31/8/22

Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίσουν να αντεπιτίθενται έτσι, η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση θα τελειώσει πριν το χειμώνα

 

Αύγουστος 31.Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Μιχαϊλο Ονουφριένκο αναφερόμενος στην απόπειρα αντεπίθεσης των ΟυκοΝΑΤΟϊκων έγραψε στις «Στρατιωτικές Υποθέσεις». 
 «Χθες ένιωσα ότι ο πόλεμος συνεχίζεται κυρίως στο Διαδίκτυο. Επειδή όλα ξεκίνησαν στο Διαδίκτυο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν ήδη στο πραγματικό πεδίο μάχης και τελείωσαν πολύ γρήγορα ». Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, την αντεπίθεση ανέλαβε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που αριθμούσε έως και μιάμιση ταξιαρχία. 
 «Ίσως και ο συνολικός αριθμός να έφτανε τα 5-6 χιλιάδες άτομα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καθ' όλη τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της επιχείρησης. 
Το να χάσεις σχεδόν εξήντα μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων προς μία κατεύθυνση κατά τη διάρκεια μιας ημέρας είναι κολοσσιαία απώλεια», έγραψε ο Ονουφριένκο.
 «Εάν κάνουν μία ή δύο τέτοιες επιχειρήσεις κάθε μήνα, η μεταφορά όπλων στη Δύση δεν θα βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και μέχρι το τέλος του έτους ο πόλεμος θα τελειώσει», έγραψε ο Ονουφριένκο που είναι βέβαιος ότι το Κίεβο αδιαφορεί εδώ και καιρό για τις απώλειες , καθώς είναι «σίγουροι ότι θα κερδίσουν πολιτικά περισσότερα»

Αύγουστος 31. 
Μονάδες της Λαϊκής  Πολιτοφυλακής του Ντονμπάς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας απελευθέρωσαν τέσσερεις ακόμη οικισμούς της Λ. Δ, του Ντονέτσκ από τα ουκρανικά στρατεύματα, ανέφερε το Αρχηγείο Εδαφικής Άμυνας της DPR.
 «Στις 31 Αυγούστου, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έχουν απελευθερωθεί  275 οικισμοί, συμπεριλαμβανομένων των  Κλιούσεβο, Βολόντινο, Ορλίνσκογιε , και Ζάβιτνε Μπαζάνια », ανέφερε η Πολιτοφυλακή.


τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....