11/8/09

H1N1: ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ;


Αθήνα 10/8/2009

H1N1: ΘΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ;

Ενώ φθάνουμε στο φθινόπωρο, συνεχίζεται η απουσία μέτρων επίσημης, υπεύθυνης ενημέρωσης και στοιχειώδους υγειονομικής θωράκισης του πληθυσμού!

Αντί μέτρων, η κυβέρνηση, βοηθούσης της ανεπίτρεπτης ασάφειας των σχετικών εκτιμήσεων του… πάλαι ποτέ ιστορικού-προοδευτικού Π.Ο.Υ. αφήνει ελεύθερο το πεδίο για την επικράτηση της επικίνδυνης αλλά και οικονομικά και πολιτικά ύποπτης καλλιέργειας κλίματος πανικού.

Ενώ πλησιάζουμε στο φθινόπωρο, η εκστρατεία φόβου και πανικού για τον νέο ιό της γρίπης, που δυστυχώς υποβοηθείται από τις ανεπίτρεπτες ασάφειες στις εκτιμήσεις του πάλαι ποτέ ιστορικού - προοδευτικού αρμόδιου οργάνου του Ο.Η.Ε. (Π.Ο.Υ.) και αναπαράχθηκε έντονα στην χώρα μας από την τηλεοπτική βιομηχανία παραπληροφόρησης και τα ποικιλώνυμα οργανωμένα συμφέροντα στην Υγεία και το Φάρμακο, καλά κρατεί.

Επιπρόσθετα, πέρα από την καλοστημένη φάμπρικα εμπορικής αξιοποίησης, διαφαίνεται και μια προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης η οποία συνδέεται με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ακόμη και με την απόδοση στον ιό των επιπτώσεων από την κρίση που έχουν προκαλέσει οι νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, κατά το πρότυπο της σοσιαλ-φιλελεύθερης Αγγλικής κυβέρνησης που θέλει να αποδώσει στη… νέα γρίπη την αναμενόμενη πρωτοφανή πτώση του ΑΕΠ!

Εκείνο που εξακολουθεί να απουσιάζει παντελώς είναι η λήψη - έστω την ύστατη ώρα - στοιχειωδών, έκτακτων μέτρων θωράκισης του πληθυσμού. Κάτω από αυτές τις συνθήκες:

Το ΔΗΚΚΙ εκτιμά ότι με την συρρίκνωση του Ε.Σ.Υ. από τις συνεχείς νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η επερχόμενη εξάπλωση του νέου ιού, ακόμη και με την διαφαινόμενη προς το παρόν ως περισσότερο πιθανή, σχετικά εύκολα αντιμετωπίσιμη-ήπια εκδοχή, μπορεί εξίσου εύκολα να μετατραπεί σε έναν ικανότατο μαζικό δολοφόνο.

Η επικράτηση ενός κλίματος πανικού στην οποία οδηγούμαστε είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πολλαπλασιάσει τις συνέπειες και θα προσθέσει νέες. Εκτός των άλλων θα επιφέρει και την πλήρη κατάρρευση του ήδη παραπαίοντος ΕΣΥ κάτω από το βάρος του προβλήματος, ιδίως από την δικαιολογημένη, αλλά εντελώς ανοργάνωτη και πιθανότατα ανώφελη, ταυτόχρονη προσφυγή ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε αυτό.

Η κυβέρνηση, αντί να παραδίδει το πρόβλημα στην <<αρμοδιότητα>> των οργανωμένων συμφερόντων της μεγάλης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αντί να επιδίδεται στα γνωστά παιχνίδια με τα αντιγριπικά φάρμακα, τα διαγνωστικά test και τα μέτρα εμβολιασμού και τελικά αντί να εντάσσει το όλο θέμα στις επικοινωνιακές στρατηγικές της, οφείλει άμεσα:
1.Να προχωρήσει στην επίσημη, επαρκή και υπεύθυνη πληροφόρηση του λαού σχετικά με την ανακηρυγμένη - με αναθεωρημένα προς το ελαστικότερο οφείλουμε να σημειώσουμε κριτήρια - από τον Π.Ο.Υ. πανδημία.
2.Ιδιαίτερα να αναλάβει πρωτοβουλία για την πληροφόρηση για τα συγκεκριμένα μέτρα ατομικής υγιεινής-πρόληψης και προστασίας που χρειάζεται να ακολουθηθούν και θεωρούνται ως τα <<πλέον χρήσιμα>> για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων, αξιοποιώντας για τον σκοπό αυτό τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, έγκριτους, υψηλής κατάρτισης πανεπιστημιακούς φορείς ειδικευμένους στην επιδημιολογία και τις λοιμώξεις που αφθονούν στη χώρα κ.ά. )
3.Να καλύψει μέσα στον Αύγουστο τις κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσουν μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες είναι κλειστές ενώ διαθέτουν τον αναγκαίο εξοπλισμό, και να ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας και τους άλλους φορείς του κρίσιμου τομέα της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως και νοσοκομειακά τμήματα τα οποία αναπληρώνουν κενά της πρωτοβάθμιας φροντίδας (Εξωτερικά Ιατρεία), που σήμερα φυτοζωούν.
4.Να επιτάξει, με σαφείς αποφάσεις, μονάδες εντατικής και ικανό αριθμό κλινών του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε όλη τη χώρα ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ξεχωριστά και συμπληρωματικά στις υπηρεσίες που θα προσφέρει το ΕΣΥ.
5.Να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, με αντικείμενο τον σχεδιασμό οργανωμένης, παράλληλης, έκτακτης υποστήριξης του δημόσιου Πρωτοβάθμιου Τομέα Υγείας από ιδιώτες ιατρούς που ασκούν πρωτοβάθμια φροντίδα ή διαθέτουν σχετική προϋπηρεσία.
6.Να προχωρήσει έστω και στο <<παρά πέντε>> στη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και των Περιφερικών Συμβουλίων Δημόσιας Υγείας η ύπαρξη των οποίων θα είχε ήδη επιλύσει πολλά προβλήματα.
7.Να άρει την πρόσφατη απόφασή της για επαναφορά του της διάθεσης των αντιγριπικών φαρμάκων από τον ιδιωτικό τομέα που μπορεί να προκαλέσει τεχνητή έλλειψη των φαρμάκων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 22 Ιανουαρίου 1949. Η καταστροφή από τους ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας των Κ/Σ του Πάρνωνα

Η μάχη στον Άγιο Βασίλειο του Πάρνωνα ήταν μια από τις σημαντικότερες  του Συμμοριτοπολέμου στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά οι Λοκατζήδες έ...