11/3/23

Άρχισε ο Αρμαγεδδών Η ρυθμιστική Άρχή των Ηνωμένων Εμιράτων της Αμερικής έκλεισαν την Τράπεζα Σίλικον Βάλεϊ. Χάθηκαν 209 δις δολ. Ο κ. Τσουτσούνης δεν ανησυχεί για το… Έθνος.

 

Η Τράπεζα εστίαζε στην τεχνολογία και είχε αντιμετωπίσει εκροές καταθέσεων και απέτυχε στην προσπάθειά να αντλήσει νέα κεφάλαια. 
Με περιουσιακά στοιχεία περίπου 209 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η SVB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της «Washington Mutual» το 2008 και σηματοδοτεί μια γρήγορη πτώση για μια τράπεζα που αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 44 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από 18 μήνες πριν. 
 Η Federal Deposit Insurance Corporation, η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ που εγγυάται τραπεζικές καταθέσεις έως και 250.000 δολάρια, δήλωσε ότι κλείνει τη SVB και ότι οι ασφαλισμένοι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους από τη Δευτέρα. 
 Πολλοί από τους πελάτες της SVB ήταν εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων καθώς και νεοσύστατες επιχειρήσεις τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης και θα είχαν υπόλοιπα λογαριασμών που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγιστο ασφαλισμένο ποσό από την FDIC. Η ρυθμιστική αρχή είπε ότι αυτοί οι καταθέτες θα λάβουν μια αρχική πληρωμή την επόμενη εβδομάδα και τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί στα περιουσιακά στοιχεία της SVB.

NEW YORK, March 10 (Reuters) - U.S. stocks closed sharply lower and Treasury yields extended their slide on Friday over fears of contagion in the financial sector and strong February employment data showing the economy added more jobs than expected. All three major U.S. stock indexes ended the session down more than 1%, with the tech-laden Nasdaq suffering the largest percentage loss. The indexes ended a tumultuous week significantly lower than last Friday's close. The S&P had its biggest weekly percentage loss since September, while the Nasdaq and the Dow notched their largest respective losses since November and June.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι