3/2/11

Τα χειρότερα έπονται

Μακάριοι οι υπομένοντες ό,τι στον άλλο κόσμο δικαιωθήσονται

Του Κ. Μπετινάκη
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3232

Όλα ήταν πολύ καλά προγραμματισμένα. Από την πρώτη κιόλας μέρα, όταν βγήκε εκείνο το «Εθνικής» από το Παιδείας. Εδώ υπήρχε βαθύτερο σχέδιο διάλυσης του κράτους και υποταγής σε ξένα συμφέροντα, θα κρατούσαμε την "εθνική" μας συνείδηση;

Τι δηλαδή θα επιτρέπαμε να ψάχνουμε για σύμβολα τύπου Κολοκοτρώνη, (χώρια που οι νέοι ΣΚΑσμένοΙ «ιστορικοί» αμφισβητούν πλέον και αυτόν τον άνδρα) όταν η νέα τάξη μας επιβάλλει την πολυεθνικότητα; Μια νέα τάξη που δεν ξέρεις καλά – καλά ποιος την εκπροσωπεί. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, ή η λεγόμενη αριστερά που τους θέλει όλους «νόμιμους».

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του αλλαλούμ, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίησης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας... Μα αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα, των όσων έχουν συμβεί στη χώρα που το σύνθημα που προβάλλεται πλέον είναι «δεν πληρώνω».

Η φράση «αποδόμηση αξιών», βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της πλέον.

Το τεράστιο δημόσιο χρέος ήταν η πρόφαση. Η αλήθεια είναι πως ήθελαν να χρωστάει η χώρα για να βάλουν στο χέρι οι ξένοι τοκογλύφοι τον ορυκτό της πλούτο. Και η –ας πούμε- «βιαστική» υπογραφή του μνημονίου, χωρίς δεύτερη ανάγνωση, και χωρίς νομική μελέτη των επιπτώσεων, μας έχει φέρει σε μια κατάσταση που είχε χαραχθεί από καιρό. Απλώς εκτελεστικό όργανο βρέθηκε να είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και να εφαρμόσει στη χώρα το πλέον ακραίο καπιταλιστικό πρόγραμμα. Κάτι που ακόμα κι οι αποκαλούμενες δεξιές κυβερνήσεις είχαν φανεί διστακτικές. Κι είχαν κάνει κάποιες απόπειρες τύπου Πετραλιά...


Αλίμονο στη χώρα που θα πέσει στα δόντια του μαφιόζικου διεθνούς πιστωτικού συστήματος.

Η «θεωρία» που εφαρμόζεται αρχίζει με τη χορήγηση ενός τεράστιου δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα ή κάποιον από τους αδελφούς οργανισμούς - βλέπε ΔΝΤ. Τα χρήματα του δανείου, δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα που δήθεν δανειοδοτήθηκε, αλλά εξυπηρετούν το υπέρογκο χρέος της.
Έτσι η πλειοψηφία του λαού υποφέρει για την αποπληρωμή του χρέους, χωρίς κάποιο όφελος στην πραγματικότητα. Επιπλέον ξεπουλιούνται εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, υποδομές (βλέπε ΟΤΕ –ΔΕΗ κλπ) ώστε να ωφεληθούν πολυεθνικές και ολίγοι έχοντες και κατέχοντες, στη χώρα.

Αλλά το χρέος είναι υπέρογκο και αδύνατο να εξοφληθεί. Τότε, αρχίζουν να πέφτουν «δεύτερες σκέψεις στο τραπέζι». Με την απειλή πάντα της χρεοκοπίας να διαλαλείται από τους παπαγάλους, ακούγονται διάφορες προτάσεις για παράταση αποπληρωμής, εξαγοράς ομολόγων κλπ.

Εδώ έρχεται το «μετά»:

«Μα χρωστάτε πολλά χρήματα, δεν μπορείτε νε ξοφλήσετε το χρέος σας, αλλά μην ανησυχείτε, θα έρθουν κάποιες δικές μας εταιρίες να εκμεταλλευτούν τους πλουτοπαραγωγικούς σας πλούτους, για συμψηφισμό.

