24/7/15

Η Κοινωνιολογία της Καταστροφής

Επάγγελμα Αντιπρόσωπος-Προμηθευτής-τοκογλύφος


Εν Αρχή ήν, η (ιουδαική) Εταιρεία της Ανατολής και η τουρκική κυριαρχία. Το εμπορικό δαιμόνιο των αντιπροσώπων των αγγλικών εμπορικών Οίκων.
Μετά των ήρθε η σειρά των Γαλλικών και μετά των Γερμανικών. (Ζήμενς-Τελφούγκεν-Μερσέντες).
Μετά, οι Κοτσαμπάσηδες έγιναν τοκογλύφοι και φοροεισπράκτορες αλλά και προμηθευτές του Δημοσίου.¨Οταν τα παιδιά τους έβγαλαν το ΕΜΠ, έγιναν Μεγαλοεργαλάβοι-Κατασκευαστές, που έκλεβαν τα δημόσια έργα. Τότε έκαναν άνοιγμα στις λαϊκές τάξεις προσλαμβάνοντας στην Ολιγαρχία τους Οικοπεδοφάγους –σπιτέμπορους, με το σύστημα των εμπρησμών και της αντιπαροχής.
Έμποροι, και εμποράκοι, αντιπρόσωποι, προμηθευτές τοκογλύφοι και φοροεισπράκτορες, Οικοπεδοφάγοι και σπιτέμποροι μαζί με τους γιατρούς και τους δικηγόρους, τους εξέχοντες δικαστάς, και την νομεγκλατούρα της εγατικής τάξης, την προνομιούχα συνδικαλιστική ηγεσία.
Αυτοί είναι ο λόγος της καταστροφής.
Είναι γνωστός ο Ενοχος. Και είναι γνωστή (επιστημονικά) η Αιτία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυρ-Σπυρο ακουσες την δηλωση Πανουση οτι γνωριζαν οτι υπαρχει το ενδεχομενο κλεισιματος τραπεζων; Σκεφτομενοι αναποδα μαλλον χρειαζονταν ο προεδρος του 15μελους να δωσει καποιο προσχημα στην εε να μας φαει τις αποταμιευσεις, γι'αυτο προχωρησε στο αχρηστο δημοψηφισμα. Καμμια προθεση δεν ειχαν να συγκρουστουν με τοκογλυφους, εξου και το ανεδαφικο του ερωτηματος στο ψηφοδελτιο επι προτασεως που δεν υφιστατο. Ετσι ερμηνευεται και η πριν αλεκτωρ φωνησει δις προδοσια της κυβερνησης την επομενη του αποτελεσματος, ετσι ερμηνευονται και οι πλερεζες που ειχαν βαλει οι κυβερνητικοι την νυχτα της Κυριακης με τον βαρουφακη ως την μονη παρασπονδια.

Ημέρες του 45. Στις 13 Απριλίου η Θάλασσα ξέβρασε 25 πτώματα στην Χαλκιδική. Ηταν και αυτά από το Κατίν. Στο Ανατολικό Μέτωπο, η Βιέννη παραδόθηκε στους Σοβιετικούς.Στο Δυτικό Μέτωπο οι βρεατανοί απελευθέρωσαν τους κρατούμενους στο στρατόπεδο Μπέλσεν και οι αμερικανοί το Μπούχενβαλντ. Οι Αμερικανοί κατέλαβαν την Ιένα και το Μπαμπεργκ..Στην Ιταλία, Νεοζηλανδικά στρατεύματα κατέλαβαν τη Μάσα Λομπάρδα, νοτιοδυτικά της λίμνης Κομάκιο. 327 αμερικανικά βομβαρδιστικά B-29 έριξαν στο Τόκιο 2139 τόνους εμπρηστικών βομβών. Οι Κλεφτολουμπινέ των Αθηνών, που πενθούσαν τον Ρούζβελτακύρωσαν τις τραπεζικές μετοχές που ειχαν πουλήσει σε Γερμανούς και Ιταλούς αντί να τις περάσουν στο Κράτος ως λεία Πολέμου. Έτσι ουσιαστικά ακυρώθηκε η πώληση, αλλά τα λεφτά για τις άκυρες μετοχές έμειναν στους Κλεφτολουμπινέ που θα ξαναέπαιρναν τις προπολεμικές μετοχές τους αφού δεν ησαν άκυρες.