4/10/15

Ο Ζαχαριάδης ήταν συγκρατούμενος του Χίμλερ;

Η συμφωνία Ζαχαριάδη με την Ιντέλιτζενς Σέρβις
και ο Μελιγαλάς

Όταν στρατόπεδο Νταχάου κατελήφθη από τους Αμερικανούς στις 28 Απριλίου 1945 ο Ζαχαριάδης δεν βρισκόταν εκεί. Κρυβόταν στο Μόναχο.  Πληροφορήθηκε ότι τον έψαχναν οι Αμερικανοί και εμφανίστηκε στις 30 Απριλίου. 
Ο ίδιος στο βιογραφικό του σημείωμα που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 15-08-1946 ανέφερε:
"Όταν στις 29 του Απρίλη ήρθαν οι αμερικάνοι στο Νταχάου εγώ έφυγα και πήγα στο Μόναχο στους εκεί δικούς μας αιχμάλωτους πολέμου (εαμίτες και ελασίτες). Μετά 2 μέρες ήρθαν οι αμερικανοί και με πήραν και με κράτησαν, ως τη μέρα που μ’ έστειλαν αεροπορικώς στο Παρίσι, σ’ ένα είδος περιορισμού".
Ο απεσταλμένος του Ριζοσπάστη στη διάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο για την δημιουργία του ΟΗΕ, ο Κώστας Γυφτοδήμος (Καραγιώργης) ενημερώθηκε από την OSS για την τύχη του Ζαχαριάδη, την πρώτη Μαΐου, αμέσως μετά τον εντοπισμό του ,και έστειλε το ακόλουθο επείγον τηλεγράφημα στο Κόμμα:

«ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ, 1 του Μάη, (Ιδ. επείγον τηλεγράφημα. Ωρα 1.45′ π.μ.). Στο διαβόητο χιτλερικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, κοντά στο Μόναχο, που το κατέλαβαν χθες τα αμερικανικά στρατεύματα, οι σύμμαχοί μας Αμερικανοί απελευθέρωσαν μεταξύ των 32.000 κρατουμένων και τον αγαπημένο μας αρχηγό σ. Νίκο Ζαχαριάδη. Εζήτησα από τις αμερικανικές αρχές λεπτομέρειες για τις συνθήκες της απελευθέρωσης του σ. Ζαχαριάδη, τις οποίες και θα σας μεταδώσω αμέσως μόλις τις λάβω.» ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

Στο «Ριζοσπάστη» περιμένουν μερικές μέρες να επιβεβαιωθεί η πληροφορία και την Τετάρτη, 16 του Μάη του 1945, επανέρχονται και γράφουν με τίτλο :
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΡΩΪΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ σ. ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Ταξιδεύει μέσω Ιταλίας – Επίσημη ανακοίνωση από το υπ. Εξωτερικών
«…Περιμέναμε όλοι νεώτερες λεπτομέρειες. Περιμέναμε και η αγωνία μεγάλωνε. Γιατί η πρώτη είδηση δεν είχε συνέχεια και επιβεβαίωση. Ανησυχήσαμε όλοι. Το κόμμα, η μάνα, η οικογένεια του αγαπημένου μας αρχηγού, όλοι οι δημοκράτες που έβλεπαν και βλέπουν στο Νίκο Ζαχαριάδη τον ατρόμητο πρώτα αγωνιστή, το φωτισμένο ηγέτη, το μάρτυρα στον αγώνα του λαού μας για δημοκρατία, ανεξαρτησία και λευτεριά. Το υπουργείο των Εξωτερικών σε σχετικό διάβημα του σ. Μ. Πορφυρογέννη και έπειτα από αίτηση της Κ.Ε. του ΚΚΕ που ζητούσε θετικές πληροφορίες για την τύχη του αρχηγού του και παρακάλεσε να διευκολυνθεί η επιστροφή του έδωκε δια του πρεσβευτού του κ. Πανά την ακόλουθη ανακοίνωση: «… ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, αρχηγός του ΚΚΕ, βρίσκεται σώος και υγειής σε βρετανική ζώνη κατοχής και μέσα σε λίγες μέρες θα επιστρέψει στην Ελλάδα με τη φροντίδα των αγγλικών στρατιωτικών αρχών.»

Ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο  αρχηγός του ΚΚΕ, βρισκόταν σώος και υγειής, (δεν είχε προσβληθεί από τύφο), στη βρετανική ζώνη κατοχής αφού παραδόθηκε από τους Αμερικανούς στους Άγγλους στις 2 Μαΐου, σύμφωνα με τη δήλωση του.
Στο αυτοβιογραφικό σημείωμα που έγραψε ο ίδιος ο Νίκος Ζαχαριάδης και το κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 15-08-1946 ανέφερε:
« Όταν στις 29 του Απρίλη ήρθαν οι αμερικάνοι στο Νταχάου, εγώ έφυγα και πή­γα στο Μόναχο, στους εκεί δικούς μας αιχμάλωτους πολέμου (εαμίτες και ελασίτες). Μετά 2 μέρες ήρθαν οι αμερικάνοι και με πήραν και με κράτησαν, ως τη μέρα που μ’ έστειλαν αεροπορικώς στο Παρίσι, σ’ ένα είδος περιορισμού. Στο Παρίσι παρουσιάστηκα στην Ελλην. Πρεσβεία, αυτή ενήργησε στην αγγλική Πρεσβεία, και έτσι έφτασα στις 29.5.45 στην Αθήνα με το όνομά μου σαν αξιωματικός του ελληνικού στρατού. Αυτό έγινε για να ευκολυνθεί το ταξίδι».

Ο Ζαχαριάδης σκόπιμα δεν ανέφερε την «βρετανική ζώνη κατοχής» και έγραφε ότι τον είχαν οι αμερικανοί «σ’ ένα είδος περιορισμού», μέχρι που τον πήγαν αεροπορικώς στο Παρίσι, του έβγαλαν χαρτιά στρατιωτικού και έφθασε στην Αθήνα σαν αιχμάλωτος πολέμου, φορώντας εγγλέζικη στολή, με VIP πτήση. Το ΚΚΕ, επίσης ψευδώς, στα επίσημα κείμενα του λέει :«Με την απελευθέρωση του στρατοπέδου του Νταχάου, τον Ζαχαριάδη τον πήραν οι Αμερικάνοι και τον πήγαν στο Παρίσι απ’ όπου επέστρεψε στην Ελλάδα. (Από το βιβλίο, «Το ΚΚΕ, επίσημα κείμενα», τόμος ένατος 1961-1967, Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 2002, σελ. 855).

Το αρχηγείο του Μοντγκόμερυ τότε, (τον Μαίο του 1945), ήταν στο Häcklingen, 6 χλμ από το Lüneburg, το οποίο είχε αεροδρόμιο. Ο Ζαχαριάδης πρέπει να μεταφέρθηκε αεροπορικά από το Μόναχο, στην αγγλική ζώνη κατοχής, και να κρατήθηκε στο το 31ο Ανακριτικό Κέντρο, «Civilian Interrogation Camp», στο στρατόπεδο του Wendisch Evern, στο οποίο κρατήθηκε ανακρινόμενος από τη SIS (MI6).
Εκεί ,κρατήθηκε και ανακρίθηκε μετά τη σύλληψη του και ο Χίμλερ, που εκτελέστηκε η αυτοκτόνησε στις 23 Μαΐου ενώ ο Ζαχαριάδης βρισκόταν και εκείνος κρατούμενος. 
 Όπως προκύπτει από τα Αρχεία του «Public Records Office» το , 31ο Ανακριτικό Κέντρο , βρισκόταν σε συνεχή επαφή με το Foreign Office.
Ο Ζαχαριάδης μεταφέρθηκε αεροπορικά στο Παρίσι στις 25 Μαΐου από τους Άγγλους, που τον πήγαν στην Ελληνική πρεσβεία για να του εκδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα. Από το Παρίσι πέταξε στις 28 Μαΐου για τη Νεαπόλι από όπου έφυγε το πρωί της 29ης και προσγειώθηκε στο Χασάνι.
Ο Ζαχαριάδης σκόπιμα έλεγε ψέματα στο βιογραφικό του, ότι η ελληνική πρεσβεία «ενήργησε στην αγγλική» γιατί ήθελε να αποκρύψει ότι τον κρατούσαν οι Άγγλοι με τους οποίους έκλεισε κάποια συμφωνία.
Από την απελευθέρωση του Νταχάου μέχρι την άφιξη του Ζαχαριάδη στην Αθήνα πέρασαν 30 ημέρες και βρισκόταν σώος και υγειής , σ’ ένα είδος περιορισμού, σε βρετανική ζώνη κατοχής. Το τι έκανε εκεί, και γιατί βρισκόταν σε ένα είδος περιορισμού, δεν φωτίστηκε ποτέ.

