7/12/17

Καλώς τα παιδιά τα ατίθασα

300 αιματοβαμμένοι μουσουλμάνοι τζιχαντιστές γύρισαν σε Βοσνία, Κόσσοβο, Αλβανία, Σκόπια, και Σάντζακ και θέλουν αγκαλιά και προδέρμ
Στη Σλοβενία μαζεύτηκαν διάφοροι βαλκάνιοι και ευρωπαίοι που μάχονται τη τρομοκρατία και το βίαιο εξτρεμισμό.
Ο πράκτωρ Γκόραν Σβιλάνοβιτς, που τον προσέλαβε η Cia ως αρχηγό της νεολαίας της κ. Πεσιτς στη Σερβία, και μετα έγινε υπουργός εξωτερικών , τώρα εξοικονομεί τα προς το ζειν ωε Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας . (RCC).
Ο Γκόραν λοιπόν. ανακοίνωσε ότι από τα μέσα του 2016 σχεδόν σταμάτησαν οι αναχωρήσεις από τα δυτικά Βαλκάνια για τη Συρία και το Ιράκ .
Ο πράκτωρ Γκόραν Σβιλάνοβιτς είπε ότι το Συμβουλίο Περιφερειακής Συνεργασίας, (που έχει λεφτά), ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης στον καθηγητή Βάντο Αζίνοβιτς του Πανεπιστημίου του Σεραγιεβο ο οποίος εκτίμησε ότι κατά την περίοδο 2012-2017, περίπου 1000 άτομα, από τα δυτικά Βαλκάνια ταξίδεψαν στη Συρία και το Ιράκ, ότι περίπου 300 έχουν επιστρέψει, ότι περίπου 200 έχουν σκοτωθεί και ότι περίπου 400 παραμένουν εκεί.
Η αποστολή που έχει αναθέσει το Κράτος Δικαίου στο Συμβουλίο Περιφερειακής Συνεργασίας είναι να νουθετήσει με καλό τρόπο τα; παιδιά τα ατίθασα που έχουν πάρει το στραβό δρόμο.
Πέρσι στα Τίρανα αποφάσισαν την «έγκαιρη αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων», του ριζοσπαστισμού, την αξιοποίηση των «τοπικών κοινοτήτων»
με δράσης των ΜΚΟ και τη «δημιουργία συγκεκριμένων προγραμμάτων» για την από-ριζοσπαστικοποίηση των «ριζοσπαστικών» και «την επανένταξη των επιστρεφόντων».
Οπότε τώρα που γύρισαν τα παιδιά, πρέπει να τα αγκαλιάσουμε και να τα επανεντάξουμε .
Οι αριθμοί πάντως του κυρίου από το Σεράγεβο είναι της πλάκας. Στηρίζονται σε «πληροφορίες» των αμερικανών που μονίμως υποβάθμιζαν τους αριθμούς, ξεχωρίζοντας τους «τζιχαντιστές» από τους άμαχους «ριζοσπάστες».
Δηλαδή οι περίπου 300, που γύρισαν  σπίτι, ήταν «εκδοροσφαγείς».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περί υπόθεσης Κορκονέα:

1. Από την πρώτη στιγμή ο Κούγιας, τότε δικηγόρος του, υποστήριξε ότι η βολίδα επωστρακίστηκε. Όλοι τον έβριζαν με τις χυδαιότερες εκφράσεις. Διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη. Μαντέψτε ποιος έλεγε την αλήθεια.

2. Η βολίδα από το όπλο του Κορκονέα χτύπησε πρώτα μια από τις τσιμεντένιες μπάλες του πεζοδρόμου και από εκεί καρφώθηκε στην καρδιά του Γρηγορόπουλου. Αυτά μας τα λέει η διενεργηθείσα πραγματογνωμοσύνη, που εντόπισε μέταλλο από την βολίδα πάνω στην μπάλα. Το παραπεμπτικό βούλευμα, που αναφέρεται σε αυτήν, είναι δημοσιευμένο στον νομικό τύπο. Δεν είναι κανένα μυστικό. Διαβάζουμε και μαθαίνουμε.

3. Δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι ο Κορκονέας πυροβόλησε προς το μέρος του Γρηγορόπουλου (και του μικρού όχλου που ήταν συγκεντρωμένος περί αυτόν). Αυτό δεν σημαίνει αναγκαίως ότι ο Κορκονέας ***στόχευσε*** τον Γρηγορόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον. Αυτό είναι το ζητούμενο.

4. Τι από τα δύο συνέβη; 1. ο Κορκονέας επεδίωκε να δολοφονήση τον Γρηγορόπουλο (ή οποιονδήποτε άλλον) και το πέτυχε, ή 2. ο Κορκονέας στόχευσε κάπου χαμηλά, χωρίς να επιδιώκη τον θάνατο κανενός, και σκότωσε τον Γρηγορόπουλο λόγω του εποστρακισμού.

5. Αν το πρώτο, έχουμε μια μοναδική περίπτωση που κάποιος επιδιώκει να δολοφονήση κάποιον άλλο μέσω εποστρακισμού. Ή που από απόσταση 28 μέτρων δεν καταφέρνει να πυροβολήση ένα στόχο πχ 1,70 και πυροβολεί το έδαφος. Δύσκολα πράγματα.

6. Νομικά η διαφορά είναι μεταξύ ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με άμεσο δόλο α΄ βαθμού (επιδίωξη) έναντι ενδεχόμενου δόλου (λόγω των περιστάσεων δεν βρίσκω πειστική την άποψη ότι υπήρξε ενσυνείδητη αμέλεια). Η ηθική και πολιτική διαφορά των δύο περιπτώσεων είναι τεράστια: στην πρώτη ο αστυνομικός επεδίωξε τον θάνατο, στην δεύτερη όχι.

7. Δεν μπορεί να αποκλειστή η περίπτωση υπέρβασης αμύνης. Αυτό το σημείο αφορά αμφίβολα πραγματικά περιστατικά και δεν μπορώ να είμαι βέβαιος. Ωστόσο, μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι κατά των αστυνομικών "έφυγαν μπουκάλια" και ο Ρωμανός έχει γράψει ότι "ο Αλέξανδρος πέταξε μπουκάλια μπίρας", ό,τι και αν σημαίνη αυτό.

8. Ο Σαραλιώτης είναι αθώος. Η περίπτωσή του, της διά παραλείψεως συνέργειας, είναι γνωστή και πολυσυζητημένη νομικά. Ακόμη και υπό την αυστηρότερη εκδοχή της νομολογίας του Αρείου Πάγου, δεν θεμελιώνεται δόλος του ως τάχα συνεργού ούτε φυσικά καμία διά παραλείψεως παροχή συνδρομής. Ο Σαραλιώτης πήγε φυλακή για να κατευναστούν τα πάθη. Είναι τραγικό.