4/10/15

ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Αρχή παιδείας των ονομάτων επίσκεψις
’ Αντισθένης

Δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένους οικονομικούς όρους πού χρησιμοποιούνται από μορφωμένους ειδικούς, περί τα οικονομικά και μάλιστα από καθηγητές Πανεπιστημίου. Π.χ. όταν θέλουν να διατυπώσουν, ότι το δημόσιο χρέος μας ( πού τόσο μας απασχολεί, και έχει μπει στην καθημερινή ζωή μας ) δεν μπορεί η Ελλάδα μας να αποπληρώσει προς τους δανειστές της, λέγουν ότι το δημόσιο χρέος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.
Εγώ γνωρίζω, οτιδήποτε δεν είναι βιώσιμο σημαίνει ότι δεν μπορεί να ζήσει. Δηλαδή όταν λέμε το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θα πει, απλά, ότι το χρέος θα σβήσει και επομένως δεν θα υπάρχει πλέον. Αλλά φαίνεται ότι οι ειδήμονες !!! ( μάλλον εκ της εσπερίας μεταφράζοντας στα Ελληνικά ) θέλουν να μας πουν ότι το χρέος είναι ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ Ή ότι το χρέος είναι ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΙΜΟ. 
 Ας αποταθούν στον Αντισθένη αντί να στρεβλώνουν την Ελληνική γλώσσα. Χρίστος Α.Αθανασόπουλος

  ΥΓ. (Χατζάρας). Το «ΒΙΩΣΙΜΟ» το παρέλαβε η βουλαγροελληνική διάλεκτος δημοσιογράφων –πολιτικών –καθηγητών, από την πτωχή αγγλοσαξωνική (viable) που το δανείστηκε από τη γαλλική (viable >vie) .( μα βι  που τραγούδαγε ο Κόκοτας).  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μιχαήλ Παλαιοπάνος
Αγαπητέ νομίζω ότι: μή βιώσιμο γιαυτούς που με δανείζουν άρα αφού μη βιώσιμο δεν θα παίρνουν πλέον τόκους διότι ή θα εξοφληθεί ή θα πτωχεύσει η χώρα, οπότε και στις δύο περιπτώσεις πεθαίνει το χρέος=μη βιώσιμο. Ένα το κρατούμενο. Βιώσιμο είναι θετική ένοια και εύπεπτη από το πόπολο αντί ας πούμε το χρέος είναι δυσβάσταχτο. Δύο τα κρατούμενα. Από το η "κόκκινη συμφωνία" θυμάμαι ότι αυτοί μιλάνε μεταξύ τους ή απαντάνε στους ερωτώντες με γεγονότα, δεν χρησιμοποιούν δηλ. το κοινό μέσο έκφρασης την γλώσσα, όπως ο λαός, διότι θέλουν και να διοικούν και να είναι αθέατοι, διότι αν τους προκύψει κανένας απρόβλεπτος και πετροβολάει να μην πάρουν αυτούς οι πέτρες, αλλά τους εντεταλμένους τους. Θέλω να πώ, αδιαφορούν για κάθε κανόνα και κάθε λαό και φτιάχνουν όποιον κώδικα συνενόσης θέλουν, αρκεί και μ΄αυτό να πάει η βαλίτσα ένα βήμα παρακάτω, αλλιώς κάνουμε εκλογές στις οποίες έχουν ψήφους ανύπαρκτοι υποψήφιοι και αλλάζουμε πορτιέρη, και η βαλίτσα πάει παρακάτω.