8/7/20

Η προδοτική Συμφωνία Σημίτη –Ντεμιρέλ της οποίας την υλοποίηση απαιτεί ο Ταγίπ

Η «εκσυχρονιστική» Αθηναϊκή Ψωροελίτ έχει δεσμευτεί από τη «μαύρη Τρίτη» της 8ης Ιουλίου 1997 να σέβεται «τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας», τα οποία διεκδικεί τώρα 
ο Ερντογάν. Ολες οι Τουρκικές διεκδικήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προδοτικού πρωτοκόλλου της Μαδρίτης και των ΜΟΕ που ακολούθησαν..

Στις 8η Ιουλίου 1997 , στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη και μετά από πολύμηνες και έντονες παρασκηνιακές πιέσεις των Αμερικανών, και των Ευρωπαίων , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ συμφώνησαν σε ένα «Κείμενο Αρχών» που είχαν γράψει οι Αμερικανοί για να επιτύχουν την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο , την απομάκρυνση του κινδύνου στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδος-Τουρκίας, και το ξεμπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της Τουρκίας.

 Οι έξι «Αρχές» που επέβαλαν στον Σημίτη οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προέβλεπαν. 

-Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας. 

-Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας. -Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. 

-Σεβασμό στα θεμιτά , ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. 

-Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, 

-Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών  με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας». 

Η Συμφωνία της Μαδρίτης ήταν μια διμερής συμφωνία με εγγυητές του Αμερικανούς. 

Αυτό που σηματοδότησε την αλλαγή της πολιτικής της Ελλάδος από τον κ. Σημίτη, ήταν το 4ο σημείο , με την αναγνώριση των «θεμιτών, (legitimate), ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας, με τα οποία εγινε αποδεκτή διεθνώς η διακήρυξη ως αιτίας πολέμου, από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, και τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας δεν προσδιορίστηκαν και επομένως η Τουρκία μπορεί να επικαλείται όποτε και όπως θέλει έναντι της Ελλάδας το ζωτικό της «Συμφέρον». 

Όλα τα γεγονότα της 8ης Ιουλίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
 http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/07/1099.html 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕ

θυμάμαι όταν είχε βγει ο Τζέφρυ που έλεγε για την Ελλάδα του Κώστα Σημίτη και τον χειροκρόταγε λαός από κάτω, αυτοί είναι η πλεμπάγια που λες και αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕΕΕΕ

Βέβαια για εσένα αυτοί δεν είναι "πληροφορημένοι", τα γκέυ πράιντ και οι μπούρκες στο κέντρο των Αθηνών δεν είναι αρκετή πληροφόρηση

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη θεμιτά στην συμφωνία σημαίνει τα νόμιμα κατά συνέπεια ότι δεν είναι νόμιμο δεν είναι σεβαστό. Ποιές είναι οι νόμιμες ενέργειες της Τουρκίας; Το Τούρκο λιβυκό σύμφωνονο ΑΟΖ είναι ανυπόστατο όπως το ανέλυσε και ο Παυλόπουλος. Τα νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας είναι ότι προβλέπει το διεθνές δίκαιο και τίποτε άλλο. Τα ζωτικα βρίσκονται πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Η συμφωνία που έκανε η ποντικομαμή Σημίτης δεν είναι η αιτία που ο Τούρκος έχει αποθρασυνθεί αλλά οι ψοφοδεείς ελληνικές κυβερνήσεις. Ο Κούλης από τους χειρότερους.