13/8/22

Ο Χένρι Κίσινγκερ, ως πορτ-παρόλ της «παλιάς Φρουράς» των ΑΘΕΑΤΩΝ, μίλησε για το Μεγάλο Ρήγμα, με την Νέα Γενιά , των ανυπόμονων Χαγκάνων σαν το Ζελένσκι που δεν έχουν την Σοφία να μπορούν περιμένουν και τα θέλουν ΟΛΑ εδώ και τώρα, σπρώχνοντας τον Κόσμο στο χείλος του πολέμου

 

Η παρέμβαση του Σοφού Χένρυ εξηγεί και την στάση των ΝΥ Τάϊμς απέναντι στον Εφιαλτένσκι.   

Οι Τάϊμς και οι Σουλτσμπέργκερ είναι με τους «παλιούς» ενώ η Κούλα είναι με τους “NEO-CON”. Αλλά είναι αδύναμος κρίκος.   

 Και οι Παλιοί στο σκάκι με τους Νέους θα το φάνε αυτό το πιόνι.

Ο παλιός Σοφός έστειλε στους νέους το μήνυμα ότι  πρέπει να ακολουθούν την Σοφία Σολομώντος που δίδαξε ο Λένιν. Εβα βημα μπροστά και δυο πίσω. 

Ο Δάσκαλος λέει στους μαθητές να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ σε συνέντευξη στην εφημερίδα «The Wall Street Journal»  για το νεο βιβλίο του, είπε ότι , «ο  σύγχρονος κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επικίνδυνης ανισορροπίας, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χωρίς σαφή σκοπό εμπλέκονται σε σύγκρουση με τη Ρωσία και την Κίνα».

«Βρισκόμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα λόγω των προβλημάτων που έχουμε δημιουργήσει εν μέρει, χωρίς καμία ιδέα για το πώς θα τελειώσει αυτό ή σε τι πρέπει να οδηγήσει», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ  , που αναρωτήθηκε «αν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους δύο αντιπάλους ταυτόχρονα».

Η θέση του Σοφού Χένρυ είναι απολύτως σαφής. 

Τα «παιδιά» είναι επιπόλαια και χαζά. προκάλεσαν μια κρίση «χωρίς καμία ιδέα για το πώς θα τελειώσει» και «σε τι πρέπει να οδηγήσει», Αυτός ο Σοφός στο Κυριακό το 1974, ήξερε  «πώς θα τελειώσει» , και «σε τι πρέπει να οδηγήσει». Όπως ήξεραν το 1939 με τον παγκόσμιο Πόλεμο. ‘Ηξεραν  «πώς θα τελειώσει» , και «σε τι έπρεπε να οδηγήσει». Το ιδιο με την κατάρρευση της Σοβιετική Ενωσης.

Τώρα, τα παιδιά νόμιζαν ότι θα επιβάλουν  τις κυρώσεις στον Πούτιν τον οποίο θα ανέτρεπαν οι μανάδες των νεκρών στρατιωτών.

 Ο Κίσινγκερ τους θύμισε την δική του επιτυχία.

 Την Συμμαχία με την Κίνα που οδήγησε στην αντροπή, Ενώ οι Νέο-Κον με τον ανταγωνισμό με την Κίνα την οδηγησαν σε συμμαχία με την Ρωσία ανατρέποντας την Πολιτική του.

 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον επισκέφθηκε την Κίνα τον Φεβρουάριο του 1972 και συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Μάο Τσε Τουνγκ. Αυτό σηματοδότησε την αρχή ενός νέου σταδίου στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, ένα μεγαλύτερο άνοιγμα της Κίνας στον κόσμο και μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στον Ψυχρό Πόλεμο. 

 Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι υπάρχουν δύο επίπεδα ισορροπίας.

Το πρώτο, το οποίο ονόμασε «απόλυτη ισορροπία», είναι «ένα είδος ισορροπίας δυνάμεων με την αναγνώριση της νομιμότητας μερικές φορές αντίθετων αξιών». «Γιατί αν πιστεύετε ότι το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών σας πρέπει να είναι η επιβολή των αξιών σας, τότε νομίζω ότι η ισορροπία είναι αδύνατη», είπε.

Ένα άλλο επίπεδο είναι η αναγνώριση των περιορισμών στη χρήση της  δύναμης του καθενός ενάντια σε αυτό που μπορεί να καταστρέψει την ισορροπία στον κόσμο. Ο Κίσινγκερ το ονομάζει αυτό έναν συνδυασμό που απαιτεί «σχεδόν καλλιτεχνική ικανότητα».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι το «αποκαλυπτικό δυναμικό» των σύγχρονων τεχνολογιών όπλων καθιστά τη διατήρηση της ισορροπίας των αντιπάλων , «ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, απαραίτητη επιταγή των διεθνών σχέσεων».

Ο Κίσινγκερ εξέφρασε την άποψη ότι η κρίση στην Ουκρανία προκλήθηκε  «από την απρόσεκτη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ». Κατά τη γνώμη του, είναι απαραίτητο να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για θέματα ασφαλείας και τα μηνύματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς το Κίεβο σχετικά με πιθανή ένταξη ήταν λάθος.

 «Ήμουν υπέρ της πλήρους ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», είπε, αλλά πίστευα ότι ο καλύτερος ρόλος για αυτήν θα ήταν κάτι σαν την Φινλανδία, πριν αυτή μπει στο ΝΑΤΟ»,.

 Στην παρούσα κατάσταση, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, ο Κίσινγκερ θεωρεί απαραίτητο να «αντιμετωπιστεί η Ουκρανία ως μέλος του ΝΑΤΟ». Κατά τη γνώμη του, είναι δυνατόν να επιλυθεί η σύγκρουση διατηρώντας για τη Ρωσία μέρος των εδαφών που έχει αποκτήσει από το 2014.

Η Παλιά και η Νέα Γενιά έχουν τον ίδιο στόχο. Την παγκόσμια Κυριαρχία. Στο ζήτημα της Μεγάλης Επανεκκίνησης δεν διαφωνούσαν.

Στον χειρισμό του Ουκρανικού διαφωνούν.

1 σχόλιο:

Λακης είπε...

Δώσε ωραία μαθήματα για τους Αθεατους και αχυρανθρωπους τους Σπύρο.Γουσταρω να διαβάζω τέτοιες ειδήσεις......