25/2/13

Καιρός για ανάπτυξη με αφγανικές δουλειές.

Πάνω από 70.000 ευρώ είχαν τέσσερις πλαστογράφοι Αφγανοί! Χωρίς να λογαριάζουμε αυτά που είχαν φάει και είχαν στείλει πίσω στο Αφγανιστάν!
Πηγή http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/egklhmatikothta/12392--70000-.html 

Τέσσερις Αφγανοί που είχαν επενδύσει σε κέντρο παραχάραξης διαβατηρίων και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων, πιάστηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα.
Τα προϊόντα της παραχάραξης ήταν περιζήτητα στον χώρο των λαθρομεταναστών, όπως φαίνεται από τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.
Αυτά τα πλαστά έγγραφα χρησιμοποιούνταν, προκειμένου να δημιουργούνται οι συνθήκες για την άνετη παραμονή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Γι' αυτό στις διάφορες επιχειρήσεις "Ξένιος Ζεύς", το 90% αυτών που πιάνονται μαθαίνουμε ότι είναι νόμιμοι. Γιατί ούτως ή άλλως, οι ελληνικές αρχές πολύ λίγους τρόπους έχουν και πολύ λίγα μέσα διαθέτουν για να ελέγξουν την γνησιότητα των εγγράφων που διαθέτουν. Βέβαια στο εξωτερικό δεν περνάνε αυτά τα "χαρτιά".
Στα δύο διαμερίσματα που νοίκιαζαν οι αφγανοί επιχειρηματίες βρέθηκαν συνολικά: Είκοσι έξι (26) διαβατήρια διαφόρων χωρών. Είκοσι εννέα (29) πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών. Επτά (7) διαβατήρια χωρίς εξώφυλλο. Οκτώ (8) εξώφυλλα διαβατηρίων. Ένδεκα (11) μήτρες διαβατηρίων διαφόρων χωρών. Ένα (1) φωτοτυπικό μηχάνημα. Δέκα τέσσερις (14) ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Ένα (1) δελτίο αιτήσαντος Άσυλου Αλλοδαπού. Πέντε (5) Ελληνικές άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέσσερα (4) Υπηρεσιακά Σημειώματα με προθεσμία αναχώρησης από τη χώρα. Τέσσερα (4) Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας. Εκατόν σαράντα εννέα (149) φωτογραφίες διαφόρων προσώπων. Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα. Το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ, και τριάντα τρείς (33) αποδείξεις καταθέσεων σε τράπεζα, 57.000 ευρώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχω μια απορια

αυτοι οι μπασταρδοι χρειαζονται βιζα για να μπουν στην χωρα σωστα?

επομενως τι ειδους νομιμοτητα εχουν οταν δειχνουν εστω πλαστα πασαπορτια?

αφου δεν εχουν βιζα.

και επισης γιατι οπως λεει και το αρθρο αυτα τα ψευτοχαρτια δεν αναγνωριζονται π.χ απο την γερμανικη αστυνομια αλλα τα δεχονται στην ελληνικη αστυνομια?

δηλαδη δεν μπορουν να ρωτησουν τους γερμανους πως τους αναγνωριζουν τους λαθρο εκει να υπογραψουν και ενα ακομη μνημονιο συνεργασιας σε αυτο το τομεα που θα ειναι και το μονο ωφελιμο?

αλλα προφανως μας δουλευουν ,στην καθε γερμανια δεν κανουν παζαρια με αλλοδαπους και κυκλωματα ενω εδω οι πολιτικοι ταγοι δειχνουν ανοχη και διευκολυνουν την εισβολη των αθλιων...

ειναι καθαρα θεμα πολιτικων επιλογων αλλες εχει η καθε γερμανια και αλλο σεναριο εξελλισεται στην ελλαδα

προδοτες χωρις τιμωρια

Ανώνυμος είπε...

ποιους δωροδοκουν οι αφγανοι κ οι πακιστανοι κ κανουν αυτες τις δουλειες; εχω ακουσει οτι το κυκλωμα ειναι μεγαλο. Δικηγοροι ,αστυνομικοι, μηπως κ πολιτικοι η και πολιτικα κομματα; Βιομηχανια . εαν ειχαν οι ξεβρακωτοι 70.000 πανω τους φανταστειτε ποσες ειναι οι μιζες
Νικος πειραιας

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...