23/1/13

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΡΙΜΗ & ΣΙΑ

Η ΚΥΑ της υποταγής και η νέα σφαγή στου Μπόμπολα

Με μυστικές συναντήσεις με την κυβέρνηση και καλλιεργώντας επίτηδες τη σύγχυση στον Κλάδο οδήγησαν στην ΚΥΑ της υποταγής τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Τώρα, όμως, Τρίμης, Αντωνιάδου και ΣΙΑ εφαρμόζουν το κόλπο της προσωπικής τους διαφυγής και στήνουν «τυφλές» απεργίες για το προσωπικό τους ξεκάρφωμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Στη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. απέρριψε την πρόταση Τρίμη για μια κούφια συγκέντρωση, χωρίς πρόταση της ΕΣΗΕΑ, στην ΕΡΤ. Αποδέχθηκε προτάσεις Τσαλαπάτη, Γκίκα, Νταουντάκη και Ράμμου για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, αλλά με στρατηγική, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να αυτοαπασχολούνται μόνο με συμβάσεις εργασίας στο πλαίσιο της ΣΣΕ. Και όχι να αρχίσουν πάλι στην ΕΡΤ μπλοκάκια, εργολάβοι, ημέτεροι και αναθέσεις με μίζες.

Λίγο νωρίτερα, όμως, σε συνάντηση με εκπροσώπους από τα δημόσια ΜΜΕ στο Δ.Σ. και με θέμα συζήτησης το πραξικόπημα Κεδίκογλου με την ΚΥΑ έπεσαν οι μάσκες.

- Ο εκπρόσωπος του ΑΠΕ Πέτρος Τσάγκαρης (της ομάδας Ψύλλου-Τρίμη-Νταβανέλλου)… ανακάλυψε ξαφνικά αλλά με καθυστέρηση μηνών, ότι με την ΚΥΑ που λάτρεψε, κόβονται οι μισθοί πάνω από 20%. Και ενώ είχε ταχθεί μαζί με τον Ψύλλο, με την πλευρά Κεδίκογλου και την ΚΥΑ. Τώρα, όμως, και οι δύο τα γυρίζουν μήπως και σωθούν διότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι με αυτή την ιστορία και την ενοποίηση εξωτερικών (ρεπόρτερς) με τους εσωτερικούς (συντάκτες γραφείου) στην ουσία μπαίνει λουκέτο στο ΑΠΕ. Κανείς, όμως, δεν ξεχνάει το ψήφισμα με πρόταση του δίδυμου του ΑΠΕ «για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης» και «τη διαπραγμάτευση για όσο το δυνατό λιγότερη κακή ΚΥΑ». Και βέβαια όλοι προσέχουν την κοπάνα του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών επειδή φαίνεται ότι έχει λόγους να κρύβεται.

- Η εκπρόσωπος από την ΕΡΑ, που με τουλάχιστον πέντε επιστολές της, πρότεινε να υπογραφεί η ΚΥΑ, άφησε σήμερα άναυδους όλους στο Δ.Σ. λέγοντας ότι δήθεν δεν υπάρχουν και δεν ισχύουν ΣΣΕ στην ΕΡΤ, κάτι που μόνο η διοίκησή της «πιπιλάει». Άρχισε επίσης κάτωχρη να ψελλίζει ότι με την κατάργηση εσωτερικών – εξωτερικών συντακτών υπάρχει «επίδομα» που χάνεται και κόβονται 200 έως 250 ευρώ το μήνα από το μισθό κάθε εργαζόμενου. Παρ’ όλα αυτά η Β. Ζερβού πρότεινε να γίνουν βελτιώσεις στην ΚΥΑ, η οποία όμως κάνει όλα αυτά, δηλαδή: καταργεί τη ΣΣΕ το υφιστάμενο ωράριο, κόβει υπερωρίες, κυριακάτικα και εκτός έδρας, σφάζει την προϋπηρεσία, περιορίζει το χρονοεπίδομα, κόβει το επίδομα γάμου, κόβει κατά μία εβδομάδα την άδεια, τελειώνει τον βρεφονηπιακό. Παρ’ όλες αυτές τις περικοπές και την καθιέρωση πλέον 8ωρου για όλους στην ΕΡΤ, το Βατερλό της Βασιλείας ήρθε όταν την άδειασε ο Ν. Γρυλλάκης. Ο εκπρόσωπος της ΝΕΤ, που στην αρχή ήταν και αυτός με την ΚΥΑ, αλλά συνειδητοποίησε τελικά την καταστροφή, και ζήτησε και σήμερα να παλέψουμε για ΣΣΕ και στην κατεύθυνση αυτή να γίνουν, αν γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κατήγγειλε επίσης τις μεικτές παραγωγές, την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και το γεγονός ότι ενώ πάνε τους μισθούς στα 780 ευρώ, προσλαμβάνεται προσωπικό ειδικών θέσεων με 4.000. Ανέφερε επίσης ότι πετάνε στο δρόμο όλους τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), αλλά με περίεργες διαδικασίες κρατάνε κάποιους με μπλοκάκι.

- Ο Ν. Μπαρδούνιας από το «ΚΑΝΑΛΙ 1» μίλησε για το σχέδιο Μιχαλολιάκου να βάλει λουκέτο στο σταθμό ζητώντας την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.
- Ο Κ. Γεωργακόπουλος από τον Ρ/Σ «ΞΕΝΙΟ» υπερασπίστηκε την ΣΣΕ και ταυτόχρονα κατήγγειλε τη διαδικασία απαξίωσης και διακοπής λειτουργίας του σταθμού από τη δημοτική αρχή .

- Η Α. Διανά από την ΓΓΕ-ΓΓΕ τόνισε και πάλι ότι με την ΚΥΑ καταργούνται οι ΣΣΕ, μειώνονται οι μισθοί κατά 41%, έστω και αν αυτό επιχειρείται να γίνει σε δύο δόσεις, αλλά επανέφερε τη θέση όλων των συναδέλφων να ισχύσει η ΣΣΕ και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να προσανατολίσει τη στρατηγική του το Δ.Σ. της Ένωσης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτήριο του «ΣΚΑΪ» κάνει αύριο η ΕΣΗΕΑ για τη νέα σφαγή των μισθών των εργαζομένων και αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ. έκανε το κορόιδο για τις προηγούμενες δύο, καθώς και για την τελευταία εθελούσια έξοδο που έγιναν στην «Καθημερινή» και στον ΔΟΛ.

Τώρα υπάρχει και η σφαγή που άρχισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» του Μπόμπολα.
Αλλά τι περιμένετε; Να εκθέσουν τώρα τον κυρ Φώτη,Τρίμης-Παυλόπουλος και Σαββίδης; Κάνουν απλώς, ως συνήθως, το κορόιδο.

22/1/2013

Από τη Γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...