3/2/13

Σαν ψαράς και σαν βαρκάρης είμαι λίγο αλανιάρης (Ισλανδικό άσμα)

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ

Διάβασαν το σχόλιο μου, στο τραπεζικό δελτίο (protothema.gr) για τα μαθήματα πολιτικής Οικονομίας που παρέδωσαν σε όλους οι Ισλανδοί ψαράδες και είπαν να μου απαντήσουν. (Τι να μας πουν και οι... ψαράδες οι Ισλανδοί). Η βασική επικοινωνιακή αρλούμπα που αντιτάσσουν είναι η εξής:
«Συμφωνούν πολλοί ότι το ισλανδικό παράδειγμα δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει εφαρμογή στην Ελλάδα. Οι λόγοι που συνηγορούν σε αυτήν την άποψη είναι πολλοί και, πράγματι, έχουν λογική βάση. Ο βασικότερος όλων, έτσι τουλάχιστον όπως προβάλλει, είναι ότι στην Ισλανδία χρεοκόπησαν οι τράπεζες και όχι το κράτος, ενώ στην Ελλάδα συνέβη το ακριβώς αντίθετο: χρεοκόπησε, δηλαδή, το κράτος, συμπαρασύροντας τις τράπεζες. Έκτοτε, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που η χώρα μας δανείζεται από την Τρόικα, έχει προορισμό την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία είναι βασική προϋπόθεση για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και «κλειδί» για την πραγματική ανάκαμψη».

Εξηγώ και απαντώ.
Το ελληνικό κράτος ουδέποτε χρεοκόπησε.
Αυτό είναι πολιτικό και επικοινωνιακό ψεύδος. Η διόγκωση του χρέους από τα 185 δις ευρώ, στα 340, δεν έγινε από τα σωρευτικά ελλείμματα, αλλά από τα ομόλογα μπόνους της Goldman Sahs, που δόθηκαν από Αλογοσκούφη-Χριστοδουλάκη, ως αμοιβή για την απάτη εξαφάνισης του χρέους για να μπούμε στο Ευρώ, και από τα ομόλογα που δόθηκαν ως εγγύηση στις τράπεζες.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 300 δις. Ο Ελληνικός λαός φορτώθηκε, όχι τα δικά του χρέη, αλλά τα χρέη των ελληνικών Τραπεζών, από τη Φούσκα της Ανατολικής Ευρώπης. Και οι άνοδος των spreads ,έγινε με τα πλαστά στοιχεία της στατιστικής Αρχής, και το Τ3 που έγινε Τ10.
Πρωταγωνιστές ήσαν οι τα 3Π, (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου-Προβόπουλος), μαζί με τους τραπεζικούς διαπραγματευτές ελληνικού χρέους.
Ακόμα: Οι ζημιές από τη Lehman brothers, περιελάμβαναν την εξαέρωση των αποθεματικών επισφαλών απαιτήσεων των Ελληνικών Τραπεζών.

Το κράτος δεν συμπαρέσυρε τις «Αθώες Τράπεζες», των οποίων το χρέος άλλωστε (600 δις) προς τρίτες τράπεζες , υπερβαίνει τις χορηγήσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Η μεγάλη ζημιά ήταν στην ανατολική Ευρώπη, και οι απώλειες των εταιρειών χαρτοφυλακίου από την κατάρρευση των αμερικανικών ακινήτων.

Η πραγματική οικονομία δεν χρειάζεται τον Σάλλα, την Εθνική, την Αλφα, και τον Λάτση. Εάν χρεοκοπούσαν αυτοί θα υπήρχαν νέες υγιείς τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, που θα είχαν ωφεληθεί τα μέγιστα από την χρεοκοπία των μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Τα λεφτά που ρίχνονται στον πίθο των Δαναΐδων πάνε για ανακεφαλαιοποίηση των Προβληματικών τραπεζών θα ήσαν υπεραρκετά για την ίδρυση νέων υγειών Κρατικών τραπεζών χωρίς τους απατεώνες που χρεοκόπησαν τον ελληνικό λαό.

Αυτό που μας είπαν (δίδαξαν) οι Ψαράδες είναι απλό. Πετάξτε από πάνω σας τα τσιμπούρια. Τους Σάλα, Λάτση, Ζανιάς, and Co. Κλείστε την ΜΠΑΤΙΡΟ- ΕΘΝΙΚΑΡΑ, την ΜΠΑΤΙΡΟ-ΑΛΦΑ, την ΜΠΑΤΙΡΟ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ανοίξτε νέες φρέσκες και ωραίες.

Για τα όσα λέγανε οι απατεώνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί το 2008, ο ΦΩΤΗΣ μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ '08, ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟΥ ΑΝΤ-1 Ο (ΧΟΙΡΟΣ) ΠΑΠΠΑΔΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΟΜΨΕΥΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΝΔΙΚΟ ΠΑΤΑΤΡΑΚ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:
«ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΠΑΔΑΚΗ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΕΥΡΩ», ΚΑΙ Ο ΧΟΙΡΟΣ ΣΥΝΗΝΕΣΕ.
ΑΜΕΣΩΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ e-mail ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΤΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ. ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΕΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΧΟΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 , ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΗΤΑΝ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΜΠΙΝΕΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΚΙΑΒΙΚ , ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ, ΠΑΛΙ ΣΤΕΛΝΩ e-mail ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΕΥΡΩ κλπ....ΠΑΛΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΣΠΥΡΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΣΧΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΜΣΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΧΛΕΥΜΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ GLITNIR,LANDSBANKIN KAI KAUPHTHING BANK.

 ΕΔΩ ΤΟΤΕ Ο ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΑΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ ΚΟΨΑΝΕ 28ΔΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΑ SUBPRIME MORTGAGE.

KAI ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά όλα αυτά! Δυστυχώς ενώ η αλήθεια είναι τόσο εμφανής, οι περισσότεροι κάνουν πώς δεν την βλέπουν. Άλλοι γιατί είναι πρόβατα και άλλοι γιατί είναι στην ομάδα των προβαταγωγών. Δυστυχώς γιατί και ο αδερφός μου ανήκει στο κοπάδι...

Λευτέρης Τ