25/1/17

Ντόντικ: «Το σερβικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να διεθνοποιηθεί»

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ που χθες συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας Πέτρο Ιβαντσόφ , στον οποίο είπε ότι «παραμένει προσηλωμένος στην ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον», σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αποκαταστήσει δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση Τραμπ , και δήλωσε ότι «κανείς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα επανεξετάσει την αμερικανική πολιτική προς τα Βαλκάνια», και για το λόγο αυτό , «οι Σέρβοι θα πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να εξηγήσουν τι θέλουν». «Το σερβικό εθνικό ζήτημα θα πρέπει να διεθνοποιηθεί».
«Όποιος δεν ζητάει δεν θα πάρει», τόνισε, και είπε ότι , «θα πρέπει να ενημερώσουν οι Σέρβοι τη νέα αμερικανική διοίκηση για αυτό που θέλουν».
Ο Ντόντικ δήλωσε ακόμη ότι , «είναι προφανές ότι τα προβλήματα στα Βαλκάνια δεν θα τακτοποιηθούν μέχρι να επιλυθεί το σερβικό εθνικό θέμα», ότι η ιδέα της ενότητας των Σέρβων δεν θα πρέπει να εξισωθεί με την ιδέα μιας« Μεγάλης Σερβίας», ότι «έχει ξεκινήσει η Νέα Εποχή», ότι , «αυτό που συμβαίνει τώρα στην Αμερική θα συμβεί και την Ευρώπη», ότι «η αμερικανική πολιτική θα αλλάξει δραματικά», και ότι ο «κόσμος Σόρος» έχει αρχίσει να καταρρέει, και προέβλεψε το τέλος του Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς.
«Έχασε τις τοπικές εκλογές, έχασε τη Σρεμπρένιτσα, η σχέση του με τους Κροάτες δεν είναι καλή , και πέντε βουλευτές του είναι έτοιμο να φύγουν από το κόμμα του. Η Χίλαρι Κλίντον δεν είναι πια στην εξουσία στις ΗΠΑ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει άλλου είδους προβλήματα», είπε.
Ο Ντόντικ χαιρέτισε την απόφαση του Τραμπ για «αγώνα κατά του ισλαμικού ριζοσπαστισμού», και τόνισε: «Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος . Θέλω να είμαι ένα μέρος αυτού του αγώνα για την καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού. Πάλεψα ενάντια στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, ακόμη και πριν από τον Τραμπ».
Ο Ντόντικ είπε, ότι ριζοσπαστικός ισλαμισμός δεν είναι μόνο το Ισλαμικό Κράτος είναι και οι Ουαχαμπίτες και οι σαλαφιστές, που βρίσκονται στη Β-Ε σε μεγάλους αριθμούς, και υπογράμμισε ότι μόνο στην Σερβικη Δημοκρατία παρακολουθούνται 113 ομάδες Ουαχαμπιτών.
Ο Ντόντικ σχολιάζοντας τη δήλωση του επικεφαλής του Λευκού Οίκου Ρ. Πριεμπους που είπε ότι , «Αγαπάμε τους Σέρβους», σχολίασε πως , «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους στη νέα κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: