22/7/20

Βουλγαρία: «Ο Ναός της Αγίας Σοφίας πρέπει να παραμείνει Μουσείο»


Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας εξέδωσε επίσημη δήλωση με την οποία εκφράζει την θέση της σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. «Ως χιλιετής ιερός για όλο τον Χριστιανισμό και πνευματικό κέντρο της Ορθοδοξίας, αυτός ο ναός είναι αγαπητός σε κάθε χριστιανική καρδιά και αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική πολιτιστική αξία για όλη την ανθρωπότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενώνουμε τη φωνή μας με τις εκκλήσεις των Αδελφών Ορθόδοξων Εκκλησιών, καθώς και ορισμένων αρχηγών κρατών και διεθνών θεσμών, για να διατηρηθεί το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μουσείου και μνημείου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρέμουν όλοι να πούνε να ξαναλειτουργήσει ο ναός, σαν εκκλησία ! Ούτε κατά διάνοιαν, που λέγαμε. Ειδικά οι δικοί μας οι Αθεόφοβοι !

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι