ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

6/1/23

Οι τέσσερεις (Αντιφασιστικές) Ελευθερίες του Ρούζβελτ που τις ακυρώνει η Μεγάλη Επανακίνηση

 

Στις 6 Ιανουαρίου 1941, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούζβελτ σε ομιλία του στο Κογκρέσο για την κατάσταση της Ένωσης, υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ,και σε όλο τον κόσμο, Ελευθερία από το φόβο των γηρατειών με τις συντάξεις ,Ελευθερία από τον φόβο της ανεργίας και της Πείνας , Ελευθερία από τη Φτώχεια. 

 Ο Ρούσβελτ, έκανε την ομιλία του, 11 μήνες πριν την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ που του επέτρεψε να κηρύξει πόλεμο στην Ιαπωνία, στις 8 Δεκεμβρίου 1941. 

 Η ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου αφορούσε σε μεγάλο βαθμό στην εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και την απειλή για τις άλλες δημοκρατίες από τον παγκόσμιο πόλεμο που διεξαγόταν ήδη . 

 Οι τέσσερεις (αντιφασιστικές) ελευθερίες του Ρούζβελ

Στην ομιλία του, ο Ρούσβελτ ξέφυγε από την παράδοση της Ουδετερότητας και περιέγραψε το ρόλο των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους συμμάχους που είχαν ήδη εμπλακεί σε πόλεμο. 

 Σε αυτό το πλαίσιο, συνόψισε τις «αξίες της Δημοκρατίας» για τις οποίες πολεμούσαν οι πολίτες των Δημοκρατιών και είπε ότι «οι άνθρωποι δεν ζουν μόνο με ψωμί, και δεν πολεμούν μόνο με τα όπλα».

 Ο Ρούσβελτ αναφέρθηκε στα «οφέλη της Δημοκρατίας», τα οποία περιλαμβάνουν τις οικονομικές ευκαιρίες, την απασχόληση, την κοινωνική ασφάλιση και την υπόσχεση μιας «επαρκούς υγειονομικής περίθαλψης»
Αυτή ήταν η αμοιβή των "Πολλών" που θα έχυναν το αίμα τους για την... Ελευθερία. 
 Οι «τέσσερις ελευθερίες» για τις οποίες θα πολεμούσε ο αμερικανικός λαός ήταν:
 1. Ελευθερία του λόγου, 
2.Ελευθερία της θρησκείας,
3. Ελευθερία από τον φόβο και 
4. Ελευθερία από τη φτώχεια.. 
 Το απόσπασμα για τις τέσσερεις (αντιφασιστικές) «παγκόσμιες» ελευθερίες ήταν το ακόλουθο: 
«Στις προσεχείς ημέρες, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε, ότι θα προσβλέπουμε σε έναν κόσμο που θα βασίζεται σε τέσσερις θεμελιώδεις ανθρώπινες ελευθερίες. Η πρώτη είναι η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, παντού στον κόσμο. Η δεύτερη είναι η ελευθερία κάθε ατόμου να λατρεύει τον Θεό με τον δικό του τρόπο, παντού στον κόσμο. Η τρίτο είναι η ελευθερία από την ανάγκη, η οποία, μεταφρασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο, σημαίνει οικονομικές αντιλήψεις που θα διασφαλίσουν σε κάθε έθνος μια υγιή ζωή σε περίοδο ειρήνης για τους κατοίκους του, παντού στον κόσμο. Η τέταρτη είναι η ελευθερία από τον φόβο, η οποία, μεταφρασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο, σημαίνει μια παγκόσμια μείωση των εξοπλισμών σε ένα τέτοιο σημείο ωστε κανένα έθνος δεν θα είναι σε θέση να διαπράξει μια πράξη επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε γείτονα, οπουδήποτε στο Κόσμο. Αυτό δεν είναι όραμα μιας μακρινής χιλιετίας. Είναι μια συγκεκριμένη βάση για ένα είδος κόσμου που επιτυγχάνεται στην δική μας εποχή και γενιά. Αυτού του είδους ο κόσμος είναι το αντίθετο της αποκαλούμενης νέας τάξης τυραννίας που οι δικτάτορες προσπαθούν να δημιουργήσουν με τις βόμβες». 

 Από τις τέσσερεις ελευθερίες, η ελευθερία του λόγου και θρησκείας, προστατεύονται από την πρώτη τροπολογία στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
 Οι δύο επόμενες ελευθερίες υπερέβησαν το παραδοσιακό συνταγματικό πλαίσιο των ΗΠΑ και από την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. 
 Ο Ρούσβελτ ενέταξε στα ανθρώπινα δικαιώματα την οικονομική ασφάλεια. 
Συμπεριέλαβε επίσης την «ελευθερία από τον φόβο» του Πολέμου ενάντια στην επιθετικότητα παραπέμποντας στα Ηνωμένα Έθνη τα οποία ηδη προετοίμαζε. 
 Οι ελευθερίες από τον Φόβο της ανεργίας, η ελευθερία από την πείνα και την ένδεια και η "επαρκής" υγειονομική περίθαλψη ακυρώθηκαν μετά το 2008, από τις "μεταρρυθμίσεις" του Κράτους Δικαίου
Για αυτό και η "Μεγάλη Επανεκκίνηση" δεν προστατεύει τα επιτεύγματα των τελευταίων 80 ετών αλλά των 75 ετών. 
Ο Σβαμπ έγραψε οτι "το καθήκον ΜΑΣ είναι να διασώσουμε τα επιτεύγματα των τελευταίων 75 ετών σε μια πιο βιώσιμη μορφή" 

Οι Mπετόβλακες τηλεθεατές και οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι πρέπει να ρωτήσουν τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΕΦΙΑΛΤΑΚΗ τι θα γίνουν τα επιτεύγματα μας πριν το 1946. 

 Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί το σημείο εκκίνησης της επανεκκίνησης είναι το 1946. Γιατί το σημείο εκκίνησης της επανεκκίνησης δεν είναι η 6η Ιανουαρίου 1941 όταν ο Ρούζβελτ ανακοίνωσε τις 4 ελευθερίες. 

 Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» σημαίνει την κατάργηση των 4 Ελευθεριών της 6ης Ιανουαρίου 1941. 

 Τα 75 χρόνια της επανεκκίνησης του Σβάμπ, αφήνουν έξω. εκτός από της 4 Ελευθερίες του Ρούζβελτ και τον ΟΗΕ που ιδρύθηκε το 1945. Πριν από 76 χρόνια!!!!!!!!!! 

 Η ίδρυση του Ισραήλ πάντως είναι ένα από τα επιτεύγματά ΜΑΣ που θα αξιολογηθούν για να επιβιώσουν σε μια πιο βιώσιμη μορφή Οι Mπετόβλακες τηλεθεατές και οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι πρέπει να ρωτήσουν τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΕΦΙΑΛΤΑΚΗ τι ακριβώς σημαίνει «πιο βιώσιμη μορφή», και να ζητήσουν να τους εξηγήσουν επακριβώς τις Ιερές γελάδες μια-μιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω και την μεγαλύτερη ελευθερία που διακήρυξε ο Ρούζβελτ: την ελευθερία του ολιγαρχικού κεφαλαίου να γ@μεί και να δέρνει. Ουστ κοπρόσκυλο...

Οἱ Πρέσπες τοῦ Αἰγαίου καί 700.000 κατασχέσεις Ἑλληνικῶν σπιτιῶν, εἶναι τά ἑπόμενα στήν λίστα τοῦ Ἀντινατιβιστή Κούλη καί τοῦ διαδόχου του καί ἐκλεκτοῦ τῶν Στοῶν, Δένδια.

Ὁ «Ἡγεμών» ἐδήλωσε: Στίς 21 Μαΐου 2023,  θά ἔχουμε, ΕΚΛΟΓΕΣ! Ὁ «κυρίαρχος» λαός θά κληθεῖ νά ἐκλέξει τούς ἑπόμενους σωτῆρες του. Τά τελευταῖ...