27/7/12

Ο μακρύς αμερικανικός δάχτυλος στη Συρία (Κ. Μπετινάκης)

Τα χειρότερα έπονται
http://www.styx.gr/ 

Την ώρα που η ομφαλοσκόπηση των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης έχει φτάσεις το απροχώρητο με μοναδικό θέμα τα χάλια της οικονομίας στη χώρα, κάποιοι άλλοι προετοιμάζουν ένα νέο παγκόσμιο όλεθρο. Τα δικά μας όμως ΜΜΑ, με τα παπαγαλάκια τους ακολουθούν πιστά τις επιταγές της αμερικανικής προπαγάνδας. Και μας πλημμυρίζουν με πληροφορίες που διοχετεύουν οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες στη Συρία.
Θέλετε να μάθετε ποιες χώρες είναι οι «χειρότερες των χειροτέρων» με βαθμολογία «7» με βάση το Freedom House;(1)  … «year 2011: Equatorial Guinea, Eritrea, North Korea, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Syria, Turkmenistan, and Uzbekistan. Two disputed territories, Tibet and Western Sahara, were also in this category. All of these countries and territories received Freedom in the World’s lowest ratings: 7 for political rights and 7».

Βέβαια ο θόρυβος γίνεται πλέον αποκλειστικά γύρω από τη Συρία. Ούτε λέξη για τη Σαουδική Αραβία, που αναφέρεται στον κατάλογο, έτσι για ξεκάρφωμα. Επί 18 μήνες η Συρία γνωρίζει ένα ανελέητο σφυροκόπημα από τα δυτικά Μέσα που υποστηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, που σχηματίστηκαν στα πρότυπα των Κόντρας στη Νικαράγουα –made in USA.
Κι ενώ οι δυτικοί είναι έτοιμοι να επέμβουν «για να σταματήσει η αιματοχυσία» συναντούν την αντίσταση της Ρωσίας και της Κίνας. Κάπου εδώ σταματάει και το παραμύθι της «Αραβικής Άνοιξης». Επειδή στην Συρία, δεν υπήρξε «λαϊκή εξέγερση», αλλά οργανωμένη επίθεση και αντάρτικο από καλά εξοπλισμένες ομάδες που ενισχύθηκαν από το εξωτερικό. Όπως ακριβώς και στη Λιβύη. Μόνο που στη Λιβύη υπήρξε και αεροπορική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ στους αντάρτες, ενώ αυτό εμποδίζεται –για την ώρα- από Ρωσία και Κίνα.
Ενώ κάθε τόσο προβάλλεται από τα δυτικά Μέσα ο αριθμός των θυμάτων (που δίνεται από τους αντάρτες) του «καθεστώτος Άσαντ», ασχολίαστο πέρασε ότι τα θύματα της αντικανταφικής εξέγερσης στη Λιβύη κόστισε τουλάχιστον 160.000 ψυχές. Δεν μας λένε ακόμα πως τα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κάθε άλλο παρά υπέρ των δημοκρατικών θεσμών είναι.
Μια και αναγνωρίζουν ως πνευματικό τους ηγέτη τον sheikh Adnan Alrour ένα φανατικό ιερωμένο που κηρύττει υπέρ της ανατροπής και της δολοφονίας του Άσαντ, όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι Αλαουίτης –αιρετικός δηλαδή για τα μάτια του σεΐχη.
Τα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι σουνίτες και στο πρόγραμμά τους είναι να καταργήσουν το καθεστώς των Μπααθιστών και των κομμουνιστών συνεργατών τους και να εγκαταστήσουν ένα αποκλειστικά σουνιτικό καθεστώς.
Τις δυνάμεις των ανταρτών ενισχύουν επαγγελματίες που πολέμησαν στο Αφγανιστάν (αλ-Κάιντα), τη Βοσνία, τη Τσετσενία και το Ιράκ. Οι αντάρτες χρησιμοποιούν μια παραλλαγή της συριακής σημαίας με πράσινη λωρίδα αντί της κόκκινης και τρία αστέρια αντί των δύο. Είναι αυτή που αποκαλούν τα δυτικά Μέσα «σημαία της ανεξαρτησίας» (όπως εκείνη του 1946).
Στην πραγματικότητα όμως τότε ήταν η Συρία υπό τη γαλλική επικυριαρχία ως την πραγματική ανεξαρτησία της Συρίας το 1958. Τα τρία αστέρια αντιπροσωπεύουν τις τρεις περιοχές της θρησκευτικής αποικιοκρατίας (Αλαουίτες-Δρούζοι και Χριστιανοί. Αναμφίβολα όλα αυτά συνηγορούν ότι δεν πρόκειται για πραγματική ανεξαρτησία, αλλά για αναβίωση του συμφώνου Sykes-Picot Agreement του 1916 και ανασχηματισμού του σχεδίου για την «Ευρύτερη Μέση Αναολή».
Τι σχέση έχουν οι Αμερικανοί;
Μα, λίγο πριν πέσει η Βαγδάτη, στα 2003 το Κογκρέσο πέρασε δύο νόμους που εξουσιοδοτούσαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προετοιμάσει πολέμους εναντίον της Συρίας και της Λιβύης. Έτσι το 2004 ακούστηκε το γνωστό τροπάριο πως η Συρία διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής. Το 2005, μετά την δολοφονία του Rafik Hariri στο Λίβανο, η Ουάσιγκτον ήταν έτοιμη να αρχίσει πόλεμο εναντίον της Συρίας, αλλά δεν πρόλαβε επειδή αποσύρθηκε ο συριακός στρατός από το Λίβανο. Περιορίστηκαν έτσι οι Αμερικανοί να κατηγορήσουν τον Άσαντ ότι κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του Χαρίρι. Το 2006 οι ΗΠΑ εξώθησαν το Ισραήλ σε πόλεμο εναντίον του Λιβάνου, πιστεύοντας ότι ίσως αναμειχθεί κι η Συρία, ώστε να δικαιολογηθεί αμερικανική παρέμβαση, αλλά η σύντομη νίκη των Χεσμπολά, ανέτρεψε το σχέδιο. Από τότε άρχισαν να οργανώνουν οι ΗΠΑ την «συριακή επανάσταση». Το 2007, το Ισραήλ επιτέθηκε στη Συρία, βομβαρδίζοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις ( επιχείρηση Orchard), αλλά η Δαμασκός αντέδρασε ψύχραιμα και δεν ενεπλάκη σε πόλεμο. Το 2008, κατά την διάρκεια της ετήσιας ΝΑΤΟϊκής συνάντησης της Λέσχης Bilderberg, ο διευθυντής της Αραβικής Μεταρρυθμιστικής Πρωτοβουλίας Bassma Kodmani και ο διευθυντής του Stiftung Wissenschaft und Politik, Volker Perthes, αναφέρθηκαν εκτενώς στα οικονομικά, πολιτικά ,και στρατιωτικά οφέλη μετά από ενδεχόμενη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση εναντίον της Συρίας. Το 2009 η CIA έστησε με αποκλειστικό στόχο τη Συρία τον προπαγανδιστικό σταθμό BaradaTV channel, με έδρα το Λονδίνο και στο Ντουμπάι την OrientTV. Τι γίνεται σήμερα στη Λιβύη Έτσι συμπληρώσαμε ήδη 18 μήνες αιματηρής σύγκρουσης με στόχο την εγκαθίδρυση φιλοΝΑΤΟϊκού καθεστώτος στη Δαμασκό. Όπως αυτό που εγκαταστάθηκε στη Λιβύη, μετά τον βομβαρδισμό της χώρας το 2011 από 10.000 αεροπορικές επιδρομές και την χρησιμοποίηση 40.000 εξαιρετικά εκρηκτικών βομβών σε μια περίοδο οκτώ μηνών. Περί τους 80.000 Λίβυοι βρήκαν το θάνατο μόνο από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ. Σ’ ένα πληθυσμό μόλις έξι εκατομμυρίων. Σήμερα η Λιβύη εξάγει το 90% της προπολεμικής πετρελαϊκής παραγωγής και αερίου –περίπου δύο εκατομμύρια βαρέλια, από το πλέον εξαιρετικής ποιότητας πετρέλαιο που μπορεί κάποιος να βρει στον πλανήτη που αποφέρει σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. (Δηλαδή κάπου έξι δις $ το μήνα και 70 δις $ ως το τέλος του 2012). Ποιος καρπούται τον πακτωλό αυτόν είναι μυστήριο. Ο νονός της αλ-Κάιντα και των λίβυων αναταρτών που ανέλαβαν τα ηνία μετά τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, ο περιβόητος Belhaj, διετέλεσε πρωταγωνιστής στο Ιράκ και κάπο ντι κάπο της αλ- Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, διαθέτερι σήμερα την πλέον καλά οργανωμένη και εξοπλισμένη στρατιωτική ομάδα στην Τρίπολη. Στην πραγματικότητα τον τρέμουν οι μαριονέτες που εγκατέστησαν ως διοίκηση οι ΝΑΤΟϊκοί στην Τρίπολη. Μην ξεχνάμε την ύπαρξη ακόμα φίλα προσκείμενων στο καθεστώς Καντάφι, αλλά και μια σειρά από φιλόδοξους πολέμαρχους φυλών που επιβουλεύονται την εξουσία. Έτσι πιστεύουν πως η Λιβύη θα γίνει το επόμενο Σουδάν. Και κατόπιν, φυσικά, μην το ξεχνάμε, έρχεται η σειρά του Ιράν.
---------------------
(1) Το Freedom House, είναι από αυτές τις φερόμενες ως «ανεξάρτητες» ΜΚΟ που παίζουν το ρόλο προπαγανδιστών των θελήσεων του Στέητ Ντηπάρτμεντ. Για λεπτομέρειες ρωτήστε στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

ΥΓ.- «Η Τουρκία έχει το φυσικό δικαίωμα να επέμβει στη Συρία αν τρομοκρατικοί σχηματισμοί αποτελέσουν απειλή», είπε ο Ερντογάν , σχολιάζοντας την κίνηση-ματ του Άσαντ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τις κουρδικές περιοχές και να αναθέσει την φύλαξή τους στους ίδιους τους Κούρδους του ΡΚΚ! Οι μαχητές του ΡΚΚ έχουν τον έλεγχο συνοριακών πόλεων στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. «Αν οι τρομοκράτες εκτελέσουν επιθέσεις είναι φυσικό μας δικαίωμα να επέμβουμε, εφόσον οι τρομοκράτες θα έχουν διαταράξει την ειρήνη του τουρκικού έθνους», είπε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά του Άσαντ λέγοντας ότι «Η περιοχή είναι ευαίσθητη. Δεν θα ανεχθούμε την συνεργασία του ΡΚΚ με κανέναν άλλο στην περιοχή». Ο Ερντογάν είπε ότι υπάρχει ήδη το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο «και είναι λάθος να δημιουργηθεί ένα Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο».Ερωτηθείς για το αν τίθεται θέμα δημιουργίας παρεμβαλλόμενης γραμμής με τη Συρία, ο Ερντογάν είπε πως «η παρεμβαλλόμενη γραμμή, η γραμμή ασφάλειας και τα στρατόπεδα είναι μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων. Οι προτεραιότητες όμως εξαρτώνται από τη διαδικασία».
-Οι μάχες συνεχίζονται στο Χαλέπι. Οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκεντρώνονται γύρω από την πόλη για να καταπνίξουν την ένοπλη αντίσταση των ανταρτών που έχουν καταλάβει την πόλη.Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους ότι επίκειται μεγάλη μάχη στο Χαλέπι, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε «σφαγή». Κατέφυγε στην Τουρκία η βουλευτής του συριακού Κοινοβουλίου, Ικλάς αλ-Μπαντάουι, η οποία εκλέγεται στο Χαλέπι. «Πήγα στην Τουρκία. Αποσκίρτησα από αυτό το τυραννικό καθεστώς λόγω της καταστολής και του άγριου βασανισμού ενός έθνους που ζητεί το ελάχιστο των δικαιωμάτων του» , δήλωσε η Μπαντάουι στο Sky News Arabia.
-Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις δυνάμεις του τακτικού στρατού και τους εξεγερμένους στη Συρία να σταματήσουν τις «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες», οι οποίες πολλαπλασιάζονται. Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε «όλες τις πλευρές να συμμορφωθούν προς το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο». Η οργάνωση επισημαίνει ότι έχει επιβεβαιώσει πληροφορίες που εμπλέκουν και την ένοπλη αντιπολίτευση σε «εκτελέσεις μελών των δυνάμεων ασφαλείας που συνελήφθησαν και άλλες παράνομες εκτελέσεις». «Στις ένοπλες συγκρούσεις όλες οι πλευρές, ανάμεσά τους και οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Οι σοβαρές παραβιάσεις αυτού του δικαίου θεωρούνται εγκλήματα πολέμου», υπογράμμισε η η Διεθνής Αμνηστία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...