8/2/16

Oψόμεθα εις Φιλίππους

Ο Σουλτάν Ταγίπ και ο τριαντάχρονος σαουδάραβας τσόγλανος ο Μοχαμάντ,
  ο νεότερος υπουργός άμυνας στον κόσμο είναι και οι δυο τζογαδόροι. Έβαλαν τα ρέστα τους στην προσπάθεια για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας και εριξαν το βάρος τους πίσω από την αλ-Κάιντα και τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.
Πέρυσι, μετά το σχηματισμό της Κοινοπραξίας Τζαούς ακ Φατάχ, (ο στρατός της Κουγκέστας) , τα πράγματα ήσαν ελπιδοφόρα για τη Σαουδική Αραβία και τη Τουρκία. Το δημιούργημα τους κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ . Ωστόσο, ο αραβικός Συριακός στρατός και οι σύμμαχοι του, που υποστηρίζονται από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν κάνει τεράστιες προόδους και οι σουνίτες μισθοφόροι είναι κοντά στην κατάρρευση στο βόρειο μέτωπο. 
 Ο συριακός στρατός μετά από διαδοχικές νίκες έκανε μεγάλη πρόοδο στη Λατάκια και το Χαλέπι. Η Άγκυρα και το Ριάντ έχουν προσπαθήσει να υπονομεύσουν αυτή την προσπάθεια χωρίς; Επιτυχία.
Η κατάρριψη του SU-24 το Νοέμβριο από την Τουρκία, και οι συνεχείς κατηγορίες από το «Παρατηρητήριο» και τις σουνίτικες ΜΚΟ ότι «η Ρωσία βομβαρδίζει λάθος τρομοκράτες», που επαναλαμβάνονται από την χορωδία της Ουάσιγκτον και τη συνεχή αποστολή νέων μισθοφόρων της Αλ Κάιντα δια της Τουρκίας είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες για σαμποτάρισμα των προσπαθειών του άξονα Μόσχα-Δαμασκός-Τεχεράνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
Παράλληλα συνεχίστηκαν οι παράνομες συναλλαγές Ισλαμικού Κράτους -Τουρκίας με το πετρέλαιο.
Πρόσφατα, αφού αντελήφθησαν ότι οι τρομοκράτες τους θα ηττηθούν, η Ουάσιγκτον, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, θέλησαν να βγουν νικητές μέσω «ειρηνευτικών συνομιλιών».
Οι «ειρηνευτικές συνομιλίες» της Γενεύης στόχευαν στην υποταγή της συριακης κυβέρνησης και δεν υπήρξαν ποτέ σοβαρές προσπάθειες από την σουνίτικη πλευρά για πολιτική διευθέτηση. Όταν αυτό δεν τους βγήκε ,ανακάλυψαν τις «προϋποθέσεις» , προκειμένου να διασώσουν τις ισλαμιστικές δυνάμεις, που καταρρέουν κάτω από την επίθεση του συριακού στρατού και των ρωσικών βομβαρδισμων. Όταν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι της κατάλαβαν ότι η συριακή κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να υποχωρήσει στα αιτήματά τους, οι "ειρηνευτικές συνομιλίες" διακόπηκαν .
  Με την αποκοπή πρόσφατα της βασικής οδού τροφοδοσίας τους από την Τουρκία, οι σουνίτες μισθοφόροι στο Χαλέπι έμειναν χωρίς ζωτικές προμήθειες.
Ο μόνος τρόπος για να τους σώσουν και να αποτρέψουν την αναπόφευκτη ολοκληρωτική νίκη του συριακού στρατού στο Χαλέπι είναι μια κανονική εισβολή . Έτσι το υπουργείο του τσόγλανου εξέφρασε «ετοιμότητα» να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε ενέργεια που ο αμεριανοσουνίτικος συνασπισμός μπορεί να συμφωνήσει για επέμβαση στη Συρία.
Ο πρέσβης του Μπαχρέιν στη Βρετανία ανακοίνωσε επίσης ότι το Μπαχρέιν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία κάτω από τη Σαουδική ηγεσία, και στην νέα Κοινοπραξία προφανώς περιλαμβάνονται και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αλλά ο πραγματικός πόλεμος δεν είναι «προφορικός». Και ένας περιφερειακός πόλεμος, μπορεί να μην βγει σε καλό ούτε στον Σουλτάν Ταγίπ, ούτε στους σεΐχηδες ούτε στο ΝΑΤΟ.
Οπότε, με τον νου με τον νου πλουταίνει η κόρη…. και, …οψόμεθα εις Φιλίππους

ΥΓ.Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν Χαλίντ Αχμάντ αλ Χαλίφα διέψευσε σήμερα τη δήλωση του πρεσβευτή της χώρας στο Λονδίνο, ότι η Μανάμα σχεδιάζει να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, σε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. «Όχι, ο πρέσβης μας δεν είπε τίποτα σε σχέση με αποστολή από το Μπαχρέιν χερσαίων δυνάμεων στη Συρία ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου για συμμετοχή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ.....ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΑΡΑΒΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ , ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΥΤΟΝΟΓΟΤΘΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ [ ΚΡΥΦΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...ΑΠΟΚΛΕΙΤΕ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ....
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ...ΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΠΟΜΩΣΙΕΣ.....
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ...ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