Για το λόγο αυτό ο Μάρκος στην 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε στις 30-31 Ιανουαρίου 1949 στο χωριό Ψαράδες στις Πρέσπες παρουσία Ρώσων και Αλβανών συντρόφων της Κομινφόρμ εκτόξευσε αιφνιδιαστικά σε βάρος του Ζαχαριάδη την κατηγορία , ότι ήταν «Πράκτορας της Ιντέλιτζενς Σέρβις».

Η Μοίρα του Θανάση που τον φώναζαν Αρη για τη σφαγή του Μελιγαλά ηταν μέρος των συμφωνιών με την Ιντέλιτζενς Σέρβις στη «βρετανική ζώνη κατοχής». Άλλωστε την Ομάδα του Θανάση την οδήγησε στην Ενέδρα των ο «Αχτιδικός» που του επέδωσε το μήνυμα της διαγραφής του. Το Κόμμα έδωσε τον Θανάση.

ΥΓ. Οι άπιστοι αριστεροί θα θέλουν αποδείξεις ότι από την 28η Απριλίου μέχρι την 29 Μαΐου μεσολαβούν 30 ημέρες;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι ομως αν έχουν μπερδευτεί οι ημερομηνίες με το παλιό και το νέο τότε είναι 15 μέρες και όχι 30.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,

Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω μαζί σας στα περισσότερα, γιατί πράγματι η ηγεσία του ΚΚΕ πρόδωσε τον Βελουχιώτη και τον οδήγησε στον θάνατο. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν αυτό έγινε λόγω της συνεργασίας του Ζαχαριάδη με την Ιντέλιτζενς Σέρβις ή ήταν εφαρμογή των συμφωνιών του Στάλιν με τον Τσώρτσιλ... Το βέβαιο είναι ότι όλες οι πλευρές ήθελαν να φύγει από τη μέση ο Βελουχιώτης και όχι λόγω Μελιγαλά, αλλά γιατί δεν ήταν ελεγχόμενος από κανέναν, ούτε από τους Άγγλους, ούτε από τους Σοβιετικούς...

Αντικειμενικά κρίνοντας τα γεγονότα, ο Βελουχιώτης εκείνη την εποχή ήταν ο μόνος "παίκτης" στην Ελλάδα που πάλευε για την εθνική ανεξαρτησία και γι' αυτό τον εξόντωσαν... Με τον θάνατο του Βελουχιώτη πέθανε οριστικά και η ελπίδα ότι αυτή η χώρα θα γίνει ποτέ εθνικά ανεξάρτητη...

Ανώνυμος είπε...

Και μετά φίλε του 02.49.00 άρχισες τα φάρμακα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ανωνυμε (Κυρ Οκτ 04, 02:49:00 μ.μ.) θες να πεις οτι το ιδιο ακριβως γινεται και σημερα με την Χρυση Αυγη;
Μονοι "ΜΗ ελεγχομενοι παικτες" στην Ελλαδα που .....παλεύουν για την εθνική ανεξαρτησία;;;;; γιαυτο και οι εβραιοι της διεθνους προσπαθουν να τους εξοντωσουν;
Γιατι και τοτε τις Αγγλιες και τις Αμερικες οι οβριοι τις "κοντρολαρηζαν".

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Οκτ 04, 02:49:00 μ.μ.

