31/8/22

Η ΔΕΗ ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...Να σημειώσουμε ότι Ελλάδα αγοράζει σε ΚΛΑΣΜΑ τιμής Φ.Α. από αυτό που χρησιμοποιούν ως τιμή αναφοράς για να μας κλέβουν και ότι το υπόλοιπο 75% ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται με άλλους τρόπου ΠΟΥ ΔΕΝ ακρίβηναν τα τελευταία 3 χρόνια , αντιθέτως ΦΘΗΝΗΝΑΝ πολύ(πάμφθηνα δικαιώματα ρύπων για λιγνήτη , φθηνότερες ΑΠΕ λόγω σταδιακής ωρίμανσης των τεχνολογιών)."

ΕΔΩ είναι το ζουμί αλλά θέλει λίγο εκλαϊκευμένη προσέγγιση !
Αν καταλαβαίνω σωστά, ως οικιακός καταναλωτής, πληρώνω στη "ΔΕΗ" τη κιλοβατώρα ΣΑΝ ΝΑ προέρχεται η παραγωγή όλου του ηλεκτρισμού ΜΟΝΟΝ απο Φυσικό Αέριο.
Αν καταλαβαίνω σωστά, έπρεπε να πληρώνω ΜΟΝΟΝ το 25% της κατανάλωσης με τρέχουσες τιμές φυσικού αερίου και το υπόλοιπο ανάλογα αν βρέχει πολύ/λίγο (υδροηλεκτρικά) ή έχει ηλιοφάνεια ή αν και πόσο βγάζει λιγνίτη η Πτολεμαΐδα !
Αν καταλαβαίνω σωστά, παράγει η ΤΕΡΝΑ τα GW του Ελληνικού αέρα με ελάχιστο κόστος και της τα πληρώνω σαν να δουλεύει τις ανεμογεννήτριες με φυσικό αέριο !!!
Και επειδή οι συγγενικές σχέσεις κυβέρνησης και εταιριών είναι γνωστές το πράγμα φυσικά βρωμάει !
Και επειδή ΔΕΝ απαιτεί η κυβέρνηση άλλη τιμή, αυτή δανείζεται και τους πληρώνει σε ότι ζητήσουν κάθε μήνα. Δανείζεται, μου τα δίνει σαν επίδομα και εγώ τα δίνω σε αυτούς.
Αυτό επειδή ΔΕΝ μπορεί να επιδοτήσει απευθείας τον παραγωγό, τα δίνει σε μένα και εγώ σε αυτόν ! Και το επίδομα που παίρνω έχει στοιχειώσει το Χρέος της χώρας !
Δανείζεται η χώρα, χρωστάω "εγώ" στο διηνεκές και ο παραγωγός τα παίρνει κανονικά και επίσημα !
Αν καταλαβαίνω σωστά, θα έπρεπε τώρα να διαδηλώναμε ειρηνικά στο Σύνταγμα.!!!
Ας με διορθώσει κάποιος αν έχω κάνει λάθος συλλογισμούς !
Διαδώστε ελεύθερα !