2/12/08

ΚΟΥΦΙΑ ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ

Υφ. Ανάπτυξης: Δεν θα επιτραπεί στις τράπεζες «να τα οικονομήσουν» με αφορμή την κρίση!!!
Δριμεία κριτική στις τράπεζες εξαπέλυσαν (ξαφνικά) σήμερα η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, στη διάρκεια ομιλίας τους σε εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.(Για τά ωτα τών "Ιουδαίων;)
Η κ. Πάλλη-Πετραλιά τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν με ένα υπηρεσιακό σημείωμα οι τράπεζες να λένε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ότι δε δέχονται τα επιτόκια δανεισμού. και, "απείλησε εμμέσως" τις τράπεζες, θέτοντας το ερώτημα :«τι θα απογίνουν οι τράπεζες αν αύριο αποσύρουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις καταθέσεις τους»;.
Μιλώντας επίσης κατά των τραπεζών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος ανέφερε ότι δεν θα επιτραπεί στις τράπεζες ή οποιουσδήποτε άλλους «να τα οικονομήσουν» με αφορμή την κρίση.
Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, Θεόδωρος Πανταλάκης, ειπε ότι ,από την ελληνική αγορά έφυγαν τον τελευταίο μήνα 17 δισ. ευρώ Ελλήνων εφοπλιστών σε αναζήτηση τραπεζών στο εξωτερικό, καθώς αυτές πήραν εγκαίρως κρατική στήριξη από τις κυβερνήσεις τους.
Εξάλλου, το πρόβλημα στην ελληνική αγορά δε θα ήταν μεγάλο αν οι τράπεζες δεν μετέφεραν μεγάλο μέρος της ρευστότητάς τους στα Βαλκάνια, τόνισε ο καθηγητής οικονομικών και σύμβουλος της Eurobank, Γκίκας Χαρδούβελης
deltio11.100η Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: