23/2/11

Απογείωσε τα ελληνικά CDS η Bundesbank και ο Γ.Παπανδρέου απαντά με πρόωρες εκλογές!

Πηγή http://sgalatas.blogspot.com/2011/02/cds-bundesbank.html

Δεν πήγε καλά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ή τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται από τον κύκλο του. Η συνάντηση έδειξε ότι η Α.Μέρκελ απλά δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και έχει αρχίσει να δείχνει προς την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του χρέους, ήτοι προς τεχνητή πτώχευση και τον Γ. Παπανδρέου να δείχνει στο εσωτερικό προς ... πρόωρες εκλογές!
Ένας πολιτικός εκβιασμός, μια ακόμα φορά εκ μέρους της περιβόητης οικογένειας Παπανδρέου (όσο και αν ο κ. Παπουτσής και οι συν αυτώ βουλευτές προσπάθησαν προχθές απ' το βήμα της βουλής να μας παρουσιάσουν τον Γ.Α.Π. ως ήρωα, πιθανώς ως αμερικάνο χολυγουντιανό ράμπο αλλά όμως όχι ως Έλληνα ξυπόλυτο ήρωα, των μύθων και της λεβεντιάς), προωθώντας εκλογές με λίστα, ένας εκλογικός τρόπος για να προωθήσει τους δικούς του, και όχι για πάταξη της εξόφλησης πολιτικών γραμματείων, δηλαδή θα δούμε πάλι να μας κυβερνούν Πάγκαλος και σία απ' τη μια και πιθανώς Βουλγαράκηδες και σία απ' την άλλη, λες και τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν αξιόλογα πρόσωπα για να βγούν στην πολιτική σκηνή, λες και ο ελληνικός λαός ακόμα δεν έμαθε απ' τα παθήματά του, και χαρακτηρίζεται απ' τον Γ.Α.Π. ως πολιτικά ανώριμος....
Την ίδια ώρα, των απειλών του Γ.Α.Π. περί πρόωρων εκλογών, η Κεντρική Γερμανική τράπεζα Bundesbank απογειώνει τα ελληνικά CDS, υποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, μεγάλη αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου και επαναφορά του φόβου των επενδυτών για επιδείνωση και όχι αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης.


Απογείωσε τα ελληνικά CDS η Bundesbank

Πάνω από τις 1000 μονάδες βάσης εκτινάχτηκε το CDS 1 έτους της Ελλάδας ενώ πάνω από τις 900 μονάδες βάσεις αναρριχήθηκε το CDS 5 ετών υποδεικνύοντας μεγάλη αύξηση του χρηματοπιστωτικού ρίσκου και επαναφορά του φόβου των επενδυτών για επιδείνωση και όχι αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης. Η άνοδος ήρθε στον απόηχο της έκθεσης της Budensbank η οποία επιβεβαίωσε την αντιευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία και την έλλειψη διάθεσης για την επίλυση της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετώπισε ποτέ η ΕΕ.

http://www.xrimanews.gr

Η Γερμανία μας πάει για πτώχευση

Δεν πήγε καλά η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ ή τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται από τον κύκλο του. Η συνάντηση έδειξε ότι η Α.Μέρκελ απλά δεν συμφωνεί στην συνέχιση στήριξης της Αθήνας και έχει αρχίσει να δείχνει προς την κατεύθυνση αναδιάρθρωσης του χρέους, ήτοι προς τεχνητή πτώχευση και τον Γ. Παπανδρέου να δείχνει στο εσωτερικό προς ... πρόωρες εκλογές!
Μάλιστα φαίνεται ότι στο πλαίσιο αυτό δεν θα υπάρξει η περίφημη επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ από την τρόικα, καθώς όλα θα μπουν στο τραπέζι στον πλαίσιο μίας συνολικής λύσης.

Ενώ δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση ανέμενε εδώ και καιρό ότι θα γίνουν βήματα στην κατεύθυνση έκδοσης ευρωομολόγου και ίσως επαναγοράς του χρέους με καλύτερους όρους, τώρα βλέπει να ασκούνται πιέσεις ακόμη και για πτώχευση της χώρας, με την Μέρκελ απόλυτα αδιάφορη να προωθήσει ακόμη και το σκληρό πακέτο, με τους νέους όρους για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας.

Μέσα στο κλίμα αυτό, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και υπουργοί παραδέχονται ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Και επιμένουν στην ανάγκη για πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, ώστε να εξασφαλίσει μία κάποια συναίνεση στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο της χώρας, καθώς και για βελτίωση της κυβερνητικής λειτουργίας.

Ορισμένοι δε δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο θεαματικής κίνησης με το σενάριο των εκλογών να μην έχει εγκαταλειφθεί. Επισημαίνουν δε μία ενδιαφέρουσα αποστροφή στη συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ, περί της σημασίας να στηρίξει ο ελληνικός λαός την προσπάθεια της κυβέρνησης και προσθέτουν με νόημα ότι ο λαός μιλά κυρίως με ένα τρόπο, τις εκλογές. Κατά πόσο ο Γ.Παπανδρέου μπλοφάρει ή όχι θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: