20/2/11

Μέχρι και το μαγνητόφωνο για τα πρακτικά της ΕΣΗΕΑ έκανε φτερά

Δεν χάθηκαν μόνο αρχεία της ΕΣΗΕΑ και διευθύνσεις μελών της, στην τελευταία κατάληψη στα γραφεία της Ένωσης αλλά και το ψηφιακό μηχάνημα του ΔΣ, που χρησιμοποιείται για τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Μετά τις καταγγελίες της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων υποχρεώθηκε ο γενικός γραμματέας Α.Νταβανέλλος να δηλώσει στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης την απώλεια και να ζητήσει από το ΔΣ να αποφασίσει να κάνει καταγγελία, μήπως και βγάλει από πάνω του τις ευθύνες.

Η συγκομιδή ωστόσο από τις διάφορες… «επισκέψεις» τρίτων στην ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνει:

-αρχεία
-κινητό τηλέφωνο
-κατάλογο με τα στοιχεία των μελών
-την επίσημη σφραγίδα της Ένωσης

Το καταπληκτικό είναι ό,τι ανάρτηση στο διαδίκτυο συγκεκριμένου μπλόγκ, που συνήθως πλέκει το εγκώμιο της ομάδας Κουμπιά-Σπανοπούλου-Νταουντάκη,…. διαβεβαιώνει ό,τι δεν χάθηκε, λέει, τίποτα και όλα είναι στη θέση τους.
Ο λόγος βέβαιαείναι προφανής.
Kάποιοι επιχειρούν να κουκουλωθεί και αυτή η υπόθεση.…

Στα πρακτικά ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όμως με πρόταση Νταβανέλλου-Σόμπολου,καταχωρείται από την πλειοψηφία:

«…..Μετά την κατάληψη του κτιρίου …. στις 10.2.11, διαπιστώθηκε η απώλεια ενός τηλεφωνικού καταλόγου όλων των μελών και ενός ψηφιακού ηχογράφου της ΕΣΗΕΑ. Το ΔΣ αποφασίζει να δηλωθεί η απώλεια στην αστυνομία……….».

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει γίνει τίποτα.
Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο και για το τι συμβαίνει με τις καταγγελίες, που αφορούν το Ταμείο της ΕΣΗΕΑ, αφού εκτός των άλλων παραμένουν ανείσπρακτα:
-346.οοο ευρώ από συνδρομές μελών που έχουν παρακρατήσει εργοδότες
-- ποσά δυο τριμηνων για αγγελιόσημο από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
-ποσά τριών τρίμηνα για αγγελιόσημο από τον ΕΔΟΕΑΠ
-και άλλα πολλά.

Όπως επισημαίνει σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, Δημήτρης Τσαλαπάτης:

«Μέσα σε μια τέτοια διάλυση και παρακμή, πως να περισσέψει στην θλιβερή πλειοψηφία του ΔΣ, χρόνος, ώστε να σταθούν οι ΣΣΕ όρθιες. Απλώς κάθε μέρα, που κόβονται μισθοί και συντάξεις, σηκώνουν ψηλά τα χέρια, στην κάθε μορφής αυθαιρεσία από την Κυβέρνηση και τους εργοδότες, που πετάνε το κόσμο στο δρόμο και στην διαπλοκή, που μαζί με τους παπαγάλους της, κάνουν σκουπίδια δικαιώματα και Ενημέρωση».

(Εφημερίδα Το ΠΑΡΟΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...