8/1/23

Το μήνυμα του Βαλόντια του Ευσεβούς από τον τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού του Κρεμλίνου

ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΧΑΖΟ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ 

 πηγη https://dimpenews.com/2023/01/07


Το "σημείο" ειναι η Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Κρεμλίνο, στον  Καθεδρικό Ναό του  Ευαγγελισμού που οι κομμουνιστές τον εκαναν Μουσείο. Εδώ και δυο χρόνια μάλιστα δεν τελούνταν από τον  Πατριάρχη η λειτουργία του Ευαγγελισμού . Οταν δηλαδή εορτάζει ο Ναός.
Η χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε όχι γιατί είναι Ι.Ναός που λειτουργεί τακτικά , αλλά επειδή ηταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. 
Αυτός ο Ναός συνδέεται με ΟΛΟΥΣ τους  μεγάλους πρίγκιπες της Μόσχας  και τους  Τσάρους που έζησαν στο Κρεμλίνο. 
 Ο καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι  μια από τις παλαιότερες εκκλησίες στη Μόσχα, την οποια έχτισε ο γιος του Ντμίτρι Ντονσκόι, Βασίλι. 
Ο Βασίλι Ντμίτριεβιτς, ανέθεσε την αγιογράφηση  στον Αντρέι Ρουμπλιώφ και τον Θεοφάνη τον Κρη τον Έλληνα που ήταν ο δάσκαλος του Ρουμπλιώφ. 
 Αυτός ο ναός είναι μια ζωντανή ενσάρκωση της ιστορίας της Ρωσίας, της αδιάλειπτης  συνέχειας των γενεών, και του γεγονότος ότι η Ρωσία αντιμετώπισε τους Πετσενέγους, και τους Πολόβτσιους, και τους Σουηδούς, και τους Γερμανούς, και με κάποιους – περισσότερες από μία φορές .
 Γιορτάζοντας μόνος τα Χριστούγεννα στην εκκλησία του Μεγάλου Δούκα, ο Πούτιν έστειλε  σε όλο τον κόσμο ότι η οικογένειά του είναι η Ρωσία. 
Το Κρεμλίνο δεν είναι ο χώρος εργασίας, αλλά το  σπίτι  του και θα υπερασπιστεί το σπίτι του και την οικογένειά του όσο αυτός μπορεί. 
 Κρυπτογραφημένο μήνυμα για τους Έλληνες...

Στο ναό  υπάρχουν τοιχογραφίες με Έλληνες φιλοσόφους: Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη…κι αγιογραφίες από Θεοφάνη τον Κρη τον Έλληνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: