1/2/13

Сталинград город герой

Στις 2 Φεβρουαρίου επιστρέφει το Στάλινγκραντ
Με την ευκαιρία των εορτασμών της 70ής επετείου από την παράδοση των Γερμανών στο Στάλινγκραντ, οι «νοσταλγοί του παρελθόντος» στην τοπική Δούμα του Βόλγογκραντ αποφάσισαν να χρησιμοποιούν το όνομα «Сталинград город герой» «ηρωική πόλη Στάλινγκραντ» κατά τις έξι πολεμικές επετείους της πόλης.
 Έτσι το Βόλγκογκραντ θα μετονομάζεται σε Στάλινγκραντ, στις Φεβρουαρίου, την ημέρα λήξης της μάχης του Στάλινγκραντ, την ημέρα της αντιφασιστικής Νίκης στις 9 Μαΐου, την Ημέρα Πένθους της 22ας Ιουνίου, στις 23 Αυγούστου, ημέρα Μνήμης των θυμάτων του μαζικού βομβαρδισμού του Στάλινγκραντ, στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα της επίσημης λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και στις 19 Νοεμβρίου, την ημέρα της πρώτης νίκης κατά των Γερμανών έξω από το Στάλινγκραντ.
Το Βόλγογραντ , ιδρύθηκε σαν Φρούριο το 1589, Τσαρίτσιν. Το Τσαρίτσιν με πληθυσμό 100.000 κατοίκων καταλήφθηκε από τους μπολσεβίκους το 1917, αλλά το 1919 το ανακατέλαβαν οι Λευκοί μετά από πολιορκία ενός χρόνου, και το ανακατέλαβαν οι κομμουνιστές τον Ιανουάριο του 1920.Για να τιμήσουν τον ρόλο του Στάλιν στην ανακατάληψη της πόλης οι τοπικοί κομμουνιστές την μετονόμασαν σε Στάλινγκραντ το 1925.
Ο Νικίτα Χρουτσόφ την μετονόμασε σε Βόλγογκραντ, το 1961.

Το ιστορικό Τσαρίτσιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...