28/4/09

Το Εθνικό φέσι έχει φθάσει μέχρι τους αστραγάλους.


Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτό που γίνεται με το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου. Η κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να δανειστεί περίπου 43 δις για όλο το 2009,και ήδη, ο δανεισμός έχει ξεπεράσει τα 46 δις! Φαίνεται ότι οι δανειακές ανάγκες το 2009, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 50 δις ευρώ και την ίδια ώρα, πανηγυρίζουν για την υπερκάλυψη των εκδόσεων ομολόγων δημοσίου,επειδή βρέθηκαν «επενδυτές» να μας δανείσουν με 7%. Αν συγκρίνουμε τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού με τα επιτόκια της Ιταλίας -μίας χώρας με ποσοστά χρέους όσο τα δικά μας- η χώρα μας έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!
Το φέσι της πενταετίας ΝΔ-Καραμανλή-Βαλτοπεδινών κλπ θα ξεπεράσει τα 110 δις ευρώ και το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει τα 290 δίς δηλαδή 29.000 ευρώ για κάθε ‘Έλληνα.
Παράλληλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχασαν τους τελευταίους 18 μήνες, 8 δις ευρώ. Η περιουσία τους, από τα 31 δις ευρώ υποχώρησε στα 23 δις. Η κυβέρνηση του «α-κατάλληλουΚαραμανλή», όμως δια της υπουργού Απασχόλησης, πανηγύριζε για το ότι τα Ταμεία αύξησαν την περιουσία τους κατά 2 δις ευρώ....αλλά μέχρι το 2007!
Μετά το «φοβερά αναπτυξιακό» μέτρο της μείωσης των τελών ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, η κυβέρνηση προχώρησε σε ανακοίνωση μέτρων για την ενίσχυση της οικοδομής και της αγοράς κατοικίας.
- «Όποιος πάρει τώρα δάνειο για να αγοράσει σπίτι θα έχει το προνόμιο της έκπτωσης του 40% των τόκων από το φόρο εισοδήματος».
Μείωσε και την αμοιβή της κ.Βουλγαράκη. Επειδή έχουν κοινωνική ευθύνη.
Οι συμβολαιογράφοι όμως.
ΥΓ.Το Δημόσιο θα δανειστεί 50 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος για να αντιμετωπιστεί πιθανή νέα επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
«Πριν από λίγους μήνες, κάποιοι κινδυνολογούσαν ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές. Προέβλεπαν μάλιστα ότι θα χρειαζόταν να καταφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Όλες αυτές οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν, αφού μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2009 πετύχαμε να καλύψουμε όλο το δανειακό πρόγραμμα του έτους», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
«Για να θωρακίσουμε όμως τη χώρα απέναντι σε μια ενδεχόμενη νέα επιδείνωση της κρίσης, αποφασίσαμε, αν και δεν τα έχουμε ανάγκη, να προχωρήσουμε στην άντληση επιπλέον 8 δισ. ευρώ, φθάνοντας το συνολικό δανεισμό του έτους στα 50 δισ. ευρώ. Δημιουργούμε ουσιαστικά ένα μαξιλάρι ασφαλείας, λειτουργώντας υπεύθυνα και με κινήσεις που εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας. Κάτι που σίγουρα δεν ισχύει για όσους συνεχίζουν ανεύθυνα να καταστροφολογούν, βάζοντας πάνω από όλα το κομματικό τους συμφέρον», πρόσθεσε ο υπουργός.
deltio11

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hi there! I know this is kinda off topic nevertheless
I'd figured I'd ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article
or vice-versa? My blog goes over a lot of the same topics
as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
If you're interested feel free to send me an email. I look forward to hearing from you!
Superb blog by the way!

my web-site: browse around this site