30/1/17

BJRM : Ο Γκρουέφσκι κατέθεσε την εντολή και ζήτησε νέες εκλογές

Η συνταγματική προθεσμία της εντολής του κ. Γκρουέφσκι για να σχηματίσει κυβέρνηση έληξε τα μεσάνυχτα, χωρίς επιτυχία. Το VMRO-DPMNE έβγαλε γραπτή ανακοίνωση με την οποία «πληροφόρησε το κοινό ότι δεν επετεύχθηκε συμφωνία συνασπισμού με τη «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση», ( Bashkimi Demokratik për Integrim), και ζήτησε νέες εκλογες.
Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων: «Το VMRO-DPMNE, μαζί με το «Συνασπισμό για την ανάπτυξη της Μακεδονίας», ως νικητής των πρόσφατων εκλογών, που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους και βουλευτές, πιστεύει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα πρέπει να στοχεύει στον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, και όχι στην εμβάθυνση της και θεωρεί ότι η διεξαγωγή νέων εκλογών είναι η σωστή απόφαση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση , θα οδηγήσει μόνο σε νέες συγκρούσεις και προβλήματα σε μια ήδη διαιρεμένη κοινωνία». «Το VMRO-DPMNE παραμένει στις θέσεις αρχών στα θέματα εθνικού συμφέροντος που υιοθετήθηκαν στις 17 Δεκέμβριου 2016 », υπογραμμίστηκε στην ανακοίνωση.
Οι τελευταίες ώρες της Κυριακής ήσαν δραματικές για τον κ. Αχμέτι και το κόμμα του, που έφτασε στα όρια της διάσπασης. Ο κ. Αχμέτι που αμφισβητήθηκε ανοιχτά από τρείς αντιπροέδρους , την Τεούτα Αρίφι ,τον Νεβζάτ Μπέιτα, και τον Ιζέτ Μεντζίτι, οι οποίοι είχαν ανοιχτή επικοινωνία με τον Ζάεφ, και τον αμερικανό πρέσβη, στο τέλος δεν έθεσε το ζήτημα σε ψηφοφορία, και ο εκπρόσωπος του κόμματος Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε ότι, «το κόμμα δεν είχε αρκετό χρόνο για να επιλέξει μία από τις πέντε πιθανές επιλογές, και ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις τις επόμενες ημέρες», διότι «όλες οι επιλογές είναι ανοικτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...