26/8/09

  ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ  ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΙ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ. ΑΝΑΙΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΑΘΗΝΑ 26.8.2009

Μετά το 1990 οι νεοταξικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν άσκησαν καμμία πολιτική για την ουσιαστική προστασία της φύσης και των δασών. Μετά από κάθε ολοκαύτωμα- που στοιχίζει και σε ανθρώπινες ζωές- περιορίζονται σε ένα επικοινωνιακό κουκλοθέατρο στην τηλεόραση, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.
Αυτή η απουσία πολιτικών θωράκισης, που οφείλεται στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη του «λιγότερου κράτους» και κυρίως η θέσπιση ενός νομικού πλαισίου που υπηρετεί τους οικοπεδοφάγους και τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα συνεχίζει σκόπιμα, γι αυτό άλλωστε αρνούνται και τη βοήθεια από άλλες χώρες, όποτε προτείνεται, γι αυτό δεν τιμωρείται κανείς όταν χτίζει στα καμμένα, αντίθετα του δίνουν «νόμιμες» άδειες (πολεοδομίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ).
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σκοπός της «συγκυβέρνησης» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι η καταστροφή των δασών, η ιδιωτικοποίηση των εναπομεινάντων δασών και εθνικού χώρου και η εκχώρηση τους στην «κοινωνική βάση» που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οικοπεδοφάγοι, μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων και λοιποί.
Είναι άμεση ανάγκη η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και του δασοκτόνου νόμου του ΠΑΣΟΚ 3208/03 που εξυπηρετεί τα συμφέροντα εργολάβων και καταπατητών, ώστε όπου υπήρχε δάσος να ξαναγίνει δάσος και όχι νέοι οικισμοί, να δοθούν γενναία ποσά για αναγκαία μέσα πυρόσβεσης, ενώ απαιτείται άμεσος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Κράτους μέχρι και τον τελευταίο εθελοντή ώστε να μην ξαναζήσουμε τις τραγικές στιγμές του 2007 και τις σημερινές. Μόνο μια αριστερή –πατριωτική κυβέρνηση που θα θέσει το σύνολο του δασικού πλούτου υπό Εθνική ιδιοκτησία και έλεγχο, μπορεί να προστατέψει, να αναδασώσει και να τιμωρήσει τα παράσιτα που καταστρέφουν τα δάση.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ έχουμε στείλει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση με την προβλεπόμενη μορφή «επίκαιρης ερώτησης»: Τι σκοπεύει να κάνει η ΕΥΔΑΠ σχετικά με τα αποκαϊδια (τέφρα/άνθρακα) και την (πιθανώς τοξική) σκόνη που έπεσε εξ αιτίας των πυρκαϊών στην Λίμνη του Μαραθώνος (από την οποία υδρεύονται οι κάτοικοι της Αττικής):

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποιο ΔΗΚΚΙ ρε παιδια?
του Τσοβολα? αυτο εκλεισε.

και εσεις του ΔΗΚΚΙ (του Μαντα) το παιζετε πατριωτες?
και τι δουλεια εχετε με το εθνομηδενιστικο Συριζα?

O Πούτιν άρχισε να καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία. Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τμιμούρ Ιβάνοφ για δωροδοκία. Στο μέτωπο ο στρατός πανηγυρίζει

  Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ο Ιβάνοφ συνέπηξε εγκληματική συνωμοσία με τρίτους, για να διαπράξει εγκλήματα στο πλαίσιο συμβάσεων και υπε...