15/2/13

170 έτη από την αποδημία του εθνεγέρτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος και οι εκδόσεις «Πελασγός» του Ιωάννη Γιαννάκενα με αφορμή την 170η επέτειο του θανάτου του εθνεγέρτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και σκοπό την απότιση φόρου τιμής στην μνήμη του, σας καλούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο επί της οδού Σταδίου Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:30 π.μ.

Ομιλητές θα είναι οι:
- Μαρία Μαντουβάλλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το θέμα, «Η προσευχή του Κολοκοτρώνη: Παναγία μου, βοήθησε τούτη τη φοράν τους Έλληνες, δια να εμψυχωθούν».
-Ελίνα Μαστέλλου-Γιαννάκενα, λογοτέχνης,  με το θέμα,«Ένα ανέκδοτο κείμενο του λογοτέχνη Δημ. Λαζογιώργου-Ελληνικού για την επέτειο θανάτου του Γέρου του Μοριά».
-Δημήτρης Μιχαλόπουλος, ιστορικός, με το θέαμ, «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ως φιλόσοφος και ως νομικός».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενώσεως Αρκάδων Γεώργιος Ζαραφέτας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εφαγες το κατοσταρικο στον τιτλο

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, να ρωτήσεις τον φίλο σου τον Μιχαλόπουλο αν ο Κολοκοτρώνεις σκότωσε ποτέ έστω έναν Τούρκο. Διότι γυρίζει ο Δημητράκης τα Ραδιόφωνα της Εκκλησίας και διαδίδει ότι ο Γέρος του Μωρηά δεν είχε σκοτώσει ποτέ του Τούρκο, γιατί πίστευε στον Εβραίο Ραββίνο Ιησού Χριστό και έβαζε τους άλλους να σκοτώνουν (Νικηταρά και λοιπούς)! Τώρα στα γεράματα έγινε και χριστιανόπουλο ο Δημητράκης ο Μιχαλόπουλος!..

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ο Λιακος εισαι; για ο
Αλι βυζατος;