ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

7/1/23

Κυριακή 7η Ιανουαρίου 1945. Ο Κόκκινος διάβολος συνέχιζε να δολοφονεί τους Έλληνες εκτός της Επικράτειας των Μαυρογιαλούρων

 

Η φάλαγγα  των 10.000 Ομήρων που ξεκίνησε στις 3 το πρωί της 5ης Ιανουαρίου 1945 από τον  Ασπροπύργο, αφού  διέσχισαν τον Κιθαιρώνα μέσα στα χιόνια έφτασαν στο Κριεκούκι το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 1945. Η πορεία θανάτου των Ομήρων συνεχίστηκε και στις 5 το απόγευμα έφτασαν στη Θήβα. 

Οι «ψύχραιμοι» «αντικειμενικοί» και «έγκυροι» Αριστεροί απολογητές υπολογίζουν σε 3500 (περίπου) τους Ομήρους με βάση τις καταθέσεις στον Ερυθρό Σταυρό των Ομήρων που επέστρεψαν. Αλλά, αυτούς που πέθαναν στον δρόμο από εξάντληση, και αυτούς που τους εκτέλεσαν δεν τους υπολογίζουν. 

Στην Κρώρα εκτελέστηκαν  ο Γεώργιος Πειρουνάκης , Αστυνομικός και υφυπουργός την περίοδο της κατοχής, ο 67χρονος  ο Ανχης Διαχ/σεως ε.α  Γεράσιμος Μοντεσάντος του Χαραλάμπους, και ο πατέρας του (Χίτη) Τάκη Μεγαλοοικονόμου

Στο Νυδρί της Λευκάδας εκτελέστηκε ο 24χρονος Σπυρανδρέας Γαζής του Δημητρίου, και έξω από το Κιλκίς ο 28χρονος Αντάρτης των Ε.Α.Ο.-Π.Α.Ο Καπετάν Ευστάθιος του Ευθυμίου, που είχε γεννηθεί στην Μακρυνίτσα Σιντικής Σερρών.

Το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου, εκπρόσωπος του ΕΛΑΣ παρέδωσε στους βρετανούς μήνυμα του Ζεύγου για κατάπαυση του πυρός και διαπραγματεύσεις. 

Ο Σκόμπυ τους διαβεβαίωσε ότι ήταν έτοιμος να συνεργαστεί με τον ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: