9/2/11

225.000 "λουκέτα" μέσα στο 2011

Ο θάνατος της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα σε αριθμούς

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17431&Itemid=160

H καταστροφή της μεσαίας επαγγελματικής τάξης στο δημόσιο σε αριθμούς: Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), τα λουκέτα αναμένεται να φτάσουν τις 225.000 μέσα στους επόμενους μήνες!
Η προηγούμενη έρευνα υπολόγιζε σε 170.000 τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο «κόκκινο» και αναμένεται να κλείσουν έως το τέλος του 2011. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι επιχειρήσεις προκρίνουν σε ποσοστό 51% ως αποτελεσματική μορφή δράσης στην κλιμακούμενη ύφεση, τη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.

Όπως επισημαίνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, με σαφή τον κίνδυνο απώλειας 320.000 θέσεων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο τζίρος των επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 30%, ενώ σημαντικό ποσοστό επιχειρήσεων, που φτάνει και το 30%, καθυστερούν τις υποχρεώσεις τους προς τις ΔΕΚΟ και προς τους προμηθευτές τους.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr




8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να ακουστεί τρελλό στους πολλούς αλλά αυτοί που πρέπει να καταλάβουν θα καταλάβουν.
Αυτή η οικονομική καταστροφή που μας έχει βρει είναι η σωτηρία μας. Προσωπικά ως ελεύθερος επαγγελματίας είμαι μεταξύ σφύρας και άκμονος αλλά ως πατριώτης είμαι ευτυχής. Όσο περισσότεροι Έλληνες πεινάνε τόσο μεγαλώνει ραγδαία η πιθανότητα να σωθεί αυτός ο τόπος, δηλαδή να αγωνιστούν οι πεινασμένοι για τα προαιώνια ΙΔΑΝΙΚΑ. Δεν ξέρω κανένα κοιλαρά, χορτασμένο, κονομημένο, κουραδομηχανή, να έχει την παραμικρή διάθεση να θυσιάσει την μίζερη ζωούλα του για οτιδήποτε. Παρατηρώ ότι ο κόσμος αγριεύει και αυτό είναι πολύ καλό. Ξυπνάνε μνήμες προαιώνιες οι οποίες σκεπάζονται από την καλοζωία. Είμαστε σε καλό δρόμο.
Χ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Κομμουνιστικο θεατρικο παραληρημα μισαλλοδοξιας και παρωχημενου ακροαριστερου χουλιγκανισμου του 70' για τους νοσταλγους του αιματος και της προδοσιας...

"Το 63
Ο Γιώργος Κούδας
Θέριζε και αλώνιζε
Στην Τούμπα
Δεκαεφτάρης
Στην Τούμπα
Της βαμμένης προσφυγιάς
Με την ΕΔΑ της όραμα και φως
Με την ΕΡΕ στο σβέρκο καθισμένη
Τον κοινοτάρχη, το χαφιέ
Το χωροφύλακα
Εκείνου του ανελέητου καιρού
Των βέβηλων συνομοτών
Και των τραμπούκων
Όταν πριν απ΄τον ύπνο του
Ο εργάτης
Κάρφωνε
Στην τσαλαπατημένη του καρδιά
Ένα λαϊκό τραγούδι
Ένα σταυρό
Ένα σφυρί
Κι ένα δρεπάνι
Και κελαηδούσε το πρωί
Για τη δουλειά
Σκαρώνοντας παράδοξα συνθήματα
Όπως " ΠΑΟΚ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΔΑ "

Αυτό το ποίημα του Θωμά Κοροβίνη διαβάζεται στη θεατρική παράσταση, που φρόντισαν να ματαιώσουν την πρεμιέρα της οι τεχνοχούλιγκανς.

απο

(http://dikisports.blogspot.com/2011/02/blog-post_7014.html)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (1)!

ΗΠA: ''Βράζει'' η Ομογένεια... Αγανάκτηση και απογοήτευση

''ΜΠΡΑΒΟ'', στον πρωθυπουργό της Ελλάδας GAP, στον υπουργό Εξωτερικών και στους ''άξιους'' διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ:

Κατάργησαν τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το...Ολοκαύτωμα ή προς ''τιμήν'' Ελλήνων...υπουργών-πολιτικών.

Λαμπρές εκδηλώσεις, με shalom, κιπά, κosher μεζεδάκια και τον...''αρχιεπίσκοπο Αμερικής'' Δημήτριο:

Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, 6:00μ.μ., εφέτος η καθιερωμένη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα, στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης... ''Aνεπιθύμητοι'' οι...'Ελληνες και οι Ελληνοαμερικανοί γιά την εθνική τους επέτειο, αλλά ευπρόσδεκτοι οι Αμερικανο-Εβραίοι, που κατηγορούν, συκοφαντούν γραπτά Ομογενείς κι ελληνικά ΜΜΕ ως ''αντιαμερικανούς'', ''παρανοϊκούς'', ''ξενόφοβους'', ''λυσσαλέους αντισημίτες'' κ.ά.

(Παρά την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ, ΔΕΝ είδαμε -ως αντάλλαγμα- έστω ΜΙΑ εκδήλωση στην πρεσβεία ή στα προξενεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ ή σε εβραιοαμερικάνικη Οργάνωση, γιά τα ελληνικά ''Ολοκαυτώματα'' ή άλλα ελληνικά ζητήματα)

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, κατάργησε (2010) τις καθιερωμένες δεξιώσεις-εκδηλώσεις στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υποτίθεται γιά ''λόγους οικονομίας'', αλλά και ''γιά λόγους συμβολισμού''.

Ακόμα και όταν Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, γεγονός που μας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιά την ιστορία μας και την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες της επανάστασης στα 1821, που μας απελευθέρωσαν από την οθωμανική αυτοκρατορία.

http://www.kalami.net/

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (2)!

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ ΚΑΙ H ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ.ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ-ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ,ΟΙ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ...ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ,ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΖΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΟΛΟΜΩΝ",ΝΑ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ...ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΝΑ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΝΟΕΙΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...

Ο υβριστής του Ελληνισμού, των Οργανώσεων και των ΜΜΕ, ουδέποτε στον ''ελληνικό'' σύλλογο ''Αργοναύτες'' ή στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπου είναι και αντιπρόσωπός του(!) ασχολήθησε έστω μία φορά με ελληνικά ζητήματα ή τα προώθησε. Τον ενδιαφέρει ΜΟΝΟ ότι έχει σχέση με το Ισραήλ και τον εβραϊσμό.

Στην δε 5η χρονιάτικη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα του συλλόγου ''Αργοναύτες'' (23 Ιαν. 2011, Αστόρια Νέα Υόρκη) ζήτησε από την ελληνομαερικάνικη Κοινότητα ν'...αναγνωρίσει (και να...τιμά;) τις μεγάλες εβραϊκές εορτές.

To ερώτημα: Ο σύλλογος ''Αργοναύτες'' αφού δεν καταδικάζει επίσημα τέτοιες πρακτικές και μεθόδους, σημαίνει ότι τις υιοθετεί;
Σημ.: Τις ενέργειες ή παραλείψεις του ολίγιστου ''αρχιεπίσκοπου Αμερικής'' Δημήτριου (και) στα παραπάνω ζητήματα, δεν χρειάζεται να τις σχολιάσουμε. Η Ομογένεια γνωρίζει, γι' αυτό ούτε τον σέβεται, ούτε τον εκτιμά...

Το ''Κ'' απλά λέει στον καθηγητή Ματαθία: "If you do not have the ethical courage to condemn bigotry and racism of your own people towards others you do not deserve the right to condemn others for bigotry and racism towards your own"...

Δημόσιες απειλές, λασπολογία ''παράγοντα'' της Ομογένειας, αξιωματούχου του συλλόγου νομού Μαγνησίας (έδρα Νέα Υόρκη), ''Αργοναύτες''

''Αντισημίτες'', ''ξενόφοβοι'', ''παρανοϊκοί'', ''αντιαμερικανοί'' κ.ά. είναι οι συνηθισμένοι χαραχτηρισμοί εις βάρος ελληνικών ΜΜΕ και Ομογενών, από στέλεχος (βοηθός γραμματέας) του συλλόγου Μαγνητών (Νομού Μαγνησίας) ''Αργοναύτες'' στη Νέα Υόρκη. Προέρχονται από τον καθηγητή 'Ασιερ Ματαθία και διοχετεύονται σε πολλαπλούς αποδέκτες emails.

O ''της καταγγελίας'' καθηγητής, είναι βασικός συντελεστής της χρονιάτικης εκδήλωσης των ''Αργοναυτών'' γιά το Ολοκαύτωμα και της (καθιερωμένης) εκδήλωσης στο γενικό προξενείο της Ελλάδας, επίσης γιά το Ολοκαύτωμα. Αλλά ουδέποτε ενδιαφέρθηκε γιά ελληνικά ζητήματα.

Οι παρακάτω επιστολές αναδεικνύουν ξεκάθαρα το ζήτημα του χαραχτηρισμού της διαφορετικής άποψης. Το ''Κ'' ήταν ένας από τους πολλαπλούς αποδέκτες των επιστολών, που δεν είχαν την ένδειξη ''προσωπική'', γι' αυτό τις δημοσιοποιεί. Οι πιό πρόσφατες στην αρχή. Αφορμή του ''καυγά'' εκδήλωση στο Μπρούκλυν με ομιλητή ομογενή γιατρό, με θέμα «η ελληνική γλώσσα ως διαχρονική αξία.

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
http://www.kalami.net/2010/omogeneia/kosher1.html

Ανώνυμος είπε...

Φανατικοι σιωνιστες μασκαρεμενοι με ελληνικη "ιθαγενεια" ζητουν διαχρονικα την υποταγη του ελληνικου πολιτισμου και την απορροφηση-υφαρπαγη του απο τον δικο τους...

AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! (3)

Δεν είδαμε -ως αντάλλαγμα- έστω ΜΙΑ εκδήλωση σε εβραιοαμερικάνικη Οργάνωση, γιά τα ελληνικά ''Ολοκαυτώματα'' ή άλλα ελληνικά ζητήματα
Οι...''λυσσαλέοι αντισημίτες'' και οι ''λυσσαλέα καταγγέλλοντες'' αξιωματούχοι του ελληνικού -''kosher''- ομογενειακού σύλλογου Νέας Υόρκης, ''Αργοναύτες''
Αξιωματούχοι του, ''γιά ψύλου πήδημα'', χαραχτηρίζουν-συκοφαντούν γραπτά, Ελληνοαμερικανούς και ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'', ''παρανοϊκούς'', ''αντιαμερικανούς'' κ.ά...

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

http://www.kalami.net/2010/omogeneia/kosher1.html

Ανώνυμος είπε...

Οι Τούρκοι βλέποντας πως χάνουν την στήριξη της νέας τάξης (του κράτους των περιούσιων) η οποία κοιτάει πλέον την Ελλάδα και χάνουν έτσι την μεγάλη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα προβούν (το πιο πιθανόν) σε πράξη εκβιαστική (αλλά απονενοημένη) προσπαθώντας να βάλουν πόδι σε ελληνικό νησί. Θολωμένοι και υπερόπτες όπως είναι αυτή τη στιγμή δεν θα υπολογίσουν την άρνηση των μεγάλων δυνάμεων όπως είχε κάνει ο Ετζεβίτ στην Κύπρο. Οι Αθέατοι που το έχουν μυριστεί έχουν αυτή τη στιγμή ένα αμερικάνικο αεροπλανοφόρο κοντά στο Καστελόριζο. Όπως παρατηρείτε όλοι αυτές τις ημέρες οι Τούρκοι προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν εμπλοκή στο Αιγαίο με κάθε τρόπο (ναυτικό ή εναέριο). Ο Κωλοτούμπας είναι γάτος και το έχει πιάσει το νόημα γι'αυτό ζητάει να χτυπήσουμε. Η νέα τάξη την επαύριο θέλει Ελλάδα πατριωτική και ο Καρατζαφέρης θέλει να πάρει πρώτη θέση πίστα. Ήδη η Τουρκία προετοιμάζει την κοινή γνώμη στο εσωτερικό της. Αναμένουμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον.
Χ.Π.

Ανώνυμος είπε...

O ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΕΒΕΡΤ ΣΗΜΙΤΗ,ΣΥΓΡΙΝΑΤΕ ΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ...

http://www.youtube.com/watch?v=ogrcV_b0Y6g&feature=player_embedded

[11] ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Με τον Μικη και τη Βασω

Κατω στον Πειραια, στο λιμανι, μια χαρα τα βρηκαν και τα ειπαν ο Μικης Θεοδωρακης και η Βασω Παπανδρεου, προχθες τη νυχτα, κατα τα εγκαινια της εκθεσης "ΞΕΝΙΑ '96". Και χειροκροτηθηκαν εξισου θερμα, αναπτυσσοντας, συμπληρωματικα, σκεψεις, ιδεες και προτασεις για μια νεα τουριστικη πολιτικη, που θα αντιμετωπιζει τον τουρισμο οχι μονον ως πηγη πλουτου και σημαντικο τομεα της αναπτυξιακης προσπαθειας, αλλα και ως παραγοντα πολιτισμου και διεθνους προβολης της χωρας.
Τιμωμενο προσωπο ο Μικης Θεοδωρακης δεν αρκεστηκε να υπενθυμισει παλαιοτερες σκεψεις του για την αλληλεπιδραση της πολιτιστικης και της τουριστικης αναπτυξης, καθως και προτασεις του για την τουριστικη αξιοποιηση των μνημειων μας, αλλα και της συγχρονης καλλιτεχνικης δημιουργιας. Αισθανθηκε και την αναγκη να εγκωμιασει δημοσια τη νεα κυβερνηση:

"Η κυβερνηση του Κωστα Σημιτη -ειπε- εχει ενα κακο: Οτι αργησε να ερθει -και χρειαζεται τωρα γιγαντια προσπαθεια απο ολους μας, για να ανακτησουμε το χαμενο εδαφος. Εχει και ενα καλο: Οτι, επιτελους, ηρθε (...) Αυτες τις μερες βγηκαμε απο ενα φαυλο κυκλο. Ελαχε στην κυβερνηση του Κωστα Σημιτη ο κληρος να εγκαινιασει μια νεα εποχη. Ως κυβερνηση ολων των Ελληνων δεν εχει το δικαιωμα να αποτυχει...".

http://www.hri.org/news/grpapers/eleytherotypia/1996/96-01-26.eley.html

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2000,ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΙΗΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ..

ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ...

http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000618a.htm