17/7/12

Ήρθε η ώρα της αλήθειας για τη Σερβία

ΗΠΑ και Γερμανία ζητούν απόσυρση των Σέρβων από το Κόσσοβο

 Οι ΗΠΑ και η Γερμανία ζητούν από τη Σερβία να αποσύρει αστυνομικές της δυνάμεις από το βόρειο Κόσσοβο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου, στο οποίο τονίζεται ότι η Σερβία επίσημα δεν έχει δυνάμεις ασφαλείας στο βόρειο τμήμα του Κοσσόβου, αλλά «έχει περίπου 300-400 υπαλλήλους του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών».
Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι «κοινό μυστικό» ότι στο βόρειο Κόσσοβο βρίσκονται 300-400 υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας και ότι «οι ξένες υπηρεσίες εκτιμούν ότι στην περιοχή βρίσκονται περίπου 1.000-2.000 σέρβοι πράκτορες».«Επίσημα η Σερβία δεν έχει δυνάμεις ασφαλείας στο Κόσσοβο, αλλά έχει υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που εκδίδουν έγγραφα. Νομίζω ότι η εκτίμηση για 1.000 ή 2.000 Σέρβους πράκτορες είναι υπερβολική» ανέφερε στην εφημερίδα , κυβερνητική πηγή.
Ο νομικός Μπόζο Πρέλεβιτς σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μπλιτς» τόνισε ότι,  "στο βόρειο Κόσοβο εργάζονται απόστρατοι αστυνομικοί και απασχολούνται σε διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως την οργάνωση «Υπερασπιστές της γέφυρας»,ενώ  στο Κόσσοβο βρίσκονται πολλά μέλη της Μοσάντ που εκπαιδεύουν Αλβανούς αστυνομικούς και όχι συνταξιούχους του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών». 
Ο κ. Πρέλεβιτς υπογράμμισε  οι ΗΠΑ με το συγκεκριμένο αίτημα, επιθυμούν να δηλώσουν ότι η Σερβία βοηθά εκείνους που δημιουργούν επεισόδια εναντίον του ΝΑΤΟ και της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο (KFOR) και έτσι «ανοίγουν το δρόμο στους Αλβανούς να επαναλάβουν τα γεγονότα του Μαρτίου του 2004».  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπλιτς»,
ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Γκόρντον κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βελιγράδι ζήτησε οι σερβικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το βόρειο Κόσσοβο.
Ο κ. Γκόρντον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον αρχηγό του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι «οι ΗΠΑ μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν», αλλά το Βελιγράδι πρέπει να σταματήσει να στηρίζει «τις παράνομες δικαστικές και αστυνομικές δομές στο βόρειο Κόσσοβο».
Με βάση το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Σερβία μπορεί να επαναφέρει έναν αριθμό αστυνομικών και στρατιωτών στο Κόσσοβο, αλλά σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα.
Οι Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσσόβου δεν αποδέχονται τις αρχές της Πρίστινας. Ο ποταμός Ίμπαρ που διχοτομεί την πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στο βόρειο τμήμα, στο οποίο πλειοψηφούν οι Σέρβοι και στο νότιο, στο οποίο ζουν κυρίως Αλβανοί, θεωρείται η γραμμή που συμβολικά χωρίζει το βόρειο Κόσσοβο που κατοικείται από Σέρβους από το υπόλοιπο Κόσσοβο, στο οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού είναι Αλβανοί. Η κατάργηση των παράλληλων δομών στο βόρειο Κόσοβο είναι ένας από τους όρους για την πρόοδο της Σερβίας στην πορεία προσχώρησης στην ΕΕ, είχε τονίσει πέρσι τον Αύγουστο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ κατά την επίσημη επίσκεψή της στο Βελιγράδι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι οι αμερικανοι παιζουν με την φωτια με το ισλαμ και θα το βρουν στο σπιτι τους μια μερα...

πλακα δεν εχει οι εβραιοι που καθοριζουν τα γεωπολιτικα τους παιχνιδια να στηριζουν μεσω ηπα το ισλαμ στην ευρωπη;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε,

για να συνεχίσω τον συλλογισμό σου περί υποστηρίξεως του Ισλάμ εκ μέρους των Εβραίων, έχω να αναφέρω το εξής.

Το Ισλάμ είναι γέννημα του Ιουδαϊσμού. Οι Αγαρινοί, όπως αποκαλούσαμε κάποτε τους Μωαμεθανούς, φέρουν το όνομα της Άγαρ, της δούλης του Αβραάμ, με την οποία ο Αβραάμ έκανε έναν γιό, τον Ισμαήλ. Από εκεί κατάγεται το "γένος" των Ισλαμιστών, μακρινός απόγονος του οποίου Ισμαήλ, θεωρείται ο προφήτης Μωάμεθ.

Αυτά πιστεύουν οι Μωαμεθανοί. Και γι' αυτό έχουν τους Εβραίους σε πολύ σεβαστή θέση στην υπόληψή τους. Οι δε αραβο-εβραϊκές σχέσεις επιδεινώθηκαν, μόνο μετά την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και τους επεκτατικούς πολέμους και τις γενοκτονίες των Σιωνιστών εις βάρος Αράβων.

Μέσω αυτών των παραμυθιών οι "αγαπημένοι" μας πρώην τσοπάνηδες Ιουδαίοι έχουν καταφέρει να είναι σεβαστοί από τα εκατομμύρια των Ισλαμιστών, αλλά δυστυχώς και αρκετών εβραιολάγνων Χριστιανών. Το τί σχέση μπορεί να έχει ο Χριστός με τον προαγωγό, αιμομείκτη και μοιχό κατ' απαίτηση της αδερφής και γυναίκας του Σάρας, μπορεί να τό ξέρει μόνο κάποιος πορωμένος Εβραιολάγνος ψευτοθεολόγος...