20/7/12

20 Ιουλίου 1974. Σήμερα η επέτειος της Προδοσίας. Δεν ξεχνώ!

Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.
Διονύσιος Σολωμός

Η προδοσία είναι η μόνη αλήθεια που μένει.
Arthur Miller

Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας. Πίνεις την προδοσία με το γάλα. Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος.
(αυτοβιογραφικοί στίχοι; του Μίκη)

Η τρίτη ελληνική δημοκρατία ξεκίνησε το 1974 με την εσχάτη προδοσία της Κύπρου και έκλεισε τον κύκλο της με τη νέα εσχάτη προδοσία της συνθηκολόγησης με την Διεθνή Χούντα των Επενδυτών και το ΔΝΤ.

Σπύρος Χατζάρας. Ιούνιος 2010

Οι κορυφαίοι προδότες:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Στρατηγός Φ. Γκιζίκης, Ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης, Αρχηγός στρατού Αντιστράτηγος Γαλατσάνος, Αρχηγός Ναυτικού Αντιναυαρχος Πέτρος Αραπάκης, (αυτός που έφερε τον Καραμανλή μαζί με τον Αβέρωφ), αρχηγός Αεροπορίας αντιπτέραρχος Παπανικολάου , Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Γρηγόριος Μπονάνος. Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος Πρωθυπουργός, Σπυρίδων Τετενές Υπουργός Εξωτερικών,Ευστάθιος Λατσούδης Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Από αυτούς δεν εκτελέστηκε κανένας. Ο ταξίαρχος Ιωαννίδης καταδικάστηκε δις εις θάνατον που μετατράπηκαν σε ισόβια δεσμά....
Οι Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος συμμετείχαν στην ιστορική σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την προεδρία του Γκιζίκη στις 22 Ιουλίου 1974, παρέδωσαν την εξουσία στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή , παρέμειναν στις θέσεις τους , και χειρίστηκαν εγκληματικά και την αντιμετώπιση του Αττίλα 2.
Οι τέσσερις αυτοί αρχηγοί των όπλων ,Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, Γαλατσάνος, πρωταγωνιστές της Χούντας του 1973, αποστρατεύτηκαν λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Αττίλα 2, και επομένως του εργου τους  με βαθμό επί τιμή, απολαμβάνοντας την σύνταξη και όλα τα υπόλοιπα προνόμια των συνταξιούχων στρατιωτικών....

Εκτός από τους πρωταγωνιστές όσοι επίορκοι δείλιασαν και όσοι συνέπραξαν στην προδοσία επιβραβεύτηκαν.

Ο Ιωαννίδης ενώ η Κύπρος φλεγόταν αποφάσισε την αποστολή της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο, με μεταγωγικά Νοράτλας υπό την επωνυμία: "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΚΗ". Ως βάση εξορμήσεως, ορίστηκε η Σούδα. Απλοί άνθρωποι, κατώτεροι Αξιωματικοί και έφεδροι Καταδρομείς, χωρίς τίτλους και προνόμια, έκαναν μια ηρωική εθνική αποστολή. Ο επισμηναγός Αθανάσιος Τζογάνης, κυβερνήτης του ΝΙΚΗ 16, σταμάτησε στον διάδρομο και δεν απογειώθηκε. Αυτός μετέπειτα έγινε Πτέραρχος και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και μάλιστα αυτός υπέγραψε με τον Τσοχατζόπουλο για τα γερμανικά υποβρύχια. Τον διαδέχθηκε το 2002 ως το 2005, ο στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, ο υποδιοικητής της 182 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια, και που δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα .
Αντίθετα ο ήρωας Κυβερνήτης του Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, πλωτάρχης Ελευθέριος Χανδρινός , που πληροφορήθηκε από το ραδιόφωνο εν πλω προς την Ελλάδα, την απόβαση, και που επέστρεψε με δική του απόφαση και αποβίβασε στις 2 το μεσημέρι της 20ης Ιουλίου στην Πάφο, τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ ,που είχε παραλάβει την προηγουμένη από την Αμμόχωστο , για χρόνια βρισκόταν σε δυσμένεια. Ο πλωτάρχης Ε.Χανδρινός με τα πυροβόλα του αρματαγωγού κατέστρεψε τον μιναρέ του Τζαμιού στον τουρκοκυπριακό θύλακα, και προσέβαλε μετά από αίτημα του Διοικητή της Εθνοφρουράς Πάφου , το φρούριο της Πάφου στον θύλακα Μούτταλου, στον οποίο ήταν συγκεντρωμένα δύο τουρκικά τάγματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Θρασυδειλα ανθρωπαρια ολοι αυτοι οι γαλονατοι που ενω μπορουσαν, δεν εκαναν απολυτως τιποτε για να σταματησουν τον Αττιλα! Φοβηθηκαν προφανως μη χασουν τα παρασημα και τους παχυλους μισθους τους. Οσοι εχουν περασει απο στρατοπεδο ξερουν απο πρωτο χερι τι κομπλεξικοι ειναι οι καραβαναδες. Μονο στους φανταρους ξερουν να κανουν μαγκιες οι γαλονατοι. Στις δυσκολες στιγμες της πατριδας, οπως τοτε στην Κυπρο, κρυβονταν.

