8/7/15

Ξεφτίλα: Ο Μερκελιστής Βούτσιτς πηγαίνει στη Σρεμπρένιτσα

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πιεζόμενος από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ανακοίνωσε ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ, ότι θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στις τελετές στη Σρεμπρένιτσα, στις 11 Ιουλίου. 
 Σε ερώτηση βαλτού παπαγάλου για το αν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας για την επίσκεψή του. δήλωσε ηρωικά. ότι δεν ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι προϋποθέσεις ασφαλείας, ούτε τι σκέφτονται ο Καμίλ Ντουράκοβιτς, (ο δήμαρχος της Σρεμπρένιτσα), οι «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα», και ο Ιζετμπέκοβιτς, (ο μουσουλμάνος της προεδρίας της Β-Ε).
Η συζήτηση στο Συμβουλίο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Βρετανικό ψήφισμα σχετικά με τη Σρεμπρένιτσα, μετατέθηκε όπως ανακοίνωσε η προεδρία για σήμερα στις 16.00. (ώρα Νέας Υόρκης). Την αναβολή μέχρι να υπάρξει ομοφωνία ζήτησε η Κίνα. Προηγήθηκαν αρκετές ώρες διαβουλεύσεων μεταξύ των μελών και δυο αναβολές έναρξης της συνεδρίασης, κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν 7 παραλλαγές του σχεδίου, με τη Ρωσία να επιμένει ότι θα προβάλει βέτο εάν το ψήφισμα δεν βελτιωθεί. Τ
ο Reuters ανέφερε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν ακόμα να πείσουν τη Ρωσία να μην ασκήσει βέτο, ενώ εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου , δήλωσε οτι ο στόχος είναι το ψήφισμα να αποσπάσει την υποστήριξη όσων περισσότερων μελών του Συμβουλίου για να επισημανθεί έτσι η επέτειος του εγκλήματος στη Σρεμπρένιτσα, ανεξάρτητα από το ρωσικό βέτο.
Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι το βρετανικό ψήφισμα σχετικά με τη Σρεμπρένιτσα είναι τόσο κακό που καμιά τροποποίηση δεν θα μπορούσε να το κάνει αποδεκτό από τους Σέρβους, και πρόσθεσε ότι , «αυτό το κατανοούν όλοι και πρώτα απ 'όλα τη Ρωσία, η οποία ενεργεί σύμφωνα με τις συζητήσεις που είχαμε προηγουμένως».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπορούμε να τυπώσουμε μόνοι μας ευρώ; από πού θα το μάθουν;

όπως φεύγουν νύχτα τα φορτηγά με τα κλεμμένα αρχαία έτσι θα φεύγουν φορτηγά με λεφτά.

φυσικά εμείς θα διαψεύδουμε και θα λέμε για συνωμοσίες.