Πρέπει γι’ αυτό να ιδιωτικοποιηθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, το σύστημα ύδρευσης κλπ. Προσφέρονται ακόμα να αναχρηματοδοτηθεί το χρέος ώστε να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα οικονομικά τερτίπια. Το πλήρωσαν πανάκριβα και το κατάλαβαν ως το μεδούλι τους στην Αργεντινή, πριν από μας και επί δεκαετίες.

Φυσικά για αντάλλαγμα ο λαός δεν πρέπει να ασχοληθεί με την απόλυτη εξάρτηση της χώρας, αφού θα γνωρίζει «σωστή διακυβέρνηση». Αυτό που θα του πουλάνε δηλαδή από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Χωρίς φυσικά «καλή διακυβέρνηση» να σημαίνει ότι θα έχει διατηρήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες που είχε, ή εκείνο που αποκαλούσαν «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Χέρι μπαίνει και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Άρχισαν ήδη οι «συγχωνεύσεις σχολείων», και παίρνει σειρά εκείνο που κάποτε είχε ονομαστεί «δωρεάν παιδεία». Ήδη αποδομήθηκε το Ασφαλιστικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό πήρε τον ανήφορο, και πραγματοποιήθηκε το εργοδοτικό όνειρο για ελεύθερες απολύσεις και τέρμα στις συλλογικές συμβάσεις.

Δεν είναι κακό όνειρο. Χρειάστηκε μόλις ενάμιση χρόνος «σοσιαλιστικής διακυβέρνησης».

Μπράβο παιδιά. Και να τους δώσουμε και μια ακόμα ευκαιρία όταν τη ζητήσουν. Για να μην έχουμε πια σκάνδαλα, τύπου «παρακολούθησης τηλεφώνων», «δομημένων», «Ζήμενς», «Βατοπαιδίου» κλπ. Επειδή αυτά ανήκουν στο κακό παρελθόν. Άσχετο αν δεν βρέθηκαν ένοχοι, επειδή έπεσε παραγραφή.

Τι παραπονιόμαστε. Οι άνθρωποι έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Και μας έβαλαν στον σωστό δρόμο της παγκοσμιοποίησης, από τον οποίο φαίνεται πως είχαμε παρεκκλίνει. Και ήδη θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πού να βάλουμε τον ανδριάντα του ΓΑΠ του ελάσσονα. Του Σωτήρα μας!

Όλα τ’ άλλα είναι στείρα προπαγάνδα. Σε λάθος κατεύθυνση, Όπως λάθος ήταν ο δρόμος που είχε χαραχθεί, με τους αγώνες τόσων χρόνων. Με τις στρατιές των ανέργων να περιμένουν, και το νόμο των ελεύθερων απολύσεων, μακάριοι οι τολμηροί - ό,τι θα δικαιωθούν στην άλλη ζωή.

Εκτός κι αν σφίξουν κάποια οπίσθια όταν θ’ αρχίσει να πέφτει όχι μόνο γιούχα, αλλά οι βουλευτάδες δεν θα τολμούν να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές των ψηφοφόρων τους. Για να μην μιλήσουμε για τον τρόμο που προκαλούν τα γεγονότα τύπου Αιγύπτου…

Αλλά ίσως αυτά δεν είναι ακόμα στον προγραμματισμό για εδώ. Επειδή ακόμα δεν έχει βρεθεί καλύτερος από το σημερινό για εκείνους που ελέγχουν την «ανεξαρτησία» ενός «ελληνόφωνου έθνους» που γεννήθηκε τόσο πρόσφατα. Μόλις το 1821. Τόσο νεαρό. Και ας πάνε στην ευχή τα παλιά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλεπουμε τις τελευταιες ημερες ατελεσφορα και ως εκ τουτου λαοκαπηλα εργατετεμπορικα ακτιβιστικα καραγκιοζιλικια απο το κκε μεσω παμε και αλλα κομματιδια μαρξιστικα στις αστικες συγκοινωνιες με δολιοφθορα των ακυρωτικων μηχανισμων και ταχα "δωρεαν"" προσβαση.

Φυσικα οι λαοκαπηλοι εργατεμποροι του εθνους Παμεκκεδες και σια (χαβαλεδες εκαλης εξαρχιων συνασπισμενοι),δεν σας ειπαν οτι απλα την ζημια λογιστικα θα την μετακυλισει η καθε δεκο στο κρατος που θα αυξησει απλα ειτε τη φορολογια ειτε τα κομιστρα επιπλεον!

Και φυσικα οι ατελεσφορα λαοκαπηλοι δεν λεν κουβεντα για τα εκατομμυρια τζαμπατζηδες λαθραιους(τυποις "νομιμους" η μη) εποικους που κανουν τουρισμο καθημερινα ολο το ετος στην χωρα με τα μεσα μεταφορας...

Αλλωστε πως θα εκαναν κατι τετοιο αληθινα φιλολαικο και κοινωνικα δικαιον και θα ζητουσαν παταξη λαθροεπιβιβασης και επομενως μικροτερη αναγκη για αυξησεις εισιτηριου πληττοντας το σωμα των λαθρο επιβατων που προσδοκουν ως αυριανους πελατες τους (καθοσον σταδιακα οι αφελεις ελληνες ψηφοφοροι πελατες τους θα τους σιχτιρισουν αντιλαμβανομενοι τι καπνο φουμαρουν...);

Προτεινομε λοιπον,για καθε ημερα που συνεχιζονται τα ατελεσφορα και απροσφορα αυτα καραγκιοζιλικια λαοπλανων κομματων,να υπολογισουν οι μεταφορικες δεκο την ζημια απο απωλειες εσοδων κομιστρων λογω δολιοφθορων των κομματικων μηχανισμων και να επιμετρηθει αυτο το ποσο εις βαρος του κομματος αυτου,καθοσον νοιαζεται δια τον λαον...

Ετσι,για να μην ειναι τζαμπα μαγκες και προστατες του Ελληνα,ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΟΠΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ,ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ,ΝΑ ΥΠΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥ ΙΔΩΤΗ ΑΠΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΥΛΙΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΛΕΩ ΑΝΟΜΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Ελλάς. Η Ιστορία και ο Πολιτισμός του Ελληνικού Έθνους (2 Τόμοι)
ISBN: 1
Αρ. σελίδων: 860
Διαστάσεις: 21X28

TO MNHMEIΩΔΕΣ ΔΙΤΟΜΟ ΕΡΓΟ καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και προσφέρει ένα πολύτιμο βοήθημα σε κάθε σύγχρονο Έλληνα. Οι δύο τόμοι του έργου που συντάχτηκαν με τη συμβολή των πλέον ειδικών επιστημόνων, ερευνητών, καθηγητών όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ελληνικού Έθνους και στη γεωπολιτική παρουσία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

ΕΛΛΑΣ...
...το Επιστέγασμα της Εγκυκλοπαίδειας «ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ» που έχει ως βασική ιδιαιτερότητα τη διατήρηση της αυτοτέλειάς του, ώστε να λειτουργεί και ως ανεξάρτητο σ’ αυτούς που δεν είναι κάτοχοι της Εγκυκλοπαίδειας.

TO MNHMEIΩΔΕΣ ΔΙΤΟΜΟ ΕΡΓΟ...
...καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και προσφέρει ένα πολύτιμο βοήθημα σε κάθε σύγχρονο Έλληνα. Οι δύο τόμοι του έργου που συντάχτηκαν με τη συμβολή των πλέον ειδικών επιστημόνων, ερευνητών, καθηγητών όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων αναφέρονται στην Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ελληνικού Έθνους και στη γεωπολιτική παρουσία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

ΤOΜOΣ ΠΡΩΤOΣ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
• ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΧΩΡΟ
• ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
• ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
• ΒΥΖΑΝΤΙΟ

ΤOΜOΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ
ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΧΡΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

• ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
• ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
• ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
(φυσικό περιβάλλον, πολίτευμα-διοίκηση, δίκαιο, οικονομία, ένοπλες δυνάμεις, εκπαίδευση, επιστήμες, λαϊκός πολιτισμός, λογοτεχνία, μουσική, χορός, κινηματογράφος, αθλητισμός).

ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΠΥΡΟΣ - ΛΑΡΟΥΣ – ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ

ΕΝΑ ΜOΝΑΔΙΚO ΕΡΓO
OΛOΚΛΗΡΩΜΕΝO & ΣΦΑΙΡΙΚO
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚO & ΑΜΕΡOΛΗΠΤO
ΣΥΓXΡOΝO & ΕΠΙΚΑΙΡO

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛOΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΠΥΡΟΣ - ΛΑΡΟΥΣ – ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ
η καλύτερη και πιο σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια στον κόσμο

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ
Γιατί έχει το μοναδικό προνόμιο να επιλέγει τα καλύτερα άρθρα από τις εγκυρότερες εγκυκλοπαίδειες του κόσμου: την πασίγνωστη εγκυκλοπαίδεια Larousse και τη φημισμένη εγκυκλοπαίδεια Britannica.
Έτσι, για πρώτη φορά ο Έλληνας επιστήμονας, ο σπουδαστής, ο μαθητής, το στέλεχος επιχειρήσεως, ο απλός άνθρωπος, μπορεί τώρα, στη μητρική μας γλώσσα, να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί, έγκυρα και υπεύθυνα, για τις νέες κατακτήσεις σε όλους τους τομείς της γνώσης.

Η ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
Γιατί είναι συγχρόνως:
1. ΕΓΚΥΚΛOΠΑΙΔΙΚO ΛΕΞΙΚO
Για να μπορείτε να βρίσκετε γρήγορα οποιαδήποτε πληροφορία.
2. ΘΕΜΑΤOΛOΓΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛOΠΑΙΔΕΙΑ
Στην οποία αναπτύσσονται με συστηματική και διδακτική πληρότητα όλα τα σημαντικά θέματα και οι ευρύτερες γνωστικές ενότητες.
3. ΛΕΞΙΚO ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Ερμηνευτικό και ετυμολογικό
Αρχαίας - Μεσαιωνικής - Νεότερης.

Η ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ
Γιατί για την ολοκλήρωση του μνημειώδους αυτού έργου, που αποτελείται από 61 πολυτελέστατους τόμους και 30.500 σελίδες, αναλώθηκε ένας ανυπολόγιστος πνευματικός μόχθος από εκατοντάδες επιστήμονες και ειδικούς, ώστε να αξιοποιηθούν πληρέστερα ο πλούτος και η επιστημονική εγκυρότητα των κορυφαίων εγκυκλοπαιδικών πηγών του κόσμου.

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
http://www.papyrosonline.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=27&cnode=5

Ανώνυμος είπε...

Davutoğlu concerned over growing racism across Europe

Foreign Minister Ahmet Davutoğlu has said he is seriously concerned about rising racism in Europe, calling on European politicians to discuss immigration and integration issues together.

Davutoğlu said there are five ethnic Turkish deputies in the Dutch parliament, but he complained of growing racism in Europe, urging European politicians to discuss immigration and integration issues together to avert rising animosities against foreigners that could damage European values, as he spoke in a joint news conference with his Dutch counterpart, Uri Rosenthal, on Wednesday.

Davutoğlu said he discussed with his Dutch counterpart the rights of Turkish citizens in the Netherlands to learn Turkish and protect their cultural rights. There are nearly 400,000 ethnic Turks living in the Netherlands, and 300,000 of them are Dutch citizens.

Davutoğlu noted that Rosethal’s first visit outside the European Union is to Turkey, and he is pleased to host his counterpart.

Labeling relations between the Netherlands and Turkey “very special,” Davutoğlu said they have started meetings with the Netherlands in the form of conferences, and they conducted the fourth meeting on Wednesday.

Saying that working groups are handling the issues of culture, immigration and integration, energy, environment and the fight against terrorism, Davutoğlu said Turkey and the Netherlands will celebrate the 400th anniversary of the start of diplomatic relations between Turkey and the Netherlands.

Davutoğlu also said that there is a tremendous potential for Turkey and the Netherlands in energy, adding that they have agreed to jointly fight against terrorism.

A minority Dutch coalition made up of Liberals and Christian Democrats took office in October last year, aiming to curb immigration in exchange for support for its austerity agenda from the anti-immigration Freedom Party.

Turkey expressed concerns over the new government in the Netherlands, which has had to rely on an anti-Islam party, headed by anti-Islamic leader, Geert Wilders, for support.

The Netherlands are among the countries that resist Turkey’s full EU membership, and racist attacks against ethnic Turks in the country have been on the rise in recent years.

Noting that economic relations between the two countries are sailing “perfectly,” Davutoğlu said the Netherlands is the largest foreign investing country with 1894 Dutch firms operating in Turkey.

Praising Turkey’s hospitality, Rosenthal said he is pleased with Turkey’s “zero problems with neighbors” policy.

Saying that he agrees with Davutoğlu on points related to relations with Turkey, Rosenthal said he thinks economic relations with Turkey have gotten much stronger, and he believes this will be a growing and continuing process in the future.

Speaking about Turkey’s European Union membership bid, Rosenthal said the Netherlands is pursuing a “strict and fair” policy regarding candidate countries. “We have been defending the idea that all candidate countries should be evaluated within the framework of the same criteria.”

http://www.todayszaman.com/news-234329-davutoglu-concerned-over-growing-racism-across-europe.html

Ανώνυμος είπε...

Davutoğlu concerned over growing racism across Europe

Foreign Minister Ahmet Davutoğlu has said he is seriously concerned about rising racism in Europe, calling on European politicians to discuss immigration and integration issues together.

Davutoğlu said there are five ethnic Turkish deputies in the Dutch parliament, but he complained of growing racism in Europe, urging European politicians to discuss immigration and integration issues together to avert rising animosities against foreigners that could damage European values, as he spoke in a joint news conference with his Dutch counterpart, Uri Rosenthal, on Wednesday.

Davutoğlu said he discussed with his Dutch counterpart the rights of Turkish citizens in the Netherlands to learn Turkish and protect their cultural rights. There are nearly 400,000 ethnic Turks living in the Netherlands, and 300,000 of them are Dutch citizens.

Davutoğlu noted that Rosethal’s first visit outside the European Union is to Turkey, and he is pleased to host his counterpart.

Labeling relations between the Netherlands and Turkey “very special,” Davutoğlu said they have started meetings with the Netherlands in the form of conferences, and they conducted the fourth meeting on Wednesday.

Saying that working groups are handling the issues of culture, immigration and integration, energy, environment and the fight against terrorism, Davutoğlu said Turkey and the Netherlands will celebrate the 400th anniversary of the start of diplomatic relations between Turkey and the Netherlands.

Davutoğlu also said that there is a tremendous potential for Turkey and the Netherlands in energy, adding that they have agreed to jointly fight against terrorism.

A minority Dutch coalition made up of Liberals and Christian Democrats took office in October last year, aiming to curb immigration in exchange for support for its austerity agenda from the anti-immigration Freedom Party.

Turkey expressed concerns over the new government in the Netherlands, which has had to rely on an anti-Islam party, headed by anti-Islamic leader, Geert Wilders, for support.

The Netherlands are among the countries that resist Turkey’s full EU membership, and racist attacks against ethnic Turks in the country have been on the rise in recent years.

Noting that economic relations between the two countries are sailing “perfectly,” Davutoğlu said the Netherlands is the largest foreign investing country with 1894 Dutch firms operating in Turkey.

Praising Turkey’s hospitality, Rosenthal said he is pleased with Turkey’s “zero problems with neighbors” policy.

Saying that he agrees with Davutoğlu on points related to relations with Turkey, Rosenthal said he thinks economic relations with Turkey have gotten much stronger, and he believes this will be a growing and continuing process in the future.

Speaking about Turkey’s European Union membership bid, Rosenthal said the Netherlands is pursuing a “strict and fair” policy regarding candidate countries. “We have been defending the idea that all candidate countries should be evaluated within the framework of the same criteria.”

http://www.todayszaman.com/news-234329-davutoglu-concerned-over-growing-racism-across-europe.html