"ο Βελουχιώτης εκείνη την εποχή ήταν ο μόνος "παίκτης"
στην Ελλάδα που πάλευε για την εθνική ανεξαρτησία".

[Πάλευε να παραχωρήσει τη Μακεδονία & Θράκη
στα Γιουγκοσλαβικά-Βουλγαρικά συντρόφια του!]

"Με τον θάνατο του Βελουχιώτη πέθανε οριστικά
και η ελπίδα ότι αυτή η χώρα θα γίνει ποτέ εθνικά ανεξάρτητη"

[Καμμία Σοβιετία δεν υπήρξε εθνικά ανεξάρτητη!
Όλο το Ανατολικό μπλοκ ήταν υποταγμένο στην Ε.Σ.Σ.Δ!]

Κόψε το παραμύθι!
Αρκετά!

Τι άλλο θα διαβάσουμε από τον απεσταλμένο του Περισσού...

Ανώνυμος είπε...

προς Κυρ Οκτ 04, 02:49:00 μ.μ.

όταν λες " Με τον θάνατο του Βελουχιώτη πέθανε οριστικά και η ελπίδα ότι αυτή η χώρα θα γίνει ποτέ εθνικά ανεξάρτητη..."

εννοείς την χώρα που θα είχε φυσικά βόρεια σύνορα μέχρι τον Όλυμπο;

Ανώνυμος είπε...

μερικεs αμετανοητεs κυλοτεs αριστεραντζεs
ειναι
οπωs μερικεs λαγουδοπεριστεροχεσμενεs κυλοτεs
καλε που...στηs ητανε τρυπιοs ητανε
βρωμοκαμπινεs ητανε κωλωσφραγισμενοs ητανε....
δεν σηκωνουν κουβεντα...π.χ μπογιοπουλοs αιβαλιωτηs

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εκπλήσσονται που έγραψα ότι με το θάνατο του Βελουχιώτη πέθανε οριστικά και η ελπίδα για εθνική ανεξαρτησία...

Από τότε έχουν περάσει 70 χρόνια, είδατε εσείς καμμιά εθνική ανεξαρτησία; Με αυτούς τους μασονο-δεξιούς και μασονο-ΠΑΣΟΚους φωστήρες που ψηφίζατε τόσα χρόνια, όχι μόνο εθνική ανεξαρτησία δεν έχουμε, αλλά έχουμε εξευτελιστεί σαν χώρα, είμαστε το γιουσουφάκι των Αμερικανών, των Γερμανών, των Τούρκων κ.ό.κ.

Γιατί λοιπόν με ψέγεστε; Είτε σας αρέσει, είτε όχι, την εποχή εκείνη ο Βελουχιώτης ήταν ο μόνος "παίκτης" που αγωνιζόταν για την εθνική ανεξαρτησία και δεν ελεγχόταν ούτε από τους Άγγλους, ούτε από τους Σοβιετικούς...

Το σφάλμα του βέβαια ήταν ότι όταν η ηγεσία του ΚΚΕ απέρριψε την εισήγησή του να εισέλθει στην Αθήνα με όλη τη δύναμη του ΕΛΑΣ και να χτυπήσει τους Άγγλους, τότε υπάκουσε. Έπρεπε να "καθαρίσει" όλη την προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ και να μπουκάρει στην Αθήνα και να ξεκωλιάσει τους Άγγλους, οι οποίοι ποτέ δεν υπήρξαν αληθινοί φίλοι και σύμμαχοι της Ελλάδος...

Ανώνυμος είπε...

Ο τυχοδιώκτης Ζαχαριάδης δεν ήταν απλός κρατούμενος στο Νταχάου, αλλά kapo. (Αν ξέρετε τί σημαίνει αυτό.)

Υγ: Ο Κλάρας στην προσωπική του ζωή μπορεί να ήταν ό,τι ήταν, αλλά αυτά δεν δικαιούται να τα επικαλείται η "Δεξιά" με τις Ροζαλίες καί τον φρυδάτο απ' το Κιούπκιοϊ.
Άντε ηρεμήστε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βελουχιώτης αγαπητέ(01.49.00) για να τελειώνει το μονότονο τρολλαρισμά σου σαπίζει στην 'κόλαση' και θα σαπίζει για πολύ καιρό ακόμη εκεί θα παραμείνει μαζί με τις Ερινύες όλων των σφαγιασθέντων Ελλήνων που το μόνο αδίκημά τους ήταν να μήν υποταχθούν στον Μπολσεβικισμό-Μαρξισμό και στα τέρατα του Ανατολικού μπλόκ που σάπισαν την Ανατολική Ευρώπη για δεκαετίες. Είθε η ψυχή του να βασανίζεται αιωνίως και αδιαλείπτος στα Τάρταρα όσο και αν το ψυχικό δηλητήριο του μπολσεβικισμού και άν διαλύσει τις συνάψεις του εγκεφάλου σας ο Μιζέριας είναι ένα Τέρας και σαπίζει τώρα στην Κόλαση.

Ανώνυμος είπε...

Μπεναρογια Αβρααμ ο μπεναρογια εγκατασταθηκε στην θεσ/νικη το 1908 οπου ιδρυσε μαζι με αλλουs εβραιουs τηs θεσ/νικηs την''Φεντερασιον Σοσιαλιστα Λαβοδερα''!!!!Η Φεντερασιον υπηρξε επι πολλα χρονια η μονη συνδικαλιστικη οργανωση τηs Ελλαδαs και στην συνεχεια βασικοs πυρηναs για την ιδρυση τηs γενικηs συνομοσπονδιαs εργατων Ελλαδos αν και ιδρυτηs του Κα Κα Ε Ο μπεναρογια διεγραφη απο το κομμα το 1925 σαν''πρακτοραs ταξικου εχθρου''στον πολεμο τηs αλβανιαs σκοτωθηκε ο γιοs του και αργοτερα εκτελεσθηκε η γυναικα του απο τουs γερμανουs!!!!To 1945 ιδρυσε μαζι με τον Αλεξανδρο Σβωλο το σοσιαλιστικο κομμα ΣΚΕΛΔ του οποιου υπηρξε συναρχηγοs πεθανε στο Ισραηλ σε ηλικια 97 ετων!!!!!!!!!!
Υ.Γ δια το μακρυ ταξιδιον του σακη πιπακη αρη παπαρι κλαρα του απεεδοθη η μεγιστη τιμη εναποθεσαν εν δονητην ευμεγεθη τηs εποχηs βεβαια απο τον συντροφο του κ.tsimpoykolokantroni καθ'οτι το Κα Κα Εε ειναι πρωτοποροs ειs τοιαυταs ενεργειαs..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε Κυρ Οκτ 04, 06:30:00 μ.μ.

Πράγματι η Χρυσή Αυγή ήταν "μη ελεγχόμενος παίκτης" γι' αυτό και όλο το κατεστημένο με όλους τους μηχανισμούς του έπεσε πάνω της και κατάφερε να ανακόψει την άνοδό της. Φρονώ όμως ότι κάπου στις αρχές του 2014 η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έριξε πετσέτα και μετά την διαμεσολάβηση του ανθρώπου των Εβραίων Χρίστου Γούδη, υπάρχει έκτοτε ένα είδος μορατόριουμ...

Σιγά-σιγά αποφυλακίστηκαν όλοι οι βουλευτές της και αφού υπάρξει και η αναμενόμενη δικαστική δικαίωση, σιγά-σιγά θ' αρχίσουν να τους καλούν και στα μεγάλα κανάλια... Δεν θα τους ξανακούσετε όμως ποτέ αγαπητέ ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής να ξαναμιλήσουν για το Ολοκαύτωμα...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μπερδεύουν τη Χ.Α.
με τα εβραιόδουλα μνημονιακά αποκόμματα
τύπου ΛΑ.Ο.Σ, ΑΝ.ΕΛ., ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κτλ.

-Σιγά μην αθωωθεί η Χ.Α. από
την ξεπουλημένη "δικαιοσύνη".

-Σιγά μην καλέσουν τη Χ.Α στο ΜΕGA, ANT1 κτλ.

Όνειρα γλυκά...