29/1/17

Για τη Μονή Εσφιγμένου

Φαντάζομαι ότι, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκεφάλου, και ο Συριζώνυμος, που ξεχειλίζουν από αγάπη για τον λαθρομετανάστη πλησίων, θα είναι ευχαριστημένοι από την «Δίκαιη» απόφαση και την απονομή δικαίου, από το «στρατοδικείο» της Θεσσαλονίκης. 

Φαντάζομαι ότι, και οι καλοί τουρκοχριστιανοί του Αρχοντώνη θα χειροκροτούν την «μετριοπαθή απόφαση», διότι για το έγκλημα που ετελέστη το 2013, θα μπορούσε να επιβληθεί και η ποινή του αποκεφαλισμού, από το «Κράτος Δικαίου» στην Σαουδική Αραβία.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάλογη απόφαση 20ετούς καθείρξεως σε μοναχό από οθωμανικά, τουρκικά ή τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά οι έλληνες δικαστές και οι ένορκοι έγραψαν ιστορία. 20 χρόνια φυλακή για ηθική αυτουργία σε μικρο-επεισόδια, μετά τα οποία, οι «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ» και το κάψιμο λεωφορείων και περιπολικών θα πρέπει να τιμωρούνται τουλάχιστον με ισόβια.

Περιμένω με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις των άλλων Πατριαρχείων ,στο πνεύμα της «αγάπης» πάντα, αλλά και την τοποθέτηση όλων των μητροπολιτών, και της «Αυτοκεφάλου», και των νέων Χωρών.

Σπυρίδων Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: