9/1/23

Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τη Γερμανία για σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση άρνησης να συζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις

 

Η άρνηση της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για το Βερολίνο δήλωσε στις 9 Ιανουαρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Πάβελ Γιαμπλόνσκι.
   Η Πολωνία απαίτησε από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 Την περασμένη εβδομάδα, το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε  μία νότα που ανέφερε ότι το Βερολίνο αρνήθηκε επίσημα να συζητήσει με τη Βαρσοβία αποζημίωση για ζημιές κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. 
 Ο Γιαμπλόνσκι είπε ότι η υπόθεση των εγκλημάτων του γερμανικού Ράιχ δεν έχει κλείσει. 
 Νωρίτερα, οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι ζητούν από τη Γερμανία 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια) ως αποζημιώσεις για ζημιές από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
 Η Γερμανία επιμένει ότι, όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις έκλεισαν κατά την προσχώρηση της ΛΔΓ στην ΟΔΓ το 1990. Η γερμανική κυβέρνηση τόνισε ότι η Βαρσοβία αρνήθηκε περαιτέρω αποζημιώσεις το 1953 και επιβεβαίωσε επανειλημμένα αυτή την άρνηση

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανία επιμένει ότι, όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις έκλεισαν κατά την προσχώρηση της ΛΔΓ στην ΟΔΓ το 1990.

Εμ βεβαια αλλαξε το ΑΦΜ χαχαχα

KostasL είπε...

Και να πούμε βέβαια, ότι η Πολωνία προσάρτησε τεράστιες εκτάσεις γερμανικών εδαφών από την ηττημένη Γερμανία, μετά τον πόλεμο. Μετά και τους δυο παγκόσμιους πολέμους...Είναι σα να λέμε ζητάει και τα ρέστα!