16/6/13

Οι Αθέατοι η εχθροπάθεια και ο αντιρατσισμός

Ο Κριστιάν Ρακόφσκι, πληροφορήθηκε από τον Τρότσκι ότι ο Βάλτερ Ρατενάου, ήταν ένας από ΑΥΤΟΥΣ, τους «Αθέατους» Ιουδαίους της παγκοσμίας Διακυβέρνησης. Ήταν ο τελευταίος από ΑΥΤΟΥΣ, που κατείχε πολιτική και κοινωνική θέση.

Ο Βάλτερ Ρατενάου, (Walther Rathenau, (29 Σεπτεμβρίου 1867 – 24 Ιουνίου 1922), ήταν εγγονός του Μπέντζαμιν Λίμπερμαν (Benjamin Liebermann) και γιός του Εμίλ Ρατενάου ιδρυτή της AEG, (Allgemeine Elektrizitäts-Gesellschaft). Ως εξέχων Εβραίος βιομήχανος αναμείχθηκε στην πολιτική, και ήταν υπουργός των εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Ο Ρατενάου, εμφανιζόταν ως «Γερμανός εθνικιστής», και υποστήριζε την ενσωμάτωση των Εβραίων, στη γερμανική κοινωνία, με την παράλληλη εγκατάλειψη τόσο του Σιωνισμού όσο και του Σοσιαλισμού.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ρατενάου, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκρότηση της γερμανικής πολεμικής οικονομίας, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της υπηρεσίας πρώτων υλών και ανεφοδιασμού του Υπουργείου Στρατιωτικών και διετέλεσε προϊστάμενός της, και είχε τον συντονισμό της αποστολής του Λένιν στην Αγία Πετρούπολη.
Μετά τον πόλεμο, ήταν από τους ιδρυτές του Γερμανικού Δημοκρατικού Κόμματος (DDP).Το 1921 έγινε υπουργός Ανοικοδόμησης, και τα 1922, ανέλαβε υπουργός εξωτερικών. Η πολιτική του γραμμή ήταν, ότι η Γερμανία πρέπει εκπλήρωσει τις υποχρεώσεις της, που προέκυπταν από τη συνθήκη των Βερσαλλιών. Το 1922 υπέγραψε τη συνθήκη του Ράπαλο με την Σοβιετική Ένωση.
Για τη συμφωνία αυτή συγκέντρωσε τα πυρά του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος τη χαρακτήρισε μέρος ενός ευρύτερου εβραϊκού-κομουνιστικού σχεδίου. Στις 24 Ιουνίου 1922 ο Ρατενάου δολοφονήθηκε από 2 Γερμανούς εθνικιστές, τους αξιωματικούς του στρατού Erwin Kern και Hermann Fischer, που τον θεωρούσαν ως βασικό πρωταγωνιστή της εβραιο-κουμουνιστικής συνωμοσίας, δύο μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Ράπαλλο. Η εβδομαδιαία εφημερίδα Der Stürmer του Γιούλιους Στράιχερ που εκδιδόταν στην Νυρεμβέργη στο 5ο φύλλο της δημοσίευσε επίθεση εναντίον του Ράτεναου που είχε δολοφονηθεί ένα χρόνο πριν, σε άρθρο με τίτλο: «Βάλτερ Ράτεναου: Ποιος ήταν. Τι ήθελε. Τι έπραξε».

Ο Δρ Βάλτερ Ρατενάου , στην προκήρυξη τους προς τους Εβραίους της Γερμανίας το 1897, στο κείμενο με τίτλο «Höre, Israel!», (Άκουσε, Ισραήλ), έλεγε στους Εβραίους αδελφούς του, οι οποίοι περίμεναν να πέσουν και τα τελευταία προπύργια προς τις θέσεις της δημόσιας ζωής των χωρών υποδοχής :
«Δεν έχουν αντιληφθεί , ότι μόνο στην εποχή, όπου θα έχει απαγορευθεί κάθε χρήση βίας ,θα μπορούν να αισθάνονται προστατευμένοι από ότι υπέστησαν οι πρόγονοί τους».

Ο Βάλτερ Ρατενάου δηλαδή προέβλεπε το 1897, την σημερινή έκτακτη νομοθεσία περί «αντιρατσισμού και εχθροπάθειας», για την εγγύηση της ασφάλειας του Αχασβήρου.

Σπύρος Χατζάρας 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KΛΑΣΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

(σε δεκαπεντε χρονια θα τους μουντζωνετε για αυτα)


Ντροπή .... να μην υπάρχει τζαμί στην Αθήνα, είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή...

«Προχωράμε γρήγορα τη διαδικασία» !

«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό πολύ γρήγορα προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά θα υπάρξει χώρος για την λατρεία των μουσουλμάνων» ανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή


Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2010/12/blog-post_9933.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.ert-live.gr/
για όποιον θέλει να κάνει αναμετάδοση

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...