Ευθυνες βεβαια φερουν και οι διεθνεις οργανισμοι τυπου ΟΗΕ, διοτι θα μπορουσαν να παρεμβουν και να αποτρεψουν την προσχεδιασμενη επιθεση των Τουρκων. Αλλα αμα υπαρχουν συμφεροντα, τι να το κανεις ...

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα,και η ερτ θεμαται στα δελτια σημερα την 20 ιουλιου 74 γιατι οι πολιτικοι της δινουν εντολες να εμφανιζει οτι δηθεν σημερα χαθηκε το κυπριακο εδαφος,για προφανεις σκοπιμοτητες,ενω δεν μιλα καθολου τον δεκαπενταυγουστο και στις 17 για την πραγματικη καταληψη της νησου που εγινε με την ευθυνη των προδοτων πολιτικων,


η ελλαδα ουκ επολεμησε και την εντολη δεν την εδωσε ο στρατος αλλα οι πολιτικες κυβερνησεις μετα την τεταρτη 24 μηνος που εχασαν τα εδαφη χωρις πολεμο και το ξερουμε.

αρα η στρατιωτικη κυβερνσησι ειναι υπευθυνη για την ανοησια της να μπει και να τελειωσει με τον κομμουνιστη αρχομανη παππα με τις εγγυησεις των ηπα και την ευπειθια στις ηπα που τους ηξαπατησεν οπως και σημερα οι μεγαλοι το κανουν,και την αναλωσι της με τον εσωτερικο εχθρο τους κοκκινους και κατω στην κυπρο που ασχολιοταν περισσοτερο παρα με τους τουρκους,αλλα τα εδαφη τα εχασε με συνειδητη επιλογη να μην πολεμησουμε η πολιτικη κυβερνησι οχι η ημιστρατιωτικη,αυτο το αποσιωπουν βεβαια,οπως και οτι οταν παρεδωσαν την κυβερνησι στις 24,μονο προγεφυρωματα αναστρεψιμα υπηρχαν αν καναμε τελικα πολεμο.

ο στρατος οσο κυβερνουσε μεχρι την τεταρτη που παρεδωσε,δεν ειχε παραδωσει κυπριακο εδαφος,οι πολιτικοι μετα την εκεχειρια της δευτερας και την οικοιοθελη απο το στρατο μας μεταβιβασι εις πολιτικη κυβερνησι αρχισαν να δινουν εντολες κατοπιν εκφοβισμων των ηπα οτι μας εχουν λοκαρισμενους τηρηστε την εκεχειρια για να προχωρουν οι τουρκοι ελευθερα.

εκαναν οτι και σημερα με τους λαθρο που δινουν εντολες για το νεο εισβολεα να μπαινει ελευθερα και να κανουν εκεχειρια οι δικοι μας φυλακες των συνορων και τα οργανα,παλιν με εντολη ξενων κεντρων.σημερα θα χασουμε ολη την ελλαδα και την ψυχη ομως οχι την κυπρον μονον.

οι πολιτικοι ησαν και τοτε και σημερα οι αληθεις και κυριοι προδοται ως δειλοι και υποτακτικοι στα ξενα διαταγματα και για αυτο πλαστογραφουν ιστορια και διεγραψαν φυλλα πορειας πολεμιστων για να κρυψουν τους συνεργους των στο στρατευμα και εκλεισαν τα αρχεια.

και μαζι τους απο μπροστα συνεργασθησαν φιλοαμερικανοι ευπειθεις στρατιωτικοι σαν αυτους που γραφεις,ειναι οι προγονοι των σημερινων σημιτηδων λιακων ρεπουσηδων στουρναρων παπαδημιων κλπ. και ολου του εσμου της ξενης επικυριαρχιας

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...