23/8/09

Αναμνήσεις από συγκυβέρνηση


του Δημήτρη Τσαλαπάτη


Τελικά, μάλλον με λάθος τρόπο, - δυστυχώς - άνοιξε η κουβέντα για τα οικονομικά και όλα τα άλλα, που ‘κανε εκείνο το καλοκαίρι, η συγκυβέρνηση και όσα ακολούθησαν.
Μόνο που έγιναν πολλά -πολύ περισσότερα- απ όσα μπορεί να φανταστεί κανείς και τα οποία συνεχίζουμε να πληρώνουμε σήμερα στα απόνερα του βρώμικου '89 και ως οικονομία και ως χώρα και ως πολίτες .
Στα πεπραγμένα αυτής της συγκυβέρνησης είναι χρεωμένα:
- το δήθεν πάγωμα στις τιμές των αλεύρων, αλλά με επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων, που δόθηκαν - κάτω από το τραπέζι - στους αλευροβιομήχανους, ώστε να μην ακριβήνει το ψωμί , που τελικά η τιμή του αυξήθηκε.
- το θρίλερ στις επαγγελματικές μισθώσεις με την αλλαγή του νόμου 813 στα μέτρα , όμως των ιδιοκτητών μεγάλων ακινήτων, τραπεζών και ταμείων που άνοιξε τον δρόμο για απελευθέρωση των μισθώσεων και για να στηθούν μετά εμπορικά κέντρα μαμούθ στο Σύνταγμα αλλά και στις γειτονιές .
- ξαφνική ..... «ανάγκη» για ανανέωση του στόλου της Ολυμπιακής, με αγορές και ενοικιάσεις μεγάλων αεροσκαφών, με ακαδημαϊκή προσέγγιση.
- Το ...χρησιδάνειο με χιλιάδες τόνους σιτηρά από τα σιλό της ΚΥΔΕΠ, που κατέληξαν σε μπισκότα και ύστερα χάθηκαν όλα μαζί .
- H αφετηρία για απελευθέρωση στις τιμές των καυσίμων από πρατήριο σε πρατήριο και η πρώτη απόπειρα πώλησης των κρατικών διυλιστηρίων από πρόσωπα που και σήμερα κάνουν κουμάντο.
- το πρωτοφανές, ένας γενικός γραμματέας να διευθύνει κρατικές προμήθειες και ασφαλιστικές εταιρείες και να τα προκάμει όλα .
- Οι ιστορίες του ΟΤΕ (ψηφιακές και άλλες ) , οι Ι/Χ ΔΕΗ στο Λαύριο και στην Θίσβη.
Και εμείς απλώς να τα πληρώνουμε.
Υ.Γ. Και να ακούμε πάλι για συγκυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: