11/1/23

Η Μαρίνκα και το Σολεντάρ βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων,


ΜΟΣΧΑ, 11 Ιανουαρίου .Η πόλη Μαρίνκα  στην ΛΔ. Ντόνετσκ  ουσιαστικά τέθηκε υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής επικεφαλής της DPR Ντένις Πουσίλιν. Ο εχθρός αμύνεται ακόμα σε ορισμένα κτήρια στα περίχωρα.

Οι «Βάγκνερ» από χθες το βράδυ ανακοίνωσαν τον  πλήρη  έλεγχο της πόλης  Σολεντάρ

- Τα χαρμόσυνα νέα ανακοίνωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και χρηματοδότης των Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος ανέφερε επίσης, ότι στο κέντρο της πόλης υπάρχουν περικυκλωμένοι ΟΥΚΟναζί, που αναμένεται να παραδοθούν. Ο ακριβής αριθμός των αιχμαλώτων Ουκρανών στρατιωτικών θα ανακοινωθεί σήμερα.

Οι μάχες συνεχίζονται, τώρα πλέον για την οριστική απελευθέρωση και του Αρτεμόφσκ  και στη συνέχεια της Αβντέγεφκα και των υπόλοιπων σημαντικών πόλεων της ΛΔ Ντονιέτσκ που παραμένουν μέχρι στιγμής υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου .(Ουγκλεντάρ, Τσάσοφ Γιαρ, Κονσταντίνοφκα, Σέβερσκ, Σλαβιάνσκ, Κραματόρσκ). 

Ο Ντένις Πουσίλιν δήλωσε: « Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα σημείο καμπής. Τώρα προετοιμάζουμε τη στιγμή που περιμέναμε πολύ - την απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ». «Τώρα έχουν βελτιωθεί σημαντικά  οι προοπτικές για την απελευθέρωση του Αρτεμόβσκ και του Σεβέρσκ».

 Πρόκειται για μια πολυαναμενόμενη έξοδο προς το προγεφύρωμα της κατεύθυνσης Κραματόρσκ Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, η πρώτη γραμμή του εχθρού θα καταστραφεί μετά την απελευθέρωση, του Σολεντάρ, του  Αρτεμόφσκ και του Σεβέρσκ.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι   τα ξημερώματα  της 11ης Ιανουαρίου ζήτησε από τον Ζελένσκι να αρχίσει να αποσύρει στρατεύματα από το Αρτεμόφσκ.

Ο Ζαλούζνι δικαιολόγησε την πρότασή του από το γεγονός ότι μετά την πτώση του Σολεντάρ , περαιτέρω προσπάθειες διατήρησης του ελέγχου του  Αρτεμόφσκ  καθίστανται χωρίς νόημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οδηγούν μόνο σε πρόσθετες απώλειες και αυξάνουν τον κίνδυνο περικύκλωσης ολόκληρης της Δύμαμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: