτώματα που ειχαν μεταφερθεί από το ΚΑΤΥΝ τον Δεκέμβρειο. Ορισμένα αναγμωρίστηκαν από τα ρουχα. Συνελήφθη και ΟΠΛΑΤΖΗΣ  από τους σωματοφύλακες του Σιάντου που ομολόγησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ ψέματα που γράφουν στην Βικιπέντια οι πλαστογράφοι της Ελληνικής Ιστορίας. (Κάντε χιλιάδες Αναφορές)

 Ψέμα Νο1. Δεν αναφέρουν ότι το χωριό ήταν σλαβόφωνο, και ήταν ορμητήριο της Οχράνα. Δεν λένε ότι μετα τον Νοέμβριο του 1943 στο χωριό μπήκε...