1/10/20

Πούτιν, Τραμπ και Μακρόν έκαναν κοινή δήλωση για το Καραμπάχ

 Οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καλώντας τα μέρη της σύγκρουσης να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες.

 «Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν,ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, εκπροσωπώντας τους συμπροέδρους της Ομάδας μινσκ του ΟΑΣΕ, καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση της βίας που λαμβάνει χώρα στη γραμμή των επαφών στη ζώνη συγκρούσεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», αναφέρει το έγγραφο.

 Οι ηγέτες των τριών χωρών κάλεσαν τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κατάστασης με τη βοήθεια των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.

 Τα μέρη εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ρώσος ηγέτης συζήτησε με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τις μάχες στη γραμμή των επαφών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και εξέφρασε έντονη ανησυχία.

Το Ερεβάν ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ότι τρία αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν. «Όλα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για μάχη, απάντησε το Μπακού υποστηρίζοντζς ότι «Στις σημερινές μάχες, δεν χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν».

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο εσύ πιστεύεις ότι η κοπέλα στην Θεσσαλονίκη γυρνώντας πιωμένη την νύχτα εξηναγκάσθη να πάει με τους Πακιστανούς ή πήγε με την θέλησή της;;;;

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν ντρέπεσαι να δίνεις άλλοθι σε λαθρο; Ακόμα κι αν η κοπέλα το ήθελε, οι αλλοδαποί έρχονται εδώ για να δουλέψουν επειδή είναι "δυστυχισμένοι" στις πατρίδες τους ή για να γα.... σουν; Ακόμα κι αν η κοπέλα ήθελε αυτοί τί έπρεπε να κάνουν από την στιγμή που εδώ βρίσκονται "φιλοξενουμενοι" και για σκοπούς επιβίωσης (και καλά); Θα μας τρελανετε τελείως ορισμένοι; Θα συνέλθετε επιτέλους να δούμε τί θα κάνουμε που μάς έχουν διαλύσει την χώρα και τον λαό;