5/2/16

Συρία: Προέλαση στο Βόρειο Χαλέπι

Όπως ανακοινώθηκε απόψε στη Δαμασκό ο Συριακός Αραβικός Στρατός με τη βοήθεια από τους μαχητές της Χεζμπολάχ και την υποστήριξη της Ρωσικής αεροπορία επέβαλε τελικά μετά από ώρες συνεχών μαχών με ισλαμιστές αντάρτες της αλ Νούσρα , της Γαίς Αλ-Φατάχ και του μετωπου αλ-Μουτζαχεντίν, και το πρωί και το απόγευμα. τον πλήρη έλεγχο του στις πόλεις Mayir και Καφρ Naya ,κοντά στις πρόσφατα απελευθερωμένες πόλεις Nubl και al-Zahraa, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Ισλαμιστών από τις αρχές του 2012.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν καταλάβει και τα χωριά, Duwayr az-Zaytun, Tall Jibbin, Hardatnin και Rityan.Οι απώλειες των ισλαμιστών είναι μεγάλες.
Η ρωσική αεροπορία έκανε περισσότερες από 500 αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή. Η απώλειες στη μάχη. του κυβερνητικού στρατού και των σιιτικών πολιτοφυλακών είναι επίσης μεγάλες .

Οι κυβερνητικές δυνάμεις απέκρουσαν μεγάλες επιθέσεις των Ισλαμιστών στην Επαρχία Χάμα προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες και απέκρουσαν τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που προσπάθησαν να φθάσουν την εξωτερική περίμετρο του στρατιωτικού αεροδρομίου φράχτη του αεροδρομίου της Ντέιρ εζ-Ζορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...