22/10/22

Επί Τροχάδην

 

Γαλλία: Ο Φλοριάν Φιλιππό του Συναγερμού δήλωσε οτι η Ούρσουλα
"ειναι τρελή για δέσιμο" . Ο Γάλλος πολιτικός αποκάλεσε τρελή την Ούρσουλα  μετά τη δήλωσή της για την χρημαματοδότηση της  Ουκρανίας . «Η Ούρσουλα είναι εντελώς τρελή! Δέστε την!», Και πρόσθεσε: «1,5 δισεκατομμύριο το μήνα για την Ουκρανία του Ζελένσκι, δηλαδή 18 δισεκατομμύρια ετησίως. Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη  θα ζει σε συνθήκες φτώχειας και  ανεργίας». 

ΠΕΚΙΝΟ. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, και πρώην Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Χου Ζιντάο απομακρύνθηκε θεατρικά κατα  το κλείσιμο του 20ου συνεδρίου του κόμματος. Δύο άνδρες τον έβγαλαν από την αίθουσα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο  Σι Τζινπίνγκ επανεξελέγη για νέα θητεία και τέσσερα από τα επτά μέλη της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου δεν συμπεριλήφθηκαν στη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua εξήγησε  οτι ο πρώην επικεφαλής της Κίνας αποχώρησε από το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα , επειδή  ο 79χρονος πολιτικός αισθάνθηκε αδιαθεσία.

ΛΟΝΔΙΝΟ:
 Ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έλαβε   περισσότερες από εκατό υπογραφές βουλευτών, γεγονός που του επιτρέπει να συμμετέχει στην εκλογή του νέου πρωθυπουργού.


ΒΙΕΝΝΗ.
 Στο κέντρο της Βιέννης  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με αίτημα την έξοδο της Αυστρίας από την ΕΕ. Αρκετές εκατοντάδες  διαδηλωτές  απαίτησαν την άρση των αντιρωσικών κυρώσεων .Οι ακτιβιστές που μίλησαν στο ακροατήριο, είπαν οτι η πολιτική των Βρυξελλών έρχεται σε αντίθεση με τα βασικά συμφέροντα της Αυστρίας στον τομέα της ασφάλειας και της οικονομίας. Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κρατούσαν πλακάτ που εγραφαν:«Η Αυστρία παραμένει ουδέτερη» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...