26/8/09

O κ. Ράσμουσεν oφείλει να επιβάλλει στην Τουρκία την συμμόρφωσή της με τα διεθνή νόμιμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26/8/09
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν, τις σχετικές με τη στάση της Ελλάδας στη Συμμαχία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Στέλιος Παπαθεμελής, υπογράμμισε:
«Ο νέος Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Ράσμουσεν διαπιστώνει ότι «η διαφορά Ελλάδας-Τουρκίας δυσκολεύει το έργο της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν και την Αφρική» και ζητεί «καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες που είναι σύμμαχοι».
Πριν το κάνει αυτό και το επαναλάβει σήμερα στην Αθήνα ο κ. Ράσμουσεν, όφειλε να λάβει υπόψη του ότι η Τουρκία είναι δύναμη κατοχής και εποικισμού στην Κύπρο. Προσβάλει έργω τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο κατά σύστημα, κατ? εξακολούθηση και κατά κλιμάκωση. Και διατηρεί casus belli κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση που αυτή ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της να καθορίσει τα χωρικά ύδατα στα 12 Ν.Μ.
Οφείλει κατά συνέπεια ο κ. Ράσμουσεν να επιβάλλει στην Τουρκία την συμμόρφωσή της με τα διεθνή νόμιμα και αφού συμβεί αυτό, να ζητήσει λόγο και από την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καταστράφηκε ακόμα ενα Αμερικανικό "Αβραάμ" στην ζώνη της ειδικής επιχείρησης στην ανατολική όχθη του Δνείπερου

  Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σήμερα το πρωί , στο μέτωπο της Αντέεβκα, «οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδ...