27/8/22

185η ημέρα της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης για τον αφοπλισμό των ΕβραιοΝΑΖΙ και τη απελευθέρωση των ιστορικά ρωσικών εδαφών

 

Η Οδησσός θα είναι ο επόμενος στόχος της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία μετά την απελευθέρωση του Νικολάγεφ.

► Στο μέτωπο  του Χάρκοβο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους προς την κατεύθυνση της Ντεμεντίεβκα. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο μέτωπο  του Χάρκοβο, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 200 στρατιώτες στην περιοχή του χωριού Λαζόβογιε όπου χτυπήθηκε η 46η αερομεταφερόμενη  ταξιαρχία, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει κρυφά τον ποταμό Ινγκουλέτς.

► Στο μέτωπο του Κραματόρσκ Kramatorsk, τα ρωσικά στρατεύματα διεξάγουν επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή του χωριού Γκρηγορίεβκα Grigoryevka.

► Στο μέτωπο   του Αρτεμόβσκ, που είναι σχεδόν περικυκλωμένο οι μάχες συνεχίζονται στα βορειοανατολικά και νότια του Αρτεμόβσκ στις περιοχές των οικισμών Σολεντάρ, Ζάϊτσεβο και Μαγιόρσκ. 

Ουκρανοί στρατιώτες επιχείρησαν αντεπίθεση κοντά στο Μπαχμούτ (Αρτεμόβσκ).Οι κινήσεις του εχθρού εντοπίστηκαν εγκαίρως και οι μαχητές της ομάδας Βάγκνερ χρησιμοποίησαν το TOS-1A "Solntsepek"  κατά των εχθρικών στρατευμάτων. Ως αποτέλεσμα , δεκάδες ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοι  στρατιώτες σκοτώθηκαν. Η επίθεση του εχθρού σε αυτόν τον τομέα του μετώπου αποκρούστηκε.

► Οι ρωσικές μονάδες διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις και στα νοτιοδυτικά του Ιζιούμ, , καθώς και στα βορειοδυτικά περίχωρα του Ντονέτσκ.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντύροφ , δημοσίευσε ένα βίντεο από την ανάκριση  ουκρανών αιχμαλώτων  , σημειώνοντας ότι «απαντούν πρόθυμα σε ερωτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: