22/4/09

ΝΑΤΟς ο δολοφόνος.Πέρασαν δέκα χρόνια από την εκτέλεση των 16 της Σερβικής Τηλεόρασης και κανείς δεν έχει πληρώσει για τη μαζική δολοφονία

Στις 2 πμ, της 23ης Απριλίου1999 ,το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την Ενημέρωση.
Αποδέκτες του μηνύματος είμαστε όλοι μας . « Όποιος δεν μεταδίδει τις πληροφορίες που θέλει ο παγκόσμιος ηγεμόνας θα εκτελείται» . Έτσι απλά.
Στόχος των πυραύλων, ήταν το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης (RTS), στο κέντρο του Βελιγραδίου. Από τον βομβαρδισμό δολοφονήθηκαν 16 εργαζόμενοι στη νυχτερινή βάρδια και 4 έμειναν ανάπηροι.
Οι νεκροί ήταν:
1. Ksenija Banković, video mixer, age 27
2. Jelica Munitlak, make up artist, age 27
3. Aleksandar Deletić, cameraman, age 30
4. Branislav Jovanović, master technician, 50
5. Slaviša Stevanović, exchange technician, age 32
6. Dragan Tasić, electrician, age 30
7. Dragorad Dragojević, security, age 27
8. Tomislav Mitrović, program director, age 61
9. Dejan Marković, security worker, age 40
10. Milan Joksimović, security worker, age 47
11. Milovan Janković, precision mechanic, age 59
12. Nebojša Stojanović, master technician, age 26
13. Siniša Medić, program designer, age 32
14. Darko Stoimenovski, exchange technician, age 25
15. Slobodan Jontić, assembler, age 54
16. Ivan Stukalo, exchange technician, age 33.

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, εκείνο το κάθαρμα ο Jamie Shea, είχε δηλώσει:

«Η RTS δεν είναι μέσο ενημέρωσης. Είναι γεμάτη από κρατικοδίαιτους υπαλλήλους που πληρώνονται για να μεταδίδουν προπαγάνδα και ψέματα. Για το λόγο αυτό την θεωρούμε στρατιωτικό στόχο. είναι το ίδιο πράγμα με την στρατιωτική προπαγάνδα και έχει ενσωματωθεί στις ένοπλες δυνάμεις. δεν θα είχαμε ποτέ σαν στόχο νόμιμα, ελεύθερα μέσα ενημέρωσης»

Στις 21 Απριλίου το ΝΑΤΟ είχε βομβαρδίσει το κτίριο που στέγαζε τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «TV Pink» , και «BK TV» και τον ραδιοσταθμό « Kosova». Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε επίσης , την τηλεόραση του Novi Sad.


deltio 11

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Διαβάζουμε ότι:
Με επίκεντρο την πόλη Πρίζρεν ξεκίνησε στο Κοσσυφοπέδιο η «Τουρκική Εβδομάδα».
Τη διοργάνωση του εορτασμού της «Εθνικής Τουρκικής Εορτής» οργάνωσε το «Πολιτιστικό κέντρο Μεχμέτ Πασά», το οποίο είναι Τουρκικό ίδρυμα χρηματοδοτούμενο από την Τουρκία.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο 23 Απριλίου 2009.

Σε αρκετές περιοχές του Κοσσυφοπέδιου, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις από τους Τουρκικής καταγωγής Κοσσοβάρους, στα πλαίσια της γιορτής.

Μετά από 90 χρόνια στην κεντρική πλατεία του Πρίζρεν, παρουσία και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Τουρκίας στο Κοσσυφοπέδιο, ακούστηκε ο «Οθωμανικός Ύμνος».
Στρατιωτική μπάντα που ήρθε από την Τουρκία εν όψει των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων έπαιξε και το μύθο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τον οποίο και παρουσίασε ως «Οθωμανικό στρατιωτικό ύμνο».

Και ασχολίαστη να μείνει η παραπάνω είδηση, θα πρόκειται για μια σιωπή που ΘΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ…

Που να βρει κανείς όμως ηγέτες με αυτιά σ αυτή την πατρίδα που να έχουν την ικανότητα ν ακούν ακόμα και τη σιωπή?

Προφανώς και δεν υπάρχουν ηγέτες με τέτοιες ικανότητες γι αυτό ας αρκεστούμε σε μερικές απλές – απλούστατες ερωτήσεις – επισημάνσεις.

• Η Τουρκία τα βρήκε τα κονδύλια, της περίσσεψαν και πέντε «δραχμούλες» και χρηματοδοτεί τα Μεχμετπασάδικα ιδρύματα στο Κόσσοβο και όπου δει, με κείνο το δικό μας το «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ιδρυματάκι που μαραζώνει έξω από την Κατερίνη τι γίνεται άραγε? Οι φήμες λένε πως, οι Ελληνες του εξωτερικού που χρηματοδότησαν γενναία τη λειτουργική του υποστήριξη, είναι πολύ θυμωμένοι με τη διαχείριση αυτών των χρημάτων.
• Η Τουρκία επιμένει ν αναβιώνει τον ύμνο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας 90 χρόνια μετά, στην κεντρική πλατεία μιας πόλης που δεν είναι Τουρκική, μιας περιφέρειας που δεν είναι δική της επικράτεια, και σε μια περίοδο που τα διεθνή «νομιμοποιητικά δικαστήρια» θ αποφανθούν για το μέλλον της και την απόσχισή της η μη - της εν λόγω περιφέρειας - από την ορθόδοξη Σερβία. Η Ελλάδα των ηγετών και των εκσυγχρονιστών της νέας εποχής, κοντεύει να καταργήσει ακόμα κι αυτόν τον εθνικό μας ύμνο από τα σχολειά, το θρησκευτικό όρκο από το κοινοβούλιο χάρη στις πρωτοβουλίες των Αλαβάνηδων, ίσως ακόμη και την επισημότητα της ίδιας της γλώσσας μας να αντικαταστήσει με την Αγγλική χάρη στις γιομάτες νεοεποχική φρεσκάδα προτάσεις της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου. Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν υπάρχει άλλη χώρα, η έστω ένας ακόμα μικρός καταυλισμός σ αυτό τον πλανήτη, που να διαθέτει ηγέτες με την ευρύτητα πνεύματος που διαθέτουν οι δικοί μας ηγέτες.
• Η Τουρκία έσπευσε να αξιοποιήσει την υπεροχή τρόμου των Κοσσοβάρων (ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ) σε μια παραδοσιακά Σέρβικη περιοχή για να πατήσει πόδι στην Ευρώπη. Μήπως δεν κάνει το ίδιο και στη Θράκη? Μήπως δεν προσπαθεί να κάνει το ίδιο οπουδήποτε της επιτραπεί, να προωθήσει την «εθνική της πολιτική» αξιοποιώντας τα θρησκευτικά συναισθήματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, είτε αυτές προϋπάρχουν, είτε φροντίζει με τρόπο επιμελημένο να εμφυτεύσει όπου τις το επιτρέψουν οι κάθε λογής ευαισθητούληδες? Λατρεμένοι μας ηγέτες, τιμημένοι μας εκπρόσωποι ανεξαρτήτως κόμματος, έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται, τι εξυφαίνεται σ αυτή τη χώρα η συνεχίζετε να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου – όπως κάνετε άλλωστε με τα περισσότερα ζητήματα που την απασχολούν - η πολύ περισσότερο εκποιείτε συνειδητά την υπόσταση και την ταυτότητά της, στα πλαίσια μιας άτυπης διακομματικής συμφωνίας σιωπής?
• Είδατε αλήθεια αυτό το σχεδιασμό της τουρκικής πολιτικής να «σκοντάφτει» στις ταξικές αντιπαραθέσεις προκειμένου να κριθεί ποιος τις υπηρετεί περισσότερο και ποιος λιγότερο αυθεντικά? Είδατε κάποιον αντίστοιχο κύριο Μίχαλο του Κοσσόβου να αναδεικνύει το μειωμένο ωράριο απασχόλησης σε κυρίαρχο ζητούμενο αυτής της «Τουρκικής εβδομάδας»?

Πόσα πράγματα δεν είδατε….
Πόσα πολλά είναι εκείνα για τα οποία δεν μπήκατε ποτέ στον κόπο ν ακούσετε την καρδιά του λαού τον οποίο θέλετε η φιλοδοξείτε να κυβερνάτε…

Απάντηση σ όλα αυτά δε θα δώσετε. Όπως δεν δίνετε χρόνια τώρα.
Η καραμέλα του αφορισμού, της απαξίωσης, της εύκολης και αβασάνιστης ομαδοποίησης σε εθνικιστές, πατριδοκάπηλους κλπ, σαν έρχεται πιο βολική να τη μασάτε για να μη δαγκώσετε τη δηλητηριασμένη γλώσσα σας.
Στον μόνο που δεν τολμάτε να αναρτήσετε ταμπέλα είναι στον εαυτό σας.

Και σωστά κάνετε. Είστε άλλωστε ένα είδος μοναδικό.
Μπορείτε να υποκρίνεστε με τις ώρες χύνοντας δάκρια κροκοδείλια για την πατρίδα των παλαιστινίων (σωστό αλλά δεν το πιστεύετε), για χίλιες δυο άλλες πατρίδες μπορείτε να κλαίτε μετά οδυρμών, ακόμα και για τη μεγάλη πατρίδα μπορείτε να χύνετε τόνους μελάνι κάποιοι από σας, κι ας μην υπάρχει πια αυτή η πατρίδα, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης στα εξ ων συνετέθη, και μόνο για τούτη εδώ την πατρίδα αισθάνεστε ενοχικά.
Κι από το άγχος σας να απαλλαγείτε από αυτή την ενοχή, χωρίς όμως ν αλλάξετε ταυτόχρονα και στάση, προσπαθείτε να βαφτίσετε ένοχο όποιον τολμά να μιλήσει για λογαριασμό της, ενώ αυθαίρετα αναγορεύετε σε εκσυγχρονιστικές της κάθε είδους αντεθνικές πρακτικές και επικίνδυνες ολιγωρίες.

Δεν είναι κύριοι ρατσισμός να μιλά κανείς για όσα εγκαταλείψατε.
Δεν είναι ανεπίτρεπτη κινδυνολογία και πατριδοκαπηλεία να παρατηρεί κανείς όσα συμβαίνουν γύρω του και να αγωνιά για να προλάβει την πόρτα του πριν τη χτυπήσουν παρόμοιες συμφορές.
Δεν ταυτίζεται με τον αρρωστημένο και επικίνδυνο εθνικισμό, το συναίσθημα του εθνικού προστατευτισμού στα στοιχειώδη και αυτονόητα.
Είναι ένα συναίσθημα που αυτόματα αναπτύσσεται όταν βλέπει κανείς τα πάντα γύρω του να ξεπουλιούνται, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας και μιας κάλπικης ανθρωπιάς που μόνο το λαό που σας εξέλεξε δεν είναι πρόθυμη να αγκαλιάσει.

Είστε όντως μοναδικοί.
Σε καμία γωνιά αυτού του πλανήτη δε θα βρει κανείς ηγέτη να μισεί τη χώρα που τον γέννησε, να διαγράφει την ιστορία της και να απαξιώνει τον πολιτισμό της.
Κι όσοι το τόλμησαν, είχαν σαφώς κλονισμένη ψυχική υγεία. Αλλά ακόμα κι αυτοί, η πέθαναν ατιμασμένοι στη φυλακή, η πήραν τα κεφάλια τους στη μασχάλη, γιατί όσο έμενε στο λαιμό τους δεν μπορούσε να κοιτά περήφανο τη γη που το γέννησε.

Katerina είπε...

Den einai mono auto,tha eperthoun sigoura kai alles tetoies dolofonies kai kaneis den tha antistathei.

  18/4/23 Η 18η Απριλίου στην Ιστορία Η 18η Απριλίου είναι η 108η ημέρα του έτους του Γρηγοριανού ημερολογίου . Απομένουν 257 ημέρες πριν απ...