27/7/12

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα Πάντα!

Τα ανικανοποίητα πρόβατα αναστενάζουν  πριν τη σφαγή

Δυστυχώς χρειαζόμαστε αλλαγή λαού και όχι πολιτικού προσωπικού. Μόλις πριν 30 μέρες, στις 17 Ιουνίου , 2.700.000 ψήφισαν τα τρία κυβερνητικά κόμματα. Σήμερα ούτε το 1.400.000 δεν είναι ικανοποιημένο με την ψήφο του.
Και ποιος τους φταίει; Υπάρχει άλλος υπεύθυνος από τον «κυρίαρχο λαό»; Αυτός ο λαός δεν πήγε στην κάλπη; Αυτοί οι πολίτες δεν ήξεραν ότι μετά την απομάκρυνση από τη κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται;
Το 85% εκφράζει απαισιοδοξία για την πορεία της Χώρας και ο δείκτης ικανοποίησης για την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, είναι μόλις στο 16,5% , ενώ το 23% της Κοινής Γνώμης θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Από αυτούς το 15% είναι της ΝΔ, και οι υπόλοιποι ΔΗΜΑΡΟΠΑΣΟΚ. Το 77% δηλώνει δυσαρέσκεια με την πολιτική του τρίο bel-Canto.
Από τα «γαλάζια πρόβατα», ο κύριος όγκος του 1.200.000 που ψήφισε Σαμαρά τον Μάιο, παραμένει πιστός, όπως και οι διεφθαρμένοι πράσινοι του κρατικού μηχανισμού που ελπίζουν ότι ο Βαγγέλης θα καταφέρει να τους σώσει.
Οι 700.000 άλλοι, που ψήφισαν την «αντικομμουνιστική συμμαχία» του Αντωνάκη, τον Ιούνιο, το έβαλαν στα πόδια.
Παρόλη την «δυσαρέσκεια» , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Φώτης Κουβέλης, προηγείται με 52% στις θετικές γνώμες, για την αποδοχή των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ακολουθούμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (με 42%). Δηλαδή τα πρόβατα δεν έμαθαν τίποτα. Ότι χόρτο τους σερβίρει η χουντο-τιβί. αυτό αναμασάνε. Αφού τους λένε ότι ο σοβαρός κ.Ερνέστος του Κουβελιστάν είναι «καλός άνθρωπος», τον συμπαθούν, και δεν ρωτούν «πόθεν έσχες τα ακίνητα».Αντιθέτως, η εικόνα του Βαγγέλα είναι αρκετά τραυματισμένη (31% θετικές γνώμες και 62% αρνητικές). Το 17% , πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία, και το 11% λέει «ούτε σωστή ούτε λάθος» για την πορεία της χώρας. Επομένως τίποτα βασικά δεν άλλαξε.
Οι παραπονούμενοι πάλι το ίδιο θα ψήφιζαν. Το 28% είναι με την κυβέρνηση , που με αναγωγή των αναποφάσιστων δίνει κάτι κοντά στο 45%.
Το 42,5% των ερωτηθέντων προβάτων δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, σε αντίθεση με το 36%. Τα αναποφάσιστα πρόβατα ανέρχονται στο 21,4%. Το 43% εκτιμά ότι είναι «πιθανό» να βγούμε από το ευρώ και το 42% ότι αυτό είναι «μη πιθανό». Νεα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ (που προηγείται οριακά κατά 2%) συγκεντρώνουν μαζί το 32% .

1 σχόλιο:

Αποστολης είπε...

Απο τα χειρότερα πράγματα της ζωής είναι να ζεις σε ένα περιβάλλον με μ@λ@κες...... είτε είναι η οικογένειά σου....είτε ο χώρος εργασίας σου.....είτε η κοινωνία.....
Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης σε οδηγεί να πάρεις τα βουνά και να ζήσεις μόνος σου μαζί με ζωάκια σου...... τουλάχιστον θα έχεις ηρεμία......

Καταστράφηκε ακόμα ενα Αμερικανικό "Αβραάμ" στην ζώνη της ειδικής επιχείρησης στην ανατολική όχθη του Δνείπερου

  Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σήμερα το πρωί , στο μέτωπο της Αντέεβκα, «οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